Epävarma valinnoista

Olen täällä blogissakin uhonnut, että tapetit ovat minun osaltani mennyttä aikaa. Niin tässä on nyt sitten kuitenkin käymässä, että tapetteja on yläkertaan tulossa.

Ihailen ystäväni talossa olevia herkullisia tapetteja ja niiden taitavaa yhdistelyä toisiinsa ja muihin värikkäisiin pintoihin ja huonekaluihin. Samoin seuraan monia ihania värikkäitä instatilejä toinen toistaan iloisemmista ja mielenkiintoisimmista kodeista. Itse olen värien ja kuosien suhteen ilmeisen epävarma. En saa päätöksiä tehtyä ja funtsailen liikaa sopiiko kaikki kokonaisuuteen. Sopiiko vierekkäisten huoneiden kuosit toisiinsa? Onko yläkerran huoneiden väritys yhteensopiva? Mitä olemassa olevia huonekaluja, verhoja tai mattoja meillä on ja sopiiko ne tuleviin tapetteihin tai seinämaaleihin? En kertakaikkiaan osaa irrottaa otetta ja vain nauttia kaikista kauniista väreistä ja tapeteista mitä on tarjolla.

Sain kuin sainkin tapetit valittua, mutta silti pieni epävarmuus kaihersi mieltäni. Miltä ne näyttävät isolla pinnalla? Pitäisikö tapetoida yhden seinän sijaan kaksi tai kolme? Sopivatko nämä sittenkään vierekkäisiin huoneisiin? Lopulta sain tarpeekseni jahkailusta ja otin yläkerrasta pari kuvaa, avasin Photoshopin ja vähän tapetoin kuvankäsittelyn avulla.

Photoshoppailua

Jälki nyt ei ole priimaa, mutta kyllä näistä jotain käsitystä saa. Ainakin tiedän, että mustaa tapettia tulee vain yhdelle seinälle. Ja että makuuhuoneen harmaalla voisi tapetoida enemmänkin kuin vain yhden seinän. Photoshoppailu kannatti. Sain hetkellisen mielenrauhan. Sikäli kyllä turhaa puuhaa, sekä funtsailu että photoshoppailu, että todennöisesti lopputulos olisi ilman niitä ihan yhtä onnistunut tai epäonnistunut.

Photoshopatut seinät

Viime viikolla aloitin funtsailemaan lattioiden värejä. Tähän asti olen tiennyt, että yläkerran lattia on harmaa (kuinkas muutenkaan). Astetta tummempaa harmaata kuin alakerrassa. Selvä juttu. Mutta! Nyt olenkin saanut päähäni, että lattioihinkin pitää saada väriä. Mitä ihmettä! Ja kuinka ollakaan, pojan huoneen lattia maalattiin keltaiseksi. Sävy on olki. Ensimmäinen kerros on vedetty jo. Lattioita en photoshopannut, vaan testasin sitten ihan suoraan lattiaan.

Keltainen lattia

Onneksi en tee tätä työkseni – sisustamista siis. Eihän siitä mitään tulisi jos kaikki pitäisi ensin kokeilla jossain kuvankäsittelyssä. Tähän mennessä olen testannut kuvankäsittelyssä ainakin talon värin, talon ulko-ovien väriä, sohvan paikkaa ja nyt siis tapetointiakin. Ei ihan viisasta touhua!

Yllättävä värivalinta

Being little unsure of colors and wallpapers that I’ve chosen for upstairs. Decided to try some options with Photoshop. Floor color we tested straight to the floor. I really do like that yellow floor!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Remontti, Sisäremontti, Sisustus, Tuunausta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Epävarma valinnoista

 1. Kivan näköinen tila! 🙂 Ja tuo lattia, ai että!

  Itse sisustussuunnittelua opiskelleena joskus on tullut photoshopilla testattua monta kertaa niin seinämaaleja, taulukollaaseja, kuin koko seinän mittaisia valokuvatapetteja ja sen sellaista. Siis silloin, kun halutaan nopeasti tietää suurinpiirtein miltä joku tila näyttäisi tietyllä seinäpinnalla, eikä koko tilaa tarvitse vielä siinä vaiheessa piirtää suunnitteluohjelmalla valmiiksi. Silloin valokuvan photoshoppailu on näppärä keino! 🙂

  Ja melkeinpä kaikki valinnat (ellei sitten ole jo toooodella harjaantunut silmä) testataan ensin esim. jollain suunnitteluohjelmalla, koska se on ainut keino näyttää myös asiakkaalle mistä on kyse. 🙂

  Eli et ole ainut; minä en ainakaan pysyisi mitenkään kartalla, ellei tilaa ja sen eri muutosvaihtoehtoja ole jossain silmillä tarkasteltavassa muodossa! 😀

  Liked by 1 henkilö

 2. On maali-ihmisiä ja tapetti-ihmisiä. Mä olen maali-ihminen. Kadehdin kyllä muiden tapetteja, mutta en osaisi kuvitella niitä omassa kodissani – edes photoshopilla 😉 Kuvankäsittely on kyllä kätevä tuollaiseen tarkoitukseen. Ja luulenpa että ammattisisustajat käyttävät sitä paljonkin eivätkä suorilta käsin ala läiskiä jotain tapettia asiakkaan seinään.

  Suomen kaunein koti -ohjelmassa oli viime vuonna yksi oikein kauhea tapettihirvitys, jossa yläkerrassa joka makkarissa oli erilainen ja -värinen tapetti ja aulassa vielä yhdenlainen ja ne kaikki näkyi sitten siihen aulaan. Että joo, pientä rajaa siihen tapettikirjoon eri huoneissa. Ei tosin pienintäkään pelkoa, että sä sortuisit sellaiseen 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Olen aina luullut olevani maali-ihminen, mutta tämä talo muuutti minut tapetti-ihmiseksi. Tänne vaan jotenkin ne kuuluu. Löytyihän keittiön ja kamareiden seinistä kymmenkunta kerrosta vanhoja tapetteja joten ilmeisesti se kuuluu täällä asiaan.
   Kyseisestä ohjelmasta jäi itsellekin mieleeni, että jotenkin pitäisi kokonaisuudenkin toimia
   vaikka ihania tapetteja olisi kuinka ja paljon.
   Kiitos luottamuksesta 🙂

   Tykkää

 3. llumos sanoo:

  Ihanan näköinen tuo maalattu lattia! Täälläkin pähkitään tapettien ja värien kanssa: emme halua kodista väritöntä ja pliisua, mutta harmonia pitää silti olla. Vaikeeta on, kun on niin paljon ihania vaihtoehtoja, niitä turvallisia ja räväkämpiä.

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Tykätään itsekin lattiasta kovasti. Kuvassa on vasta yksi kerros, mutta nyt kolmannen vedon jälkeen se vasta onkin oikea karamelli, kiiltää ja on keltainen 🙂

   Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s