Suomi100

Oli hieno herätä tänään itsenäisessä Suomessa. On sanoinkuvaamattoman arvokas asia herätä joka päivä itsenäisessä Suomessa.

Suomi100

Kuin kunnianosoituksena tälle juhlapäivälle, luontokin oli pukeutunut valkoiseen.

Suomi100

Meidän perheen itsenäisyyspäivään kuului joulukalenterin luukkujen tutkiminen, hidas aamupala, pipareiden leipominen, lumityöt ja ulkoilu, suloisen epävirallisen juhlallinen kahvihetki ystävillä ja harvinainen jalkautuminen kaupunkiin ilotulitusta katsomaan. Hieno päivä.

Suomi100

Etukäteen suunnittelemani juhlapäivällinen siirrettiin valmistettavaksi vasta viikonloppuna. Kaikkea ei vain ehdi. Valitsin perheen kanssa ulkoilun juhlapäivällisen kustannuksella. Perhe oli asiasta kanssani samaa mieltä.

Suomi100

Lapsemme toipuili edellisen päivän päiväkodin linnanjuhlista. Pikkuapulainen oli saanut kunnian toimia presidenttinä ja juhlien ohjelmaan kuului presidenttiparin kättely ❤ Päivä oli mennyt hienosti, mutta jännitys selvästi vaati veronsa ja tänään lepopäivä tuli tarpeeseen.

Suomi100

Suomen itsenäisyyttäkin rintamalla puolustaneen Niilo-pappani sorvaama lipputanko lippuineen on ollut kunniapaikalla koko viikon. Pappa oli kova sorvaamaan, muistan sorvin ja kellarin, missä pappa sorvaili kaikenlaisia kapistuksia. Lipputanko on hieno muisto papasta.

Suomi100

Sanat eivät nyt riitä kiittämään Niilo-pappaa ja muita Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleita. Kiitos.

Onnea 100-vuotias Suomi!

It is a prvilige to wake up in an independent Finland every morning! Today – Finland’s 100th anniversary of independence – has been a lovely and sunny day. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Elämää, Pihalla, Sisustus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Suomi100

 1. Ai Pikkuapulainenkin oli presidentti, mahtavaa! Mäkin olin presidentti tiistai-iltana. Olipas hauskaa! Mulla oli tiarakin päässä, olin vähän semmonen prinsessapresidentti ;- ) Laitan jossain vaiheessa blogiin reportaasin juhlista – jahka toivun niistä!

  Kyllä on hyvä olla itsenäisessä Suomessa – soteuudistuksesta huolimatta!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Kyllä, ja oikein suloinen presidentti olikin. Ihan tippa silmässä katselin juhlista valokuvia. Presidenttipari oli vielä tanssinutkin yhdessä koko linnanjuhlien tanssillisen osuuden.
   Katselinkin Instassa, että oli teillä niin arvokas asento kuvassa, että ihan presidentillistä meininkiä. Prinsessapresidentti onkin ihan uusi käsite. Toimiva kylläkin. Voisi olla ammattina vetovoimaisempi nuorille naisille 🙂

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s