Koristeapila

Viikko lomalla on tehnyt hyvää.  On ollut oikeastaan mukavaa, että isännän loma alkoi vasta tänään. Olen saanut hoidettua kesken jääneitä asioita ja juosta kaupungilla. Olen ottanut taloa haltuun talven kiireiden jäljiltä. Olen tyhjentänyt nurkkia. JA ennen kaikkea, olen saanut käyskennellä pihalla ja nyppiä rikkaruohoja sieluni kyllyydestä.

Koristeapila

Pikkuapulainen on jo niin iso, että saan oikeasti tehtyäkin jotain. Lisäksi Pikkuapulaisesta on ollut seuraa taimikaupoilla. Kaveri on osannut oikeasti osoittaa jopa kiinnostusta kasveja kohtaan. Kierreltiin Pinsiön taimistolla ihmettelemässä kukkaistutuksia pitkät tovit. Suihkulähteen mekaniikkaa se vasta olikin kiintoisaa tutkia. Tehtiin vähän ostoksiakin ja lopuksi syötiin valtaisat Mohvelit (=jättisuuri jäätelövohveli).

Istutukset

Innostuin vielä viikonloppuna tekemään ruukkuistutuksia. Törmäsin marketin pihalla ihaniin koristeapila-lajitelmiin. En saanut mitenkään niistä silmiäni irti. Voi kuinka viehättäviä nämä ovatkaan! Tummanpuhuvat apilat veivät tällä kertaa voiton, vaikka kaikki eri väriset koristeapilat olivat tosi kivoja. Pidän näiden väristä ja vaatimattomasta tyylikkyydestä.

Chli, koristeapila, ruusupapu

Minulla sattui olemaan kotona odottamassa muutama äitini tuoma ruusupavun taimi ja istutin ne samoihin ruukkuihin apiloiden kanssa. Tänään vielä käväisin lisäämässä toiseen ruukuista chilin taimen, joka minulla oli odottamassa keittiön ikkunalaudalla.

Koristeapila

Koristeapila

Uumoilen, että apila olisi ollut oikein näyttävä yksistäänkin ruukussa hiukan kasvettuaan, mutta tällaiset istutukset tällä kertaa. Lopuksi kuva-arvoitus: Tiedätkö minkä kasvin kukka se tämä on?

Mikä kasvi?

Mukavia kesäpäiviä tulossa, muistakaa nauttia!

I finally have a little time to do things in the garden. Last weekend I did some planting. Trifolium, Chili, Phaseolus coccineus.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Koristeapila

  1. Jos Mohveli luvataan, niin minäkin esitän kiinnostusta vaikka traktoreita kohtaan 😀 Söpöjä apiloita, en oo tuollaisia ennen nähnytkään. Mutta arvoituskukan luulen nähneeni, niitä tuppaa pukkaamaan mun kompostiin ihan itsestään. Sanoisin, että se on tomaatti.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      No niin, arvasit, että Pikkuapulainen oli lahjottu taimikaupoille 😉 Mohveli oli kyllä minunkin mielestäni hyvää.
      Mutta arvoituskukka ei ole Tomaatti. Kuinka muuten tomaatteja pukkaa kompostiin itsestään?

      Tykkää

      • Meillä siis kompostoidaan biojätteet ensin lämpökompostorissa, jonka jälkeen tuotos siirretään avokompostoriin. Joskus kun on joutunut jonkun mädän tomaatin nakkaamaan biojätteisiin, niin sen siemenet alkaa itsestään versoa. Paprikaa pukkaa myös toisinaan.

        Liked by 1 henkilö

  2. satuinkala sanoo:

    Minulla oli viime kesänä koristeapiloita istutuksissa ja pidin niistä tosi paljon. Tänä vuonna en oikein löytänyt sopivaa juuri silloin, kun oli ostamassa kesäkukkia.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi