Parempi peti

Tarvitsisin taas neuvoja.

Pikkuapulaisen peti

Kroppani on mennyt loman aikana aikamoiseen kontturaan. Niska on jumissa, selkä kipeä, lonkassa vihloo… Intensiivinen työrupeama kesäkuussa on varmasti yksi syy kropan tilttiin, samoin pihatyöt ja liikunnan puute. Mutta herään aamuisinkin aivan jumissa, joten katse siirtyy meidän sänkyyn. Se on tullut tiensä päähän – senhän näkee jo päältä päin. Uuden ostoa on lykätty, kun ajateltiin, että hommataan uutta sitten yläkertaan. Yläkerran valmistumista tässä nyt ei kuitenkaan voi jäädä enää odottelemaan. Uusi sänky on saatava!

Sänky

Mutta! Miten ihmeessä voi onnistua löytämään itselleen oikeanlaisen sängyn? Tutun tuttu suositteli meille heidän mielestään tosi, tosi hyvää sänkyään. Eikä maksanut kuin 7000 euroa! Hui! Hippasen pienempää budjettia kyllä ajateltiin.

Runkopatja olisi näillä näkymin oikein sopiva meidän tarpeisiin. Yhtään en jää kaipaamaan tuota 12 vuotta sitten ostettua maalaisromanttista ja kuultomaalattua (yök!) sänkyä. Mutta millainen patja? Kova, puolikova, pehmeä…? Millaisella jousituksella? Millainen petari? Olen kuin Liisa Ihmemaassa näiden kanssa.

Makuuhuoneessa

Asko, Masku, Jysk, Ikea, Vepsäläinen, Unikulma…. Mihin pitäisi ensin lähteä sänkyä metsästämään? Kohtuullisen budjetin lisäksi en haluaisi myöskään käyttää tähän kohtuuttoman paljon aikaa. Jonkin aikaa googleteltuani, olen yllättäen tullut huomaamaan, että ainakin Ikean sänkyihin ollaan suhteellisen tyytyväisiä. Onko teillä suosituksia tai varoittavia esimerkkejä?

Lapsen huone

Aika pian tulee myös Pikkuapulaisen sängyn uusiminen ajankohtaiseksi. Tällä viikolla käännettiin kuitenkin laidat seinää vasten, niin on tavallaan vähän niin kuin isomman pojan sänky näin. Hyviä vinkkejä  kaipaan tähänkin. Sänky saisi olla tietysti tyylikäs ja yksinkertainen, laadukas, edullinen, eikä säilytystilakaan sängyn alla olisi pahitteeksi. Ihan kohtuutoiveita 🙂

Nyt, hyvää yötä.

We need badly a new bed. And we would also need some advice how to manage to find a good bed with reasonable price. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Elämää, Hankintoja, Makuuhuone, Sisustus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Parempi peti

 1. Aaah, mikä aihe. Mielenkiintoinen ja hyvin tärkeä. Nuorena mä tykkäsin nukkua futonilla. Kun muutettiin silloisen miehen kanssa yksiöstä kolmioon, futonille tuli lähtö ja päätettiin panostaa ”kunnon” runkopatjoihin. Teetätettiin Unikulmassa sairaan kalliit yksilölliset patjat. Ne oli ihan kamalat. Kumpikaan ei tykännyt omastaan. Loppujen lopuksi vaihdettiin ne päittäin ja pystyttiin joten kuten nukkumaan. Rahaa meni kertakaikkiaan kankkulan kaivoon ja runsaasti! Avioeron koittaessa hankin taas futonin havaitakseni, että olen liian vanha ja jäykkä niin kovalle patjalle. Sitten tuli kuvioihin nykyinen mies ja hänen kanssaan investoitiin tempur-patjoihin. Ostohetkellä olin skeptinen, että mahtaako tuo materiaali säilyttää muotonsa vuosien kuluessa vai painuuko oitis kuopalle. Myyjä vakuutteli, että on 15 vuoden painumattomuustakuu. No, 13 vuotta on tempurilla nukuttu ja patjat on edelleen kuin uudet. Mä vannon tempurin nimeen. Ihan halpa ratkaisuhan sekään ei ole, mutta kyllä pitkälti alle 7000 euron pääsee sentään. Mutta kyllä hyvä runkopatjakin hyvä on…Käsittääkseni Ikean patjoissa on aika hyvä hinta-laatusuhde. Eikä muutkaan halvemmat patjat välttämättä huonoja ole – kyse on vaan siitä, että löytää sellaisen kovuusasteen, josta oma kroppa tykkää. Sepä se onkin haastavaa…Onnea etsintään! 🙂 Jostain kaupoista saa kai patjoja koemaattavaksi kotiin.

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Minulla on ollut Tempurista jotenkin sellainen mielikuva, että se olisi jotenkin lämmin. Mistä moinen mielikuva tullut, en tiedä. Tarkoitan siis, että peti ei pysyisi viileänä – minulle tosi tärkeä asia. Oletko huomannut, vai tykkäätkö itse lämpimästä?

   Tykkää

 2. Pauliina sanoo:

  Tyttärelle ostettiin Ikeasta. Ollaan oltu tyytyväisiä. Hyvää palvelua saatiin ja voitiin koota mieluinen yhdistelmä eri vaihtoehdoista.

  Liked by 1 henkilö

 3. Milla sanoo:

  Hyvän sängyn merkitystä ei voi (ainakaan tässä iässä enää…) enää mitenkään vähätellä. Itselläni on tällä hetkellä aivan samanlaisia kremppoja (juuri tällä hetkellä hartiat ovat totaalisen jumissa), ja mökin aavistuksen liian pehmeä sänky ei lainkaan paranna asiaa. Muutoin kyllä mökillä oleva Ikean runkopatja on ollut erittäin positiivinen yllätys. Kotona meillä on jo aika vanha Hästens, ja täytyy kyllä myöntää että se on aika super. Mutta runkopatja on kyllä kätevä.

  Liked by 1 henkilö

 4. Sini sanoo:

  Ikealla on ihan huippupetari, Tussöy muistaakseen. Painaa niin paljon, että lakanat pysyvät paikoillaan. Sopii tälläiselle selkävaivaiselle, joka tarvitsee napakan alustan.

  Liked by 1 henkilö

 5. 12 vuotta alkaa tosiaan olla patjalle maksimikäyttöaika. Meillä on Ikeat ja hyvin ovat nukuttaneet. Hyvän patjan etsimiseen kannattaa uhrata aikaa. Koemaatkaa kaikessa rauhassa eri liikkeissä. Juuri sen vuoksi myymälämalleissa on jalkasuojat, että niissä saa makoilla, parhaassa tapauksessa vaikka nukahtaa. Onnea oikean etsintään!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Juu, käytiin Ikeassa makailemassa ja tehtiin hankinta sieltä. Toistaiseksi on oltu tyytyväisiä, vaikka totutteluun menee oma aikansa.

   Tykkää

 6. Paluuviite: Tähän päädyttiin | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s