Mitä ihmettä!

Tiesittekö että massiivipuuovi voi olla yhtä kuin pahviovi? Jaa ette. En minäkään! Näin meille kuitenkin vakuutettiin kun ihmeteltiin miksi meille tuli kahden massiivipuisen oven sijaan ovet, jotka ovat pelkkää höttöä sisältä.

Uusi ovi, uusi tapetti

Meillä on samoja ovia alakerrassa useampia puisina. Toki nekin ovat varmasti jonkinlaisista puukuitukomponenteista valmistettuja – eivät siis missään tapauksessa massiivipuuta niin kuin minä sen ymmärrän – mutta kuitenkin selvästi puuta. Tässä välissä ovimallin valmistaja on vaihtunut, mutta vakuuttelivat meille ostohetkellä kaupassa, että kyseessä on kuitenkin täsmälleen sama ovi.

Ostimme yläkertaan kerralla kolme ovea. Yksipeilinen vessaan ja kaksi nelipeilistä makuuhuoneisiin. Yksipeilisen saimme kaupasta heti mukaamme ja se oli niin kuin pitikin. Nelipeiliset olivat tilaustavaraa ja tulivat myöhemmin rahtina. Sen jälkeen remontti on ollut jonkin aikaa tauolla. Nyt reilun puolen vuoden jälkeen otettiin ovet paketeista ja kas, ovatkin ihan eri materiaalia. Ei kai sitä kukaan päältä päin huomaa paitsi minä itse, mutta en minä mitään pahviovia halunnut tai tilannut! Vielä erikoisempaa on se, että näitä kahta ovea ei ole lainkaan pinnoitettu oven päältä ja alareunasta. Ei kovinkaan vakuuttavaa.

Väliovi

Kapassa meille kerrottiin, että ei näitä nelipeilisinä muuten tehdäkään kuin MDF:nä. Ajattelin, että jo se, että ovia myydään massiivipuisina, on kyllä kuluttajan harjaanjohtamista. Kävin tänään tarkemmin katsomassa valmistajan sivuilla ja okei, siellä tosiaan puhutaan massiiviovista (ei siis massiivipuuovista) ja tarkemmissa selosteissa on selvästi maininta MDF:stä. Silloin kun ensimmäisen kerran näitä ovia tilasin eri valmistajalta, kyseessä oli massiivipuuovet – se oli minulle tärkeä asia. Missä kohtaa tässä nyt sitten on tullut tehtyä virhe?

Peiliovi

Koska meille luvattiin oven olevan samanlainen kuin aiemminkin valmistajan vaihtumisesta riippumatta, en käynyt tutkimassa uuden valmistajan sivuja sen enempää uudelleen, vaan tilasimme ovet tämän tiedon varassa. Miten senkin nyt olisi pitänyt juolahtaa mieleen, että materiaali voi muuttua puusta MDF:sksi ”tämälleen samanlaisissa” ovissa. Ensi kerralla (?!) en aio säästää tässäkään asiassa, vaan käännyn puusepän puoleen, joka toivottovasti tekee puuovet puusta.

Hiukan ottaa kuuppaan tämä tälläinen! Ei pidä vakuuttaa asiakasta tai jälleenmyyjää valmistajan vaihduttua, että kyseessä on täsmälleen sama ovi JOS KERRAN EI OLE! Olen puhunut.

Wondering why two of our doors were not wooden like the doors we bought before. These were MDF and the quality is not as good – to me it is not acceptable. But manufacturer of these doors has changed so I probably cannot do anything about it.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Remontti, Sisäremontti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin: Mitä ihmettä!

 1. Carla sanoo:

  No ohhoh! Itseäkin kyllä harmittaisi!

  Liked by 1 henkilö

 2. Onpa törkeää! Ja mikä hiivatti edes on massiiviovi – massiiviMDFovi vai? Sanat MDF ja massiivinen ei yleensä sovi samaan lauseeseenkaan. Grrr!!! 😦

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Kuule, veit sanat suustani. Just niin, mikä ihme on massiiviovi? Massiivisti MDF:ää? Suosittelen siis tästä eteenpäin pelkästään puusepän tekemiä ovia kaikille.

   Tykkää

 3. We needed to purchase new interior doors for a few rooms as part of our renovation project. We selected doors that were in bare wood condition, which we then stained ourselves.
  I have noticed ceiling panels are also often times MDF or even worse – an almost papery substance with a thin coat of paint! I saw this as part of a new construction build for a house near where we live – as the house was coming together I often went by there and talked to the builders, who let me see inside. I was just very glad it wasn’t my house – they used all the cheapest materials.
  Construction materials are generally very expensive here. The old adage of ’you get what you pay for’ is often times really pushed to the limit!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   So true. Materials are expensive, but I have noticed that the price difference is not so much to get a real thing for example from a carpenter. Of course if you have much things to buy at once it is difficult, but I decided to wait longer and save some money to get better materials rather than to make a compromise. I know it is not always possible for everybody, but fortunately I don’t have to hurry anywhere.

   Liked by 1 henkilö

   • We have sought out locals who offer better value, and sometimes they even have a better selection than the usual suppliers.
    For instance, we acquired moulding/trim/liste from a small locals sawmill. Luckily, we are near the end game in our renovation. The days of deliveries & big price tags are in the past.
    Whether we actually *finish* all those things on the to-do list remains to be seen! 😆
    In some ways my husband finds living with things not quite finished, not a problem at all! 🤣🤣
    It’s a trial of extreeeeeme patience!

    Liked by 1 henkilö

   • Saara sanoo:

    Heh! My husband has the same quality 🙂

    Liked by 1 henkilö

 4. Paluuviite: Tikulla silmään… | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s