Etätyöviikko

Monet ovat viettäneet tällä viikolla syyslomaa. Meidän perheessä lomaa ei ollut kenelläkäään, mutta itse olen pitänyt etätyöviikon.

Hiljainen tauko

Vaihteeksi ihan kiva näinkin, mutta taidan silti pitää jatkossakin kiinni siitä, minkä päätin jo kauan sitten, eli työt työmaalla, kotijutut kotona. Nostan hattua niille, jotka pystyvät työskentelemään kotona. Ehkäpä siihen tottuisi ajan kanssa, mutta minulla on selkeästi vaikeuksia erotella työasioita ja kotitöitä.

Työpiste keittiössä

Istun läppärillä tekemässä työjuttuja ja pyykit vaivaavat mieltäni. Kun taas lastaan astianpesukonetta, minulla on kauhea syyllisyys etten teekään koko ajan töitä. Miten tämä ratkaistaisiin? Erillinen työhuone, jonne menisi aamulla ja tulisi pois vasta kun työasiat on hoidettu? Toimiiko se tosiaan niin?

Töitä kotona

On tämä viikko ollut mukavakin. Aamulla ei ole kiire. Olen voinut viedä pojan rauhassa päiväkotiin ja juoda aamukahvin lehden kera rauhassa. Silti olen päässyt koneen ääreen kutakuinkin samaan aikaan kuin normaalityöpäivänä. Automatka jää pois, ja mikä tärkeintä, ei tarvitse laittautua! Ei ole niin väliksi jos hiukset ovat litussa, puhumattakaan ripsareista ja sen sellaisista. Ei myöskään tarvitse vaatteilla koreilla, pääasia, että ne ovat joustavia. Taitaisin muuttua tarhapöllöksi jos tekisin enemmän töitä kotona.

Sataa, paistaa, sataa...

Ihan paras asia ja hiukan lomamaista fiilistä tässä etätyöviikossa ovat olleet hiljaiset ja rauhalliset tauot. Voi kuinka hienoa on hörpätä kuppi kahvia tai syödä lounas täydessä hiljaisuudessa. Ei keskeytyksiä, ei musiikkia, ei radiosta uutisia, ei yhtään mitään. Hiljaisuus, aah!

Päivittäinen kahvihetki

Mukavaa viimeistä lomapäivää lomailijoille!

I have been working at home this week. Little bit difficult to separate work work and home work. While working I’m thinking of laundry and while filling up dish machine I’m feeling guilty not working all the time. Anyhow week has been nice. The best thing has been quiet breaks. Silence. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Astiat, Elämää, Kasvit, Keittiö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Etätyöviikko

 1. Saara, kyllä kotona tekemiseen tulee rutiinit. Teen ullakolla töitä ja menen sinne kuin työpaikalle. Taukojen aikana voin laittaa tiskikoneen päälle ynnä muuta. Parasta on ettei aikaa tuhraannu itsensä laittamiseen. Tyttäreni ovat joskus kuvailleet minun muistuttavan, ei tarhapöllöä, vaan hullua keksijää. Hih! Ihaninta kotona tekemisessä on ollut, että olen voinut pitää kahvitauon kun pikkukoululainen on tullut kotiin. Nyt murkkuna hän ei enää tosin sitä kaipaa. Hyvää viikonloppua!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Niin se varmasti on, rutiinit auttaa monessa muussakin. On se aika iso etu, ettei tarvitse hilata itseään työmaalle joka päivä. Itselläni tällaiset etäpäivät/-viikot ovat harvinaista herkkua. Niinpä siihen ei ehdi totuttautuakaan.
   Samoin, hyvät viikonloput!

   Tykkää

 2. Taru sanoo:

  Kyllä siihen voi tosiaan harjaantua ajan mittaan. Terv nimim jo vuosia kotityöhuoneella 🙂

  Saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta pystyn sulkemaan kaiken ylimääräisen ulkopuolelle kuin nappia painamalla. En välttämättä huomaa lainkaan esimerkiksi jos mies imuroi työhuonettani siinä samalla kun pakerran. Niin on useamman kerran käynyt 😀 Muuten ei tulis kyllä mitään, jos antaisin itseni herpaantua edes ajattelemaan omia asioita. Töitä tehdessä pidän myös priva-sähköpostit ynnä muut kanavat kiinni.

  Viikonloppuja! Täällä tulloo lunta, jee 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Ilmankos te pystytte asumaan niin syrjäisissä paikoissa 🙂 Aloin itse asiassa kahdehtia kaikkia kotityöläisiä. Kuinka paljon aikaa siinä vuositasolla säästääkään kun voi kulkea kotilookissa eikä tarvitse ajella edestakaisin.
   Saman huomasin minäkin, muut kanavat kiinni.
   Lunta! Minä vasta nostin tänään pelargoniat sisälle. Ovat aivan täynnä kukkia. Vaikka puoli astetta täälläkin näytti olevan mittarissa, eipä sitä tiedä vaikka joku päivä herättäiskin valkeaan aamuun.
   Hyvää viikonloppua!

   Tykkää

 3. Jutun otsikko ois voinut olla: Etätyö – uhka vai mahdollisuus? 🙂 Kyllä se on minusta kans mahdollisuus. Mä työskentelen normaalisti aamun ensimmäiset tunnit kotona ja lähden työmaalle hiukan myöhemmin, ruuhkienkin hälvettyä. Joskus tein kokonaisen päivänkin per viikko kotona. Silloin aluksi myös tuntui siltä että lintsaanko mä, jos täytän ja tyhjennän välillä vaikka pyykkikoneen. Mutta pah, eihän sitä työmaallakaan kokoajan niska limassa paina keskittyneesti vain duunia ja duunia! En kyllä jaksaisi pelkkiä etätöitä, kyllä mä kaipaan nähdä ihmisiä myös. Mutta osittainen etätyöskentely on ehdottomasti loistava mahdollisuus!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Jäärä, osittainen etätyö olisi kyllä kannatettavaa. Ehkäpä turha pingottaminen ajan kanssa helpottaisi. Tänään oli kuitenkin kiva päästä taas töihin tapaamaan muutakin väkeä kuin kotiväkeä ja vaihtamaan ajatuksia työasioista.

   Tykkää

 4. Pauliina sanoo:

  Yrittäjällä ei ole työaikaa ja työ ja vapaa menevät iloisesti sekaisin Nautin siitä 🙂 Tykkään olla tarhapöllönä kotona 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Pauliina, itse asiassa, nyt jälkeenpäin kaipaan todella kotona työskentelyä. Vaikka olen päälle päin aika seurallinen, olen silti sisimmältäni melko introvertti ja väsyn kun on paljon ihmisiä ympärillä. Tarhapöllöksi muutuminen voisi itse asiassa olla aika kivaa 🙂

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s