Lumihiutaleet

Viikko sitten viikonloppuna isännän ehdotuksesta poikkesimme Tampereen keskustaan peräkonttikirppikselle. Tämä olikin meidän ensimmäinen kokemus kyseisestä tapahtumasta. Väkeä oli niin paljon, että minun keskittymiskapasiteettini ei riittänyt juuri mihinkään muuhun kuin perheen perässä maleksimiseen.

Lumihiutale juomalaseja

Pikkuapulainen kyllä heti rekisteröi jo kaukaa itselleen mieluisan autoradan. Omat rahat Pikkuapulaisella eivät ihan ostokseen riittäneet, joten hetken harkittuamme jokainen meistä osallistui siihen vitosella. Nyt meillä on olohuoneessa jättisuuri uusi sisustuselementti, autorata. Kuinkahan kauan sen on tuossa oltava, ennen kuin uskaltaa ehdottaa sen pois keräämistä!

Lumihiutale

Hetkellisen ihmarin (=ihmiskammo) ja puoli tuntia kestäneen jalkakrampin helpotuttua tein itsekin lähes viimeisestä peräkontista pienet ostokset. Hauska löytö oli alkuperäispakkauksessaan olevat kuusi kappaletta Riihimäen lasin Lumihiutale juomalaseja. Eivätpä ne paljoa maksaneet ja ovat mukava muisto omastakin lapsuudesta.

Päivällisvalmisteluja

Mukava tapahtuma tuo Moron peräkonttikirppis.

Hyvää viikonloppua!

Lumihiutale lasit alkuperäispakkauksessa

Flea market find from last weekend. Old glasses in original cover. I remember these from my childhood. Have a nice weekend!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Astiat, Hankintoja, Keittiö, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Lumihiutaleet

  1. soilisarelli sanoo:

    Hei! Ihan sattumalta törmäsin tähän postaukseen Blogit.fi listalla ja halusin vaan kommentoida ja kiittää noitten lasien nimitiedosta, olivat nimittäin mun lapsuudessa mummolan lasit ja huutonetistä on vaikea etsiä, jos ei tiedä nimeä! Kiitos siis ja syysaurinkoa!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Hei! Hauskaa, että postauksesta oli apua ja iloa. Näyttää siltä, että monilla on ollut mummolassa tai kotona näitä ja että niistä on juotu huoneenlämpöistä jaffaa (niinkuin joku instassa kommentoi). Ihan samat muistikuvat itsellä 🙂

      Liked by 1 henkilö

  2. titta sanoo:

    Voi, miten ihana löytö. Näissä henkii suloisesti vanha aika. Tukevat kädessä ja kestää kulutusta.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Titta, tällaiset löydöt ovat kivointa. Nostalgiaa, mutta hyötykäyttöön menevää tavaraa. Juuri ja juuri raaskin ottaa lasit pois pakkauksesta, mutta nyt ovat sentään jo käytössä.

      Tykkää

  3. Kauniit lasit! Ja luulen, että mummoloissa noita on ollut monessakin. Meillä on ollut ihana päivä, olimme metsässä poimimassa puolukoita ja löytyi myös uusi kanttarellipaikka.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Aikku, tuntuu että joka toisessa mummolassa.
      Kelit on kyllä tänä viikonloppuna suosineet. Juuri vietimme sunnuntaiaamupäivää läheisellä luontopolulla ja nuotiopaikalla. Oli ihanaa! Mukavaa loppusunnuntaita teille!

      Tykkää

  4. Pilvi sanoo:

    Samoin täällä nuo lasit ovat ihana muistuma lapsuudesta, mutta enpä tiennyt, että kyse on Riihimäen lasista. Kauniit!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Pilvi, en minäkään tiennyt ennen kuin löysin nämä tuossa pakkauksessa. Hauskat lasit, jotenkin tulee niin kotoisa olo kun nämä ovat pöydässä.

      Tykkää

  5. Milla sanoo:

    Yhdyn edellisiin: aivan hurmaava löytö! Ja kokemuksesta voin kertoa, että auto- ja junaratojen jälkeen olohuoneen valloittavat legot…Näin ainakin meillä!

    Mukavaa uuden viikon alkua!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Juu, on siellä legojakin 🙂 Eikä niitä saa missään tapauksessa siivota pois! Siellä sitten minun hienot vintage tuolit yrittävät sopeutua ympäristöönsä – heh.

      Liked by 1 henkilö

  6. Paluuviite: Keittiötölkki | Tuulentupa

  7. Paluuviite: Jouluista ja punaista | Tuulentupa

  8. Paluuviite: Kuvausapuri | Tuulentupa

Kommentoi