Tähän päädyttiin

Pikaisessa sängyn valinnassa päädyimme Ikean vaihtoehtoon. Ensinnäkin tuhansien eurojen satsaus tässä vaiheessa ei tuntunut hyvältä ajatukselta. Toiseksi olin yllättynyt kuinka hyvin koemakailuissa selvisi, mikä Ikean sängyistä ja petauspatjoista olisi meille sopivin. Kolmanneksi, meillä ei ollut aikaa eikä energiaa pohtia tätä asiaa yhtään enempää.

Syksyn viimeiset malvikit

Tehtiin nopea päätös kerrankin ja tilattiin kokonaisuus lopulta netistä kotiin kuljetuksella. Olipa helppoa sen jälkeen kun oli päätöksen tehnyt. Paketti tuli kotiin, kasattiin patjat ja that’s it.

Vanhasta sängystä pääty

Tai ei ihan, patjat kaipasivat selvästi päätyä. Pientä päänvaivaa aiheutti pohdiskelu siitä millainen sängynpääty pitäisi tehdä/ostaa. Mikään vaihtoehto ei oikein kolahtanut. Päätettiin sitten olla käyttämättä tähän kauheasti paukkuja ja purettiin vanhasta sängystä pääty ja käytettiin sitä. Vaikka en voi sietää väliaikaisratkaisuja, tässä tehtiin juuri sellainen. Pääty on tuossa väliaikaisesti (onneksi!). Kun sänky siirtyy yläkertaan, pääty lähtee ja vanha sänky menee kiertoon.

Uudet runkopatjat

Sänkyvalintamme oli Sultan Skaun, kiinteä runkopatja. Petariksi valitsimme Tussöy sijauspatjan. Petarin luvataan muotoutuvan kehon muotojen mukaan. Olemme olleet valintoihin oikeinkin tyytyväisiä. Aamuiset kolotukset ovat toistaiseksi historiaa. Toisaalta, vanhaan sänkyyn verrattuna mikä tahansa on parempi. Emmekä myöskään ole päässeet kokeilemaan vertailun vuoksi niitä 7000 euron sänkyjä.

Jos jotain kritiikkiä mainitsisin, niin ehkä hajusta. Patja on tehty luonnon materiaaleista kuten esim. luonnonlateksista. Ensimmäisen viikon ajan patja haisi hajuyliherkkään nenääni epämiellyttävälle. Olisiko ollut juurikin lateksille. Hajut haihtuivat ajan kanssa ja nyt kaikki on ok.

Uusi sänky

Jonkinlainen helmalakanasysteemi tähän ehkä vielä kannattaa etsiä tai tehdä. Onko hyviä ehdotuksia?

This is the choise for our new bed. Ikea Sultan Skaun and Tussöy mattress. It has been quite okay. 

Edit 31.12.2020: Sittemmin totesimme, että Tussöy petauspatja on meille aivan liian pehmeä ja vaihdoimme sen hiljattain hiukan kovempaan versioon. Later we found out that Tussöy was too soft for us and we changed it to another mattress.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Makuuhuone Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Tähän päädyttiin

 1. Hienoa että uusi sänky poisti kolotukset! Ikean patjoissa pitäisi olla hyvä hinta-laatusuhde. Mulla on kans muistikuva jostain lateksipetarista, että haisi aluksi tymäkästi, mutta haihtui kyllä ajan myötä. Hyviä öitä! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Jäärä, hinta-laatusuhde tuntuu sopivalta. Hätäiseksi ostokseksi ihan kelpo peti. Aamukolotukset tosiaan ovat helpottaneet, nyt oikein huomaa kuinka vanhasta patjasta ei enää saanut samanlaista tukea.
   Samoin, lähdenkin tästä pian punkkaa kohti 🙂

   Tykkää

 2. Paluuviite: Vuosi 2020 blogissa | Tuulentupa

 3. Paluuviite: Vuosi 2020 tilastoina | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s