Vuosi 2017 pakettiin

On aika paketoida Tuulentuvan vuosi 2017.  Kotoilua paljon, veneilyä pikkiriikkisen,  sisustusta omiksi tarpeiksi, mökkeilyä ja puutarhailuakin jonkin verran, remonttia aina vaan…

Sateenvarjojalava ilta-auringossa

 

Tilastoja

Vuonna 2017 kirjoitetuista postauksista luetuin on ollut ”Meillä on sohvapöytä!”  Tämä    tulee kyllä vanhojen postausten jälkeen vasta sijalla 11. – hmmm? Tänäkin vuonna suosituin postaus oli jo kauan, kauan sitten kirjoittamani tuumailuni pianon maalaamisesta. Jota en siis edelleenkään ole toteuttanut!

Meillä on sohvapöytä!

Blogiini on päädytty eniten hakusanoilla ”tuulentupa räsymatot”, ”tuulentupa”, ”hiekkalaatikko”, ”tuulentupa blogi”, ”liinavaatekaappi”.

Olkkarissa uusi matto

Tuulentuvan sivuille on surffattu viime vuoden aikana 56:sta eri maasta. Tämä on mielestäni aika merkittävä luku, kun ottaa huomioon, että blogini on kävijämäärältään pienehkö ja suomenkielinen. Suomen jälkeen eniten kävijöitä on ollut Yhdysvalloista, Ruotsista, Tanskasta, Saksasta ja Sveitsistä.

Koti

Vuonna 2017 sivuklikkauksia on ollut suurin piirtein saman verran kuin edellisenäkin vuonna,  kävijöitä sen sijaan on ollut huomattavasti enemmän. Ajan puutteen vuoksi en ole valitettavasti itse ehtinyt seurata muiden blogeja kuin pinnallisesti, Instagramissa sen sijaan ehtii nopsasti poiketa päivittäin.

Uudet pihakivet

 

Yllättäjät

Sininen väri sisustuksessa yllätti minut itsenikin. Enpä olisi vielä vuosi sitten uskonut, että sininen hiipii takaisin. Sävyt ovat ehkä toiset kuin vuosituhannen vaihteessa, mutta kuitenkin!

Veden värejä maljakoissa

Yllättäen olen kiintynyt omituiseen pihaamme aina vain enemmän ja enemmän. Viisi vuotta sitten olin jokseenkin turhautunut koko pihaan. Siitä on tultu aika pitkä matka. Onpa joku luokitellut blogini puutarhablogien joukkoonkin. Heh! Ehkäpä tämä saattaa jonain päivänä sinne päin kallistuakin.

Pääsiäinen 2017

Kotiin kantamani kärry kaatopaikalle menevästä kuormasta yllätti positiivisesti. Kunnon pesu ja kärry on sen jälkeen palvellut keittiössämme hienosti jääkaapin viereisenä laskutasona.

Tarjoilukärry

Yllättäen saimme kesällä tarmon puuskan ja tekaisimme mökille rantaan uuden terassin. Tästä on varmasti iloa tulevina kesinä paljon. Paikkaan paistaa nimittäin illan viimeiset auringonsäteet.

Uusi terassi rannassa

Yllättäen suostuin tekemään pari yhteistyöpostausta. Aika pitkään meni ennenkuin lähdin yhteistyökuvioihin mukaan. Yhteistyöstä Sukhimattojen ja Lamppuexpress.com:in kanssa jäi ihan hyvä maku. Blogi on minulle ennen kaikkea harrastus ja sellainen se tulee olemaan jatkossakin. Jos vastaan kuitenkin tulee mielenkiintoisia, minulle sopivia yhteistyökuvioita, saatan jopa tarttua niihin.

Onnelliset aamuvarpaat

 

Parhaat

Parasta sisustusrintamalla: Taimin ja Hilman uudet asut. Ehdottomasti. Petrolinsininen verhoilu toi Taimin ja Hilman tähän päivään, mutta 50-luvun henkeen sopivalla tavalla.

Nojatuolien uusi verhoilu

Parasta remonttirintamalla: Yläkerran remontti nytkähti taas liikkeelle. Olen jopa päässyt (tai joutunut) tekemään jo valintoja sisustustakin silmällä pitäen.

Pikkuapulainen on taitava kittaaja

Paras löytö: Tateka, valaisin olkkarin pimeimpään nurkkaan jaksaa ilahduttaa minua joka päivä.

Tateka

Paras tuunaus: Tein (ihan itse) pelakuille penkin etupihalle. Yksinkertainen idea ja helppo toteuttaa, mutta sitäkin suurempi hyöty ja silmän ilo, kun kukat saa johonkin nätisti ja pois maasta.

Kukkapenkki

Paras DIY: Isännän värkkäämä lankkupöytä takapihan terassille on ehdottomasti tämän vuoden paras DIY. Pöydästä oli paljon iloa kesällä ja siitä tuli juuri niin tyylikäs ja helppohoitoinen kuin etukäteen uumoilinkin. Mikä parasta se ei vie nyt talvella paljoakaan tilaa kellarissa, kun on seinän vierellä nojallaan.

Terassikalusteet

Pinterestin suosituin: Tämä kuva on viime vuoden aikana alkanut elää omaa elämäänsä Pinterestissä. Postaus tästä kuvasta on kylläkin julkaistu jo elokuussa 2015.

Instagramin tykätyin kuva vuonna 2017 oli pikaräpsy uusista verhoista. Kunnon kuvaa näistä ihanista verhoista ei blogiin ole vielä saanutkaan valon puutteen vuoksi otettua.

Verhot, Marimekon Veljekset

Parasta: Perhe. Pikkuapulaisen touhut, perheen kanssa veneilyt, mökkeilyt, puuhailut, ne yhteiset hetket ruokapöydän ääressä, iltasadut, hampaiden pesut…

Pilkillä

Pikkuapulainen, perhoshaavi ja puumaja

Kiitos kaikille teille kanssaelämisestä, vinkeistä, kommenteista ja tykkäyksistä. Menestystä ja onnea vuodelle 2018!

Todellinen tuulentupa - vai oliko se tuulitunneli?

Some statistics and memories from the year 2017. Thank you for coliving, comments and likes. Happy New Year 2018!

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Elämää, Julkisivu, Pihalla, Remontti, Sisäremontti, Sisustus, Tuunausta Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Vuosi 2017 pakettiin

  1. On muuten mysteeri nuo ulkomaalaiset blogi tai IG kävijät mullekin. Mua seuraa muutama ilmeisesti jenkki IG:ssä ja mä en kertakaikkiaan ymmärrä miksi, kun en edes sanaakaan kirjoita englanniksi. Kaikenlaista kummaa maailmaan mahtuu! Mutta hei, hyvää tätä vuotta Tuulentupaan! 🙂

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s