Millä maalataan?

Blogiani pidempään seuranneet ovat jo varmaan miettineet ja ihmetelleet, että mitä ihmettä me siellä yläkerrassa oikein tunataan. Sen remontista on jauhettu täällä jo useampi vuosi.

2+3

Kyllä se etenee. Hitaasti, mutta etenee. Viisi vuotta minulla on ollut aikaa suunnitella sisustamista ja visio oli aluksi ihan selvä.

Pikkuapulainen maalaushommissa

Isäntä ilmoitti pari viikkoa sitten, että nyt pitäisi tietää millä värillä maalataan. What? Nyt jo! Mitä ihmettä. En tiedä yhtään millä maalataan! Tapetteja! Mitä tapetteja? UUU!

Harmaata ainakin yhdessä huoneessa

Ei ole enää visio kovinkaan selvä. Viidessä vuodessa ehtii tapettierien värit muuttua, oma maku ja mieltymykset kehittyä toiseen suuntaan ja  lapsi kasvaa. Viisi vuotta on kuulkaa pitkä aika.

Pikkuapulainen on taitava kittaaja

Nyt lyö pää ihan tyhjää. Pitäisi isännälle ilmoittaa millä värillä maalataan, mutta MILLÄ IHMEEN VÄRILLÄ MAALATAAN!?

Tapettimalleja

Pikkuapulaisen huoneen suunnitelma on kutakuinkin selvä. Tapetti on tilauksessa ja seiniä on jo maalattu. Alunperin suunnitelemani lattian väri kyllä on vähän alkanut mietityttää, mutta muuten.

5-vuotias remonttihommissa

Aulatila ja makuuhuone ovat sitten ihan mysteeri. Tapettikin olisi ihan kiva. Ja voisihan sitä jotain muutakin seiniin sutia kuin valkoista ja harmaata. Mutta mitä? En kyllä yhtään tiedä. Miten tämä muuttuikin näin vaikeaksi?

Remppaa

Kävimme pari viikkoa sitten Toijalan tapettitehtaalla piipahtamassa. Toin mukanani muutamia tapettimalleja, joista tosiaan yksi päätyy Pikkuapulaisen huoneeseen. Hädissäni tilasin läjän tapettimalleja myös Boråstapeterilta. Niistä ehkä yksi saattaa olla aulatilaan sopiva, mutta vain pienelle alueelle. Seiniin pitäisi keksiä vielä jotain väriä, muuten ne jäävät kaikki valkoisiksi.

Varteenotettava vaihtoehto

Makuuhuone tuntuu olevan täysi mysteeri, toisaalta haluaisin väriä ja vanhan talon tuntua, toisaalta raikasta ja vaaleaa (=harmaata ja valkoista). Olen kahden tyylisuunnan loukussa.

Makuuhuoneen tapettiprobleema

Pikkuapulaisesta on kuitenkin kasvanut tässä vuosien varrella oiva remonttimies. Kittaa seiniä kuin vanha tekijä ja harjoittelee maalaamista. Lapset oppivat näköjään mitä vain, kun vain annetaan yrittää.

Tarkkaa hommaa

Uskaltaisikohan olla näin rohkea?

Olisiko se tässä?

Kahvia ja pipareita kuluu tätä pohtiessa. Kuka joulua ehtii miettiä!

Kahvia, pipareita ja tapetteja

I have had time for five years to think upstairs renovation. Yet it was a surprise when my husband asked couple of weeks ago what colors we are going to paint the walls. What! I don’t know what colors! I need to know wallpapers first. But what wallpapers! I’m totally lost with this.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Lapselle, Remontti, Sisäremontti Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Millä maalataan?

 1. Viisi vuotta ON kyllä pitkä aika tällaisissa asioissa! Tapettia en mäkään osaisi valita (enkä siis todellakaan aio kommentoida), mutta maalin valinnan kanssa nyt ei kannata ottaa yletöntä stressiä – uudelleen maalaaminen on kohtuullisen helppoa, jos tulee uusi parempi väri mieleen. Tuo pikkutela, jolla Pikkuapulainen maalaa ekassa kuvassa on meidän huushollissaan nimeltään ”söpö”. Ostettiin sellainen edellisen asunnon remppaa varten pattereiden ympärystöjen maalaamiseen. Härvelin nähdessään anoppi huudahti:”Söpö!” ja söpö se on sitten siitä asti ollut 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   No, on todellakin pitkä aika! Kuten olet huomannut, meille seinien maalaaminen uudelleen ei ole kauhean helppoa. Kun pitää jahkata ja tietysti aloittaa remppaa uusi kierros alakerrasta… Parempi, jos osuisi kerralla oikeaan. Ei taida kuitenkaan osua. Tapetitkin on helpompi valita kuin maalit. Taitaa tulla aika paljon valkoista.
   Heh, voisihan maalitelalla huonompikin nimi olla 🙂

   Tykkää

 2. Paluuviite: Vuosi 2017 pakettiin | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s