Modernot kotiutuivat

Yksi luetuimmista postauksistani on vieläkin vuoden 2013 vaatimaton postaus kahdesta Kukkapuron Moderno L32 tuolista, jotka silloin löysin edullisesti Tori.fi:stä. Tuolit ovatkin olleet minulle erityisen mieluisat. Tykkään niiden 50-60-luvun ilmeestä ja mittasuhteista.

Kukkapuron toimistotuoli satutuolina

Kukkapuron Moderno L32 makuuhuoneessa

Tuolit ovat palvelleet hyvin, ensin olohuoneessa ja sittemmin makuuhuoneessa ja Pikkuapulaisen satutuolina iltaisin. Tuoleissa on ollut hieno, patinoitunut nahka, joka alkoi harmillisesti repeillä istuinosasta. Pienet halkeilut nahassa eivät minua haitanneet, mutta kun pehmusteet alkoivat yhdestä repeymästä näkyä päätin tehdä asialle jotain.

Istuinosat rikki

Kun hain Taimin ja Hilman verhoilukeikaltaan vein samalla nämä kaksi fiksattavaksi. Verhoilijan kanssa mietimme mitä tehdään. En olisi millään halunnut luopua patinoituneesta nahasta, lisäksi koko tuolien verhoilu uudella nahalla  olisi tullut melko kalliiksi. Hetken harkitsin kankaalla verhoilua, mutta ei, nahkaverhoilu sai jäädä. Päätimme siis uusia vain istuinosan.

Moderno lapsen huoneessa

Tiesin jo päätöstä tehdessä, että uusi nahka ei ole samanlainen kuin vanha ja että sen erottaa kyllä. Nyt kun tuolit saatiin takaisin, niin yllättävän vähän siihen kiinnittää huomiota. Jos osaa katsoa ja katsoo tietystä kulmasta, niin ero on melko suurikin. Mutta tavallisessa käytössä ja vähän kauempaa katsottuna eroa ei huomaa eikä siihen kiinnitä huomiota. Onhan nämä nyt kivat, kun ovat sentään ehjät!

Tässä valossa ja kulmassa eron huomaa

Nämä päätyivät takaisin makuuhuoneeseen. Pikkuapulaisen satutuolia olikin jo ikävä. Tuossa sängyn vieressä oli väliaikaisesti kovempi tuoli. Aah! Tämä todellakin on parempi istua! Meillä luetaan satu joka ilta, joten tätä Modernoa ehdittiin kaivata jo kovasti.

Kukkapuron Moderno L32 makuuhuoneessa

Toinen tuoli on makuuhuoneen toisessa nurkassa. Aina tarvitaan tuolia, mihin voi istahtaa tai laskea vaatteita. Okei, onhan tuossa vieressä muitakin tuoleja, mutta kyllä tätäkin tarvitaan!  Toisen Modernon kaveriksi 🙂 Ovathan nuo kaksi muutakin mitä lie pinnatuolia kaksistaan.

Pinnatuolit

These two old chairs of Kukkapuro were upholsterd partly. I like old leather so I didn’t want to change it all. Only broken parts were changed. New leather looks a bit different, but for me it is quite okay.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Makuuhuone, Sisustus, Tekstiilit, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Modernot kotiutuivat

 1. Milla sanoo:

  En tiedä kuvittelenko vain, mutta vanhoissa tuoleissa on usein enemmän istumismukavuutta (olkoon sitten design-tuoleja tai ei) kuin nykyisissä. Minä olen pelastanut kaatopaikan kohtalolta useamman.
  Meillä luetaan iltasatua Helsingin sairaanhoito-oppilaitosta 60-luvulla palvellutta nojatuolia, sen mukavuus on ylitsepääsemätön vaikka kaipaisi sekin kyllä jo kunnostusta.
  Upealta näyttää tämä kaksikko! Nuo pinnatuolit ovat myös makeat…:)

  Liked by 1 henkilö

 2. Kyllä teillä on paljon hienoja tuoleja! Kaikki kirjoituspöytien ääressä olevat tuolit on nimittäin myös hienoja 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   No, tuoleja on kyllä jokunen kertynyt 🙂 Itse kyllä tykkään myös, mukava jos ei näytä liian sekavalta muidenkaan silmiin.

   Tykkää

 3. Marihantee sanoo:

  Teillä on jotenkin niin silmää hivelevä sisustus, ilo katsella kuvia ♥

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s