Kesä ja tuolit

Yhteistyössä: veke.fi
Tuotteista on saatu alennusta

Kesä tulla tupsahti. Yhtäkkiä olikin vihreää, lämmintä, pihatöitä, hyttysiä ja kesä. Viime kesänä ei tällaisia helteitä nähty ja mökille rakentamallemme rantaterassille jäi kalusteet hankkimatta osittain varmasti siitä syystä, että niille ei tosiaan ollut tarvettakaan.

Uudet terassituolit

Minulla on ollut mökille mielessä jo useamman vuoden tuollaiset viisikymmentäluvun tyyliset, puiset, yksinkertaiset nojatuolit. Mummolassa oli samanlaiset punaiset vielä seitkytluvulla. Haeskelin niitä enemmän ja vähemmän aktiivisesti viime kesänä. Jostain vanhan tavaran kaupasta olisin saanut vähän kulahtaneet, mutta pyysivät niistä sen verran kovaa hintaa, että en viitsinyt nähdä vaivaa niiden kunnostamiseksi.

Nojatuolit terassilla

Mutta kappas, näitähän on ihan uusiakin! Veken puutarhakalusteista löytyi  Ecofurn Granny tuolit. Nehän ovat tuonne meidän mökkiterassille kuin piste i:n päälle. Näitä saa myös valkoisena ja harmaana, mutta mustana nämä ovat meidän möksälle juuri sopivat. Aivan saman väriset kuin mökki itsekin.

Musta mökki

Täydelliset puutarhatuolit

Olin ajatellut laittaa tuolit terassille vasta juhannukseksi, hankkia kukat ja muut kesäsysteemit ja ottaa näistä sitten vasta kuvat. Viime viikonlopun kesä ja helle sekoittivat kuitenkin pääni ja tuolit oli saatava paikoilleen. Äitienpäivänä ne sitten möksälle vietiin ja kannettiin rantaan.

Tuolit rannassa

Yritin epätoivoisesti keksiä jotain rekvisiittaa kuvia varten. Enpä keksinyt muuta kuin koivun oksia lasipurkissa. Heh. Ne eivät kyllä kuvissa erotu lainkaan kun koivuja on muutenkin ympärillä paljon. Yleensä en kuviini mitään stailauksia erikseen teekään, enkä mieti rekvisiittaa. En tiedä miksi tällä kertaa jotenkin ajattelin, että jotain pitäisi keksiä. No mutta, ehkäpä ihanan vihreä kevätkesä sellaisenaan  riittää nytkin.

Uusi terassi rannassa

Tuoleissa on erinomaisen mukava istuskella. Myös näissä, niin kuin 50-luvun muissakin tuoleissa, minulla ylettyy jalat maahan. Nämä sopivat siis mittasuhteiltaan tällaiselle lyhyenpuoleisellekin henkilölle. Tarkoitus on jättää ne tuohon säiden armoille ja antaa tuolien paahtua ja kastua. Katsotaan sitten parin vuoden päästä kuinka hyvin nämä Granny tuolit ovat kestäneet aikaa. Haussa olisi vielä sopivan korkea pöytä näille kaveriksi.

Grannyt metsän siimeksessä

Kyllä noissa kelpaa nyt istuskella ilta-auringossa ja siemailla kesäjuomia. Lomaa odotellessa…

Kesä

New chairs for summer cottage terrace by the lake from veke.fi.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Mökillä, Yhteistyö Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta artikkeliin: Kesä ja tuolit

  1. Milla sanoo:

    Nämä ovat parhaita tuolia ikinä! Meilläkin on näitä mökillä anopin vanhoja, mutta edelleen palvelevat hyvin. Mikä lie vanhoissa aurinkotuoleissa, mutta sain joitakin vuosia sitten äitini kirpparilta ostamat vanhat kansituolit, ja tuli kyllä todettua että niissä istumismukavuus on on mitä parhain. Nyt ne tosiaan kaipaavat kyllä jo naulaa ja vasaraa…:D Mutta tosi ihanat ovat nämä mustat kansituolit, ja tosiaan kyllä rekvisiitaksi riittää ihana kesäinen maisema.

    Mukavan aurinkoista viikonloppua!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Niin ovat Milla – parhaat tuolit ikinä! Muistin nämä lapsuudesta asti ja minulle meinasi viime kesänä tulla jo pakkomielle, että tällaiset on saatava. Onneksi maltoin katsella, ettei tarvinnut lähteä vanhoja puolilahoja kunnostelemaan.

      Liked by 1 henkilö

  2. Lumos sanoo:

    Todella kivan näköiset! Tuollainen sopisi meidän nukkuma-aitan edustalle kuin nenä päähän. 😀

    Liked by 1 henkilö

  3. Upeat ja sopivat tuohon mahtavasti 😊

    Liked by 1 henkilö

  4. Ihanat tuolit! Sopisi hyvin meidänkin mökille.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Taatusti sopisikin. Luulen, että nämä tuollit porskuttavat tuossa vielä pitkään ja jälkipolvi sitten taas haeskelee joskus tulevaisuudessa, että mitkäs ne olivatkaan ne muorin tuolit, joissa oli niin hyvä istuskella… 🙂

      Tykkää

  5. Olihan sulla tuossa yhdessäkin kuvassa rekvisiittana pieni ihminen, joka istui laiturilla liottamassa varpaitaan 🙂 Munkin mummolassa oli tuollaiset tuolit ja tykkään mallista kovasti, hyvin sopii teidän laiturille! On muuten ärsyttävää, että monellakaan tuolilla ei tällaisen kääpiön (166 cm, joten en oikeasti mielestäni edes ole ihan lyhyimmästä päästä) jalat ylety maahan. Tärkeä asia tutkia tuolikaupoilla!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      No niinpäs onkin! Ihan paras rekvisiitta ikinä ❤ Olen samaa mieltä, tuolitehtailijoille tärkeä viesti. Itse olen 158 cm – mieti, melkein vielä 10 cm lyhyempi. Arvaa ylettyykö jalat koskaan kunnolla maahan! Se on hankalaa, jalat väsyy, kun ne eivät saa kunnon tukea maasta.

      Tykkää

  6. Paluuviite: Yhdeksän luetuinta | Tuulentupa

  7. Paluuviite: Vuosi 2020 blogissa | Tuulentupa

  8. Paluuviite: Vuosi 2020 tilastoina | Tuulentupa

  9. VJK sanoo:

    Miten nämä on käytössä kestäneet?

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Ihan hyvin, ottaen huomioon, että ovat nyt sään armoilla jo neljättä kesää. Voisi ehkä tehdä pintakäsittelyn, mutta ei vielä ihan välttämätöntä. Kaksi ruuvia kiristettiin ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna.

      Tykkää

Kommentoi