Lammasta

Mistä erottaa ammattilaisbloggaajan amatööristä? Siitä, että postaukset tulevat amatööreillä jälkijunassa. Itse kuulun  jälkimmäiseen kategoriaan. Niin vahvasti, että lammasjuttunikin tulee vasta nyt kun pääsiäinen on jo ohi. Tosibloggaaja sen sijaan valmistaa lampaansa jo vähintään kuukautta ennen pääsiäistä.

Itseäni jopa hiukan joskus ottaa päähän sesonkijutut, jotka alkavat pyöriä eri medioissa viikkoja ennen varsinaista tapahtumaa. Pääsiäiskoristelukuvia alkoi ilmestyä heti kun joulu saatiin siivottua pois. Mutta kukin tavallaan – itse olen jälkipostaaja. Ehkäpä tätäkin juttua joku lukee sitten ensi pääsiäisenä 🙂

Mutta asiaan siis. Kuulun kokkaajakategoriassakin amatöörien alimpaan kastiin. Teen pannukakunkin reseptistä. Arkisin vihaan ruuan laittamista ja siihen kuluvaa aikaa. Joskus, aniharvoin, viikonloppuisin innostun laittamaan vähän jotain parempaa. Silloin saatan pari kertaa vuodessa saada jopa inspiraation ja nauttiakin kokkailusta.

Aion tehdä nyt historiaa ja teen ruokapostauksen! Lammaspata, jonka valmistin pitkäperjantaina ja jota olemme syöneet nyt lähes koko pääsiäisen, oli niin herkullista ja nopea tehdä, että pakkohan tämän on jakaa. Tiedän kuinka arvokkaita helpot, yksinkertaiset ja nopeat ruokaohjeet ovat. Työkaverini raapusti tämän minulle vuosia sitten ruutupaperin kulmaan ja olen sitten soveltanut tätä tavallani.

Lammaspata tekeillä

Lammaspata

n. 800 g lammasta
porkkanaa
lanttua
2-3 sipulia
2-3 isoa kynttä valkosipulia
valkopippuria
soijaa
suolaa
hunajaa

Leikkaa liha kuutioiksi. (Kauppahallista tai lihatiskiltä saisi lihat valmiiksi kuutioituna, mutta itse tilaan yleensä kauppakassit netistä ja ainoa vaihtoehto tällä kertaa oli karitsan luuton paisti. Sellaisen sitten otin ja kuutioin itse.)

Ruskista kuutiot ja laita lihat pataan.

Kuutioi vihannekset ja laita pataan. (Itse tykkään yksinkertaisesta ja käytin vain porkkanaa, lanttua ja sipulia, mutta voit halutessasi lisätä pataan mitä vain vihanneksia.)

Peitä lihat ja vihannekset vedellä.

Mausta oman maun mukaan soijalla, (suolalla), valkopippurilla, hunajalla ja valkosipulilla.

Paista uunissa 200 asteessa n. 1,5  – 2 h. (Itse pidin kaksi tuntia ja vielä jälkilämmölläkin. Mureaa tuli.)

Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa. Minttuhyytelö tekee hyvän säväyksen.

Lammaspata

Että sellaista. Itselläni on vielä yksi päivä vapaata, sitten taas kohti kiireitä ja haasteita. On se hyvä, että pääsiäinen katkaisee pitkän kevään. Mukavaa työviikkoa kaikille!

Lamb for Easter meals.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Elämää, Keittiö Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Lammasta

  1. Hei Saara, juttusi sai hymyn huulilleni! Kuulun myös näihin amatööreihin jälkipostaajiin. Helmihuvilan pääsiäisestä blogasin vasta tänään. Pähkäilin onko järkeä, kun en saanut aikaiseksi pääsiäisen aikana. Silloin nautiskelin itse pyhästä ja tyttäret napsivat kuvia. Ainakin jälkipostaukset ovat oikeasti elettyjä! Eikä minulla olisi rahkeita kilpailla lehtien kanssa pääsiäisjutuista. Olet oikeassa, että some täyttyy (liian?) aikaisin tulevan juhlapyhän koristeluista. Minusta sääli, koska niihin turtuu jo ennen varsinaista juhlaa. Itselläni kausikoristeet eivät ole niin kauan esillä, että niistä pitäisi pölyjä pyyhkiä. Mahtavaa kevättä sinulle ja onnittelut Elle-poiminnasta! Ulla

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Hauskaa Ulla, että juttuni ei sentään ärsyttänyt liikaa. Mutta niin kuin sanottu, jokainen tavallaan. Kyllästyn myös itse kausikoristeisiin jo ennen pölyn laskeutumista 🙂
      Mukavaa kevättä myös sinulle!

      Tykkää

  2. Pilvi sanoo:

    Yritän aika usein tietoisesti välttää ns. kausipostauksia ja myös niiden lukemista :). Mutta toisaalta, en tuomitse niistä postaavia, koska tuleehan välillä itsellekin fiilis hehkuttaa jotain. Kunnolla haudutettu lammaspata on kyllä parasta talviruokaa!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Varmaan ihan viisasta välttää kausipostauksien tekemistä. Tosin itse kyllä tykkään katsella muiden kausikuvia – kun on kausiaika.
      Lammas oli tosiaan hyvää. Teillähän oli lampaista enemmänkin kokemusta, jos oikein muistan? Vai oliko se lammasta?

      Tykkää

  3. No mutta! Voi kai lammasta syödä muulloinkin kuin pääsiäisenä, joten tää resepti on aina ajankohtainen. Vaikuttaa helpolta ja hyvältä! Mä oon muuten kai kohtuullinen kokki, mutta pannukakun mäkin teen reseptin mukaan 🙂 Ja muakin nyppii raskaasti erilaiset sesonkihössötykset, etenkin joulukalenterit. Kas kun kukaan ei oo vielä keksinyt laskiaisesta alkavaa pääsiäiseen vievää paastokalenteria!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Voidaanhan me lanseerata sellainen kalenteri ensi keväänä 😉 Tehdään siitä sitten myös kaupallinen versio, jospa se saavuttaisikin yhtä suuren suosion kuin kaikenmaailman joulukalenterit. Pitänee hakea patentti nopsasti ennen kuin joku muut ehtii!

      Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s