Uusi vanha kirjoituspöytä

Joulusta selvittyäni ja levättyäni väsymykset pois virkosin vielä tuunailuhommiin. Vuoden viime metreillä kunnostin Pikkuapulaiselle kirjoituspöydän.

Pöytä löytyi meidän omista romuista. Haeskelin jonkin aikaa Toristakin sopivaa pöytää, mutta onneksi keksin tämän ennen kuin tulin homanneeksi ylimääräistä tavaraa.

Hiontahommia

Tämä pöytä on osa isompaa kokonaisuutta. Kyseessä on vanha toimiston kulmapöytä ja tämä on se pienempi osa, joka työntyy isomman pöydän alle. Olen iloinen että hoksasin tämän matalamman osan soveltuvan lapsen käyttöön. Se on myös riittävän kapea meidän pieneen lapsen soppeen, mutta kuitenkin melko pitkä, joten pöytätilaa riittää.

Maalaushommia

Kyllä vanhat täyspuiset kalusteet ovat käteviä ja aikaa kestäviä. Ne voi aina kunnostaa uutta tarkoitusta varten. Tämä pöytä oli jo 90-luvulla maalattu valkoiseksi ja laatikot värikkäiksi. Maalia ja pintaa lukuunottamatta pöytä on hyvässä kunnossa. Mitä nyt pöytälevy vähän notkolla, mutta muuten.

Värikkäät laatikot

Hioin tämän jo kesällä ulkotallissa ja sitä hioessani pari ystävää kävi sitä ihmettelemässä. Heidän idea oli jättää värikkäät laatikot ennalleen. Samaa mieltä oli isäntä: ”Kyllä lapsella pitää muitakin värejä olla kuin mustaa!” Laatikot jäivät siis lego-palikoiden värisiksi. Omaan makuuni hiukan kirjava, mutta onhan tuo nyt aika kiva – sopii 5-vuotiaalle.

Varsinainen maalaaminen oli pikkujuttu telalla vedellen. Puolihimmeä musta kalustemaali on luottomaalini. Jäljestä tulee helposti kohtuullisen hyvää, eikä puolihimmeässä näy kaikki virheet niin hyvin kuin kiiltävässä.

Maalattu kirjoituspöytä

Kyllä siinä kelpaa Pikkuapulaisen opetella kirjoittamaan ja lukemaan – kunhan vain muilta touhuiltaan ja rakenteluiltaan malttaisi.

An old desk got a new color. This desk is a smaller part of a bigger corner desk and there for suitable for children. Little bit too colorful for me, but perfect for five year old.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Lapselle, Sisustus, Tuunausta, Vanhat tavarat Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Uusi vanha kirjoituspöytä

  1. Pilvi sanoo:

    Upea!! Tosi näppärän näköinen ja hieno pöytä. Minäkin tykkään värikkäistä laatikoista, mutta yhtäkaikki, saahan ne maalattua myöhemmin, jos pöydän käyttäjä niin haluaa. Oli varmasti palkitseva projekti!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kiitos Pilvi. Oli tosiaankin palkitseva projekti. Eikä vähiten senkään vuoksi, että tämä pöytä kevensi alakerran tavaramäärää. Ajattele, olisi voinut hankkia uuden pöydän, enkä olisi ymmärtänyt tätä hyödyntää!

      Tykkää

  2. Aivan mahdottoman hieno tuli! Ja tuoli sopii tosi hyvin noiden laatikoiden ja kokonaisuuden kanssa! Vanhat umpipuukalusteet ja puolihimmeä kalustemaali rulettaa munkin mielestä 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kiitos Jäärä! Tuoli roudattiin kotiin viime kesänä Teivon rompepäiviltä. Se on kyllä aika symppis. Pikkuapulainen kyllä haluaisi pyörät alle 🙂

      Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s