Mökkiprojekti

Meidän viimeisin projekti mökillä on tehty ennen Tuulentupaa. Tuulentuvan ostamisen jälkeen meillä stoppasi mökkihommat muutamaksi vuodeksi. Pikkuhiljaa on kuitenkin herännyt taas ajatuksia mökkimiljöön saattamisesta ajan tasalle.

Terassi tekeillä

Hitaasti edetään, tehdään sen verran kuin kesässä viitsii. Mökki on ollut paikoillaan 40 vuotta ja puusto sen ympärillä on päässyt kasvamaan huikeisiin mittoihin. Pikkuhiljaa on isompia kaadettukin, mutta silti pihapiiri on muuttunut aika varjoisaksi. Erityisesti ilta-auringon aikaan.

Pikkuapulainen puuhommissa

Rannassa on kuitenkin yksi kolkka johon ilta-aurinko paistaa pisimpään. Olemme mietiskelleet terassin rakentamista siihen ensimmäisen kerran varmasti jo kuusi vuotta sitten. Nyt se vihdoinkin toteutettiin.

Siinä se hahmottuu

Kolmena päivänä puuhasteltiin, ensin puusavottaa, sitten tarvikkeiden hakua ja roudausta, ja vielä melkein täysi päivä nikkarointia. Pikkuapulainenkin keksi kivaa puuhaa projektin ajaksi. Hän oli tietenkin lautakauppias. Otti tilauksia vastaan puhelimitse ja kirjoitteli määriä lapulleen, mittaili mittanauhalla lautoja ja toimitti niitä sitten asianmukaisesti perille. Aika kului kivasti.

Lautakauppias

Tietysti ajankuluksi käytiin vähän sähkömoottoriajelullakin – Pikkuapulainen ohjaimissa. Iltapalat ja välipalat nautittiin järvellä niin säästettiin aikaa.

Tauko ja välipalaa

Valmista tuli! Tässähän voidaan pitää ensi juhannuksena lavatanssit.

Uusi terassi rannassa

Uusi terassi vihittiin käyttöön juhlallisesti termarikahvilla voisilmäpullien kera.

Termarikahvit

Siinä kahvitellessa tulin vasta ajatelleeksi, että pitäisi varmaan jotain terassikalusteitakin hankkia. Ei auta kuin lähteä puutarhakalustemyymälöiden alennusmyynteihin.

Ensimmäiset terassikahvit - kalusteet puuttuu

Kiva, että saatiin tämä projekti tänä kesänä tehtyä.

Samettiruusuja mökkirannassa

Latest project at summer cottage was a terrace by the lakeside. It took us three days to build this: first cutting trees and clean the spot for it, then getting materials from the store and carrying it down to the lakeside, and then some serious building. Now we need to go and see some sales of garden furniture stores.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Mökillä, Tuunausta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Mökkiprojekti

  1. Paluuviite: Aletuolit | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Vuosi 2017 pakettiin | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s