Vintage tuolien väri?

Nyt todella tarvitsisin hyviä neuvoja! Olen vihdoinkin tällä viikolla viemässä puolitoista vuotta kellarissa lojuneita vintage tuoleja verhoiltavaksi. Minulla on ollut runsaasti aikaa miettiä tuolien tulevaa väriä ja luulin, että se kirkastuisi minulle ennen pitkää.

Gastone Rinaldi

Kirkastumista ei tullutkaan ja nyt on jo vähän paniikki. Värin pitäisi sopia meidän huusholliin ja olla tietysti trendikäs, mutta ajaton. No huh huh! Ei tätä pysty niin vain päättämään. Ajatukseni ovat pyörineet näiden värien ympärillä:

Värivaihtoehtoja

Oranssi on mukana sen vuoksi, että se on lähimpänä tuolien alkuperäistä väriä. Musta ja harmaat sen vuoksi, että ne sopisivat mihin tahansa muuhun sisustukseen. Petrolinsinisestä tykkään itse tällä hetkellä tosi paljon, mutta pelkään, että se ei ehkä muutaman vuoden päästä enää niinkään ole in. Sinapinkeltainen on vaan jotenkin mielenkiintoinen. Se voisi olla kiva yhdessä tuolissa, mutta ehkäpä sitä tulee vähän liikaa jos kahdessa. Olen jopa miettinyt olisinko niin rohkea, että verhoilisin kaksi tuolia eri värisiksi.

Olemme hyvin tietoisia, että tuolien rahallinen arvo todennäköisesti laskee verhoilun myötä. Meidän ei kuitenkaan ole aikomus myydä näitä, vaan tehdä itselle käyttökelpoiset ja kivat tuolit.

Onko ehdotuksia tai mielipiteitä?

I need some help deciding the color of couple of these vintage chairs. These are the colors that have been in my mind, but which one? I cannot decide and I’m taking chairs to be upholstered already this week. Any suggestions or opinions?

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Sisustus, Tekstiilit, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

18 vastausta artikkeliin: Vintage tuolien väri?

 1. satuinkala sanoo:

  Minä äänestän sinapinkeltaista ja minusta se ei ole niin räikeä, että olisi liikaa, vaikka olisi kahdessakin tuolissa.

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Kiitos Satu kommentista! Yllätyin sinapinkeltaisen suosiosta. Se tuntui teoriassa minustakin hyvältä vaihtoehdolta, mutta koska tuolien jalatkin ovat kellertävät, tuntui että keltaista tulee ehkä liikaa. Mielessäni pyöri Vanhan Jäärän joskus aiemmin heittämä totuus, että sinappi on hyvä mausteena 😃

   Liked by 1 henkilö

 2. Taru sanoo:

  Tummanharmaa olis ehkä sellanen ikuisen varma, mutta äänestäisin kahta väriä. Toinen sinapinkeltaisella ja toinen petroolinsinisellä 🙂

  Noissa tuoleissa on kyllä tosi kiva muoto!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Taru, aika pitkään tummanharmaa oli ykkösvaihtoehto. Ihan niin rohkea en ollut että olisin ehdottomaasi sinappi+petroli lähtenyt. Lopullinen valinta yllätti kuitenkin itsenikin 😃 Kommenteistanne on ollut tosi paljon apua. Kiitos!

   Tykkää

 3. Niin, musta ja harmaa on toki aina jees. Mä olen nyt about vuoden katsellut petroolinvärisiä seiniä ja tuoleja työpaikalla enkä ole niihin yhtään kyllästynyt. En osaa sanoa sopiiko se väri teille, mutta ei siihen näköjään ihan heti ainakaan kyllästy. Mä laittaisin kyllä molemmat samalla värillä oli se sitten mikä hyvänsä.

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Jäärä, Isäntä meillä oli jotenkin ehdoton, että samaa väriä pitää olla. En sitten lähtenyt tuulimyllyjä vastaan taistelemaan. Harmaat jätettiin kuitenkin sivuun.

   Tykkää

 4. Happystarhome sanoo:

  Minä ehdoton jotain harmaan sävyä, ei olisi liian tumma ja silti kuitenkin väriä toisi sisustukseen 🙂 Kivaa keskiviikkoa 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Hei, kiitos kommentista! Näistä on ollut ajatusten selvittelyyn kovasti apua, vaikka kaikki ehdotukset ovatkin erilaisia. Todettiin että meillä on harmaat seinät ja lattia ja harmaan oikean sävyn löytäminen on joskus vaikeaa. Tumma harmaa olisi ollut OK, mutta mustaakin meillä taitaa jo olla riittävästi, joten ei harmaata tällä kertaa 😃

   Tykkää

 5. Verhoilu on sen verran kallista, että valitsisin ajattoman värivaihtoehdon, kuten tummanharmaan.

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Hei, kiitos kommentista! Olet oikeassa, mitään halpaa lystiä tämä ei ole, mutta yllätin itsenikin, enkä sitten kuitenkaan ottanutkaan harmaata vaikka pitkään niin ajattelin. Joku instassa sanoi, että nämä tuolit ansaitsevat väriä ja väriä niissä alunperinkin oli, joten värikkäät tulossa ….

   Tykkää

 6. MarianneJ sanoo:

  Minä kallistuisin kyllä tuohon vaaleimman harmaaseen (vasemmalla ensimmäinen vaihtoehdoista). Se on vain jotenkin niin ajaton.

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Marianne, tämä onkin ollut hauska ”äänestys”, kun mielipiteitä on yhtä monta erilaista kuin äänestäjääkin. Jotenkin sain näiden avulla kuitenkin lopulta päätetyksi värin, joten kiitos myös sinulle kommentista!

   Tykkää

 7. katriina sanoo:

  Hei!
  Minun mielestäni tuon tuolin luonne vaatii väriä ja liputan ehdottomasti sinapinkeltaista! Musta ja harmaat toki ajattomia, mutta niissä tuon tuolin muoto ja luonne kyllä lannistuu. Teidän sisustuksessa jo paljon harmaata, mustaa ja valkoista, joten niiden joukkoon sinapinkeltainen sopisi niin hyvin! -kk

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Katriina, olet niin oikeassa, että näiden tuolien luonteeseen kuuluu väri. Katsotaan myöhemmi mikä se sitten lopulta olikaan 🙂 Meillä on muuten yllättävän paljon jo myös sinapinkeltaista jos piano ja muut kellertävät puiset kalusteen lasketaan mukaan.

   Tykkää

 8. Moikka, yritin jo aikaisemmin vastata, mutta ei vissiin tullut perille🙄 Mä tykkään kans tuosta petroolinsinisestä ja sinapinkeltaisesta😊Tsemppiä valintaan, kaikki hyviä ja sopii teille!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Moro! Kiitos myös sinulle kommentista! Niinkuin jo edellisille mainostin, näistä kommenteista on ollut päätöksen tekoon paljon apua vaikka jokainen mielipide olikin vähän erilainen. Sain päätöksen tehtyä, palataan siihen myöhemmin 🙂

   Tykkää

 9. Paluuviite: Taimi ja Hilma | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s