Taimi ja Hilma etsivät paikkaansa

Vintagetuolit Taimi ja Hilma kotoutuivat syksyllä verhoilukeikaltaan. Olen uumoillut koko ajan, että ihan heittämällä ne eivät olohuoneeseemme istu. Meillä alkaa olla erilaisia retro- ja vintagetuoleja enemmän kuin omiin tarpeisiin. Jos kulmasohvan vaihtaisi yksinkertaisempaan, sitten ehkä voisi sopia paremmin.

Petrolinsiniset

Taimin ja Hilman loppusijoituspaikka taitaa olla yläkerran aula. Sitten joskus. Remontin valmistumista odotellessa tuolit ovat kiertäneet olohuoneessa ja ruokailuhuoneesa ympyrää.

Gastone Rinaldit

Olohuone meni vähän tukkoon näistä. Silmä ei tottunut tuoleihin keskilattialla kahdestaan. Se oli vähän liikaa. Tuolla lailla erillään on jotenkin ollut parempi.

Nojatuolien uusi verhoilu

Yläkerran aula on todennäköisesti parempi paikka näille. Tai sitten vaihdan sohvan. Taimi ja Hilma haeskelevat siis rauhassa paikkaansa talossa. Kyllä niille vielä hyvä paikka löytyy.

Sinisen sävyjä

Tuoleja juhlistettiin pari viikkoa sitten kahvikutsuilla, joissa juhlavieraina olivat, ketkäs muutkaan, kuin Taimi ja Hilma. Oikeat Taimi ja Hilma siis. Tuolien pelastajat. Nämä kaksi rautaista tätiä pelastivat tuolit joutumasta kaatopaikalle. Taimi 86-v. ja Hilma 92-v.

Kahvipöytä

”Kylhää myö heti tiedettiin, et erikoiset tuolitha nää on… Ja niin hyvät istuakii!”

Taimi ja Hilma

Tässä vielä pari kuvaa, miltä tuolit näyttivät, kun veimme ne verhoiltaviksi. Luulimme, että oranssi verhoilu olisi ollut alkuperäinen, mutta alta löytyikin se oikea alkuperäinen kangas. Sekin kyllä oranssi, mutta vähän eri tyyppistä materiaalia. Melkoinen muutos!

Tuolien kunto ennen verhoilua

Uuden verhoiluvärin hakemista

Tuolien väri on jännä. Se muuttuu jostain syystä kuvissa sähkönsiniseksi. Vaikka muut värit olisivat kuvissa kohdillaan, tuolit hehkuvat oikein todellakin sähköisen sinisinä. Oikea väri on hiuan himmeämpi ja vähemmän sininen – petrolinsininen.

Tuolit hakevat paikkaansa

Kahvipöydässä on muuten Taimin tekemä pitsiliina. Sekin aivan ihana.

Pitsiliina

Kiitos Taimi ja Hilma!

Vintage chairs are looking for the right spot in the house. Maybe upstairs when the renovation will be finished – some day. 

These two lovely grand old ladies found the chairs. They were visiting us after we’ve got upholstered chairs ready.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Olohuone, Sisustus, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Taimi ja Hilma etsivät paikkaansa

 1. Nuo tuolit on kyllä niiin hienot! Mutta ei nyt kuitenkaan sitten vissiin niin kauhean hyvät istua, kun Taimin ja Hilman ja Taimin ja Hilman välissä näkyy olevan tyyny! 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Heh 🙂 On ne oikeasti hyvät istua – oikeastaan tosi tosi hyvät. Äitini halusi hyysätä tyynyjä täti-ihmisten selän taakse. Tyynyistä oli todennäköisesti vain haittaa…
   Itse huomasin tyynyt vasta kuvasta.

   Tykkää

 2. katriina sanoo:

  On hienot, todellakn!

  Liked by 1 henkilö

 3. Paluuviite: Vuosi 2017 pakettiin | Tuulentupa

 4. Paluuviite: Modernot kotiutuivat | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s