Terassihaaveita

Pääsiäinenkin tuli jo! Ja oikea kevät. En oikein pysy perässä, mutta olkoon. Nautin täysin siemauksin pääsiäisen vapaista ja päätän kellua virran mukana loppukevään – etten hukkuisi töihin, harrastuksiin, pihasuunnitelmiin, remonttipuuhiin, arkirutiineihin ja kaikenlaisiin velvoittesiin, mitä tuleman pitää.

Harmaan sävyt vielä puutarhassa

Meille parasta lomaa ja lepoa on puuhastelu kotona ja niin on tosiaan taas pääsiäisen aikana tehtykin.

Pikkuapulainen purkamassa terassia

Yksi iso asia, mikä meitä on mietityttänyt, on vanha öljysäiliö terassin alla. Se ei ole ollut enää käytössä vuosikausiin ja edelliset asukkaat vakuuttivat se olevan tyhjä. Koska säiliö on tosiaan ollut terassin alla, emme ole päässeet edes kurkkaamaan sinne. Mistä sitä tietää onko se tyhjä ja millaisessa kunnossa säiliö on! Kaikenlaisia kauhutarinoita kuulee öljyn valumisesta maastoon. Terassi säilön päällä on ollut jotenkin liian korkealla ja kaiteet eivät mielestäni ole istuneet talon tyyliin. Lisäksi terassi alkoi olla aika huonossa kunnossa, joten päätettiin lopultakin purkaa se.

Terassin jäänteet

Hyvä oli että purettiin! Ihan laho se oli. Saadaan tämä viimeinenkin rytöpesä tontista siivottua. Öljysäiliössä oli noin 5 cm öljyä, mutta oli onneksi muovisäiliö, joten saimme huokaista helpotuksesta – ei se ainakaan vuotanut ole.

Vanha öljysäiliö

Paikallinen luottokaivurimme kävi paikalla ihmettelemässä ja sovittiin, että tulee jo tällä viikolla kaivamaan säiliön pois ja tekee hiukan pohjatöitä uutta terassia varten. Tästä syystä loput pääsiäisestä kului siirtäessä kukkia ja pensaita turvaan kaivinkoneelta. Hiukan suren taas jo etukäteen kaivinkoneen jälkiä pihassa, mutta kyllä kai ne siitä taas maastoutuvat ajan kanssa.

Rytölä

Valitettavasti varsinaisen terassin tekeminen jää todennäköisesti kesäkuulle tai pahimmassa tapauksessa vasta heinäkuulle. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa ja minulle jää näin aikaa miettiä millaisen terassin haluan. Näkösuojaa ainakin ja köynnöksille tukea. Olen jo jonkin aikaa keräillyt Pinterestiin aiheeseen liittyviä inspiraatiokuvia. Ajatus ei vielä ole aivan selkeä, mutta toivottavasti selkiytyy.

Pääsiäisruohot

Ei meillä pelkkä työleiri silti tänä pääsiäisenä ole ollut. Olemme nauttineet pitkistä aamiaisista, maalanneet munia, syöneet paljon suklaata, nautittu ihanasta kevätsäästä ja ihan vaan huilailtu. Mukavaa työviikkoa töihin palaaville!

Planning to make a new terrace. We did tear down our old terrace during Easter holidays and now planning is on. I have pinned some inspiration pictures on Pinterest and try to figure out what kind of terrace it will be.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Pihalla, Remontti Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s