Rötväilyä

Tälläisenä sunnuntaina aika tuntuu pysähtyvän. Ulkona on paukkupakkanen ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Annoin itselleni ja perheelle luvan rötväillä kerrankin koko päivän. Aamupalapöydässä maltettiin istua pitkään, lukea lehdet ja tehdä sudokut.

Ulkoraput

Keittiöön paistaa talviaurinko

Sitten alkoi tohina. Rötväilylupauksesta huolimatta aloimme kaivaa ulkovaatteita esiin. Eihän näin hienoa päivää voi sisällä olla! Pulkkamäki oli täysin autio meitä lukuunottamatta ja keli mitä mainioin. Kivaa oli ja päätettiin ottaa loppupäivä iisisti.

Sunnuntailounas

Keittiössä

Pakastimesta löytyi pinaattikeittoa ja saatiin se nopeasti pöytään.  Tälläisenä pakkaspäivänä tekee mieli sytyttää kynttilä, vaikka aurinko paistaa kirkkaasti. Otetaan rennosti, mutta ensin pitää pestä valkoiset pyykit. Isännän miekkailuvarusteita ja makuuhuoneen päiväpeitto on pakko saada puhtaaksi. Samalla siivosin kodinhoitohuoneen, tein iltapäiväksi ruokaa ja imuroin keittiön.

Pihalla

Piha täynnä eläinten jälkiä

Pikkuapulainen lähti pihalle pakkasesta huolimatta naapurintytön tullessa hakemaan. Siellä ne viipottivat eikä rötväilystä tietoakaan. Ai niin, pihaan kurvasi traktori kauhassaan polttopuita. Niitä tosiaan tuli viikolla tilattua. Yleensä haemme puut mökiltä, mutta tänä syksynä vähän myöhästyttiin eikä päästykään enää autolla perille asti marraskuulla. Nyt ainakin tiedetään puukuorman arvo ja osataan arvostaa ilmaisia puita, joita mökiltä meille roudataan. Ei kun kantamaan puita kasalle.

Puukuorma

Meillä on vanha öljy-/puukattila, jota ei muulloin käytetä kuin paukkupakkasilla. Pakkasilla poltetaan aina muutama pesällinen kattilassa pönttöuunien lisäksi. Edelliset asukkaat lämmittivät tätä torppaa pelkästään puilla. Meillehän asennettiin ensimmäiseksi maalämpö. Ja hyvä niin. Iso homma olisi pelkästään puilla lämmittää!

Puukattilassa tulet pakkasilla

Kyllä me lopulta rötväiltiinkin. Ja pelattiin Pikkuapulaisen kanssa shakkia. Poika oli jossakin nähnyt sitä pelattavan ja höpisi siitä niin kauan, että jouduin käymään kellarista kaivamassa esiin vanhan shakkilaudan. Oppi mokoma aika nopeasti ja yllättävän hyvin. Kuusivuotiaaksi ei ollenkaan huono suoritus. Saa nähdä kuinka kauan isännän kanssa pärjätään pojalle tässä lajissa.

Iltapäivän aurinko

Aika työntäyteinen rötväilypäivä meillä. Silti tuntui, että olimme jonkinlaisessa aikakuplassa tänään. Ei työtöitä, ei remonttia, ei harrastuksia…

Freezing and sunny Sunday today. We were supposed to take it easy and slow down. Kind of we did although there were quite many house tasks to do.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Elämää, Keittiö, Pihalla. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Rötväilyä

 1. Your front door pails with greenery look so fresh and wonderfully welcoming!
  #pakkenen here in Lohja – luckily, temps will warm some overnight. They say we have 38cm of snow, but somehow I think we may have more.
  Stay warm! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Villis sanoo:

  Just oikeanlainen päivä ja asenne! Päivä vie mennessään, ilman suurempia suunnitelmia ja rötväilyltähän se silloin tuntuu👍. Kauniita kuvia, joita yleensä seuraan vain tuolla instagramissa, mutta nyt on vetänyt moni blogi taas puoleensa, kuten tämä sinun! Mukavia talvipäiviä kotiinne!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Hei Villis! Kiva kun poikkesit. Tuollaiset päivät, vaikkakin työntäyteisiä, ovat kivoja ehkäpä sen vuoksi, että ei ole valmiiksi mitään lukkoon lyötyjä juttuja.
   Nämä ovatkin olleet ihan täydellisiä talvipäiviä. Lumitöitä on saanut tehdä, onneksi tykkään siitä. Ja lapsille aivan mahtavaa kun on päässyt hiihtelemään ja luistelemaan.
   Leppoista loppuviikkoa!

   Tykkää

 3. No ei nyt varsinaiselta rötväilyltä kuulosta 😀 Ei tosin yleensä meidänkään sunnuntait, jostain syystä sunnuntaille pakkautuu aina kauheasti kaikenlaista kotityötä ja ovat usein rankempia kuin työpäivät. Vai shakki on Pikkuapulaisen juttu, hieno homma! Mun isä yritti aikoinaan opettaa mulle shakkia, mutta mulla ei kärsivällisyys eikä kaukonäköisyys riittänyt siihen ollenkaan. Homma päättyi siihen kun kerran viskasin laudan ja nappulat pitkin seiniä 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Totta! Se että sunnuntait tuppaavat olemaan työntäyteisiä. Tosin olen yrittänyt tietoisesti rauhoittaa niitä. Minun ammattini ikäviin puoliin kuuluu, että usein sunnuntai-iltaisin viikonlopun vietto katkeaa ja on pakko hoitaa työasioita. Mieli ainakin vähintään jo siirtyy töihin siinä ilta seitsemän jälkeen.
   Kyllä, Pikkuapulaisella näyttää olevan uusi innostuksen kohde ja olen siitä vain mielissäni. Voisi olla huononpiakin harrastuksia.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s