Vuorijalava

Kirjoittelin pari vuotta sitten meidän Vuorijalavasta, joka oli kaatouhan alla. Vuorijalava kuivatti kaikki lehdet kahtena kesänä ja olin kyllsästynyt jättisuureen pystyynkuivaneen näköiseen puuhun, joka roskasi pihan pudottaessaan kaikki lehdet kesken kesän – tai oikeastaan parikin kertaa kesässä.

Vuorijalava

Vuorijalava on kuitenkin rauhoitettu puu, joten jäimme ihmettelemään ja annoimme sille uuden mahdollisuuden. Mitä puulle nyt kuuluu?

Jalvan siimeksessä

Vuorijalavalle kuuluu ihan hyvää! Kaatouhan jälkeen puu on ollut kuin ei tietäisi kuivista lehdistä mitään. Aivan normaali puu ollut jo kaksi kesää ja sormet ristissä toivon, että näin jatkossakin. Mikälie tauti sitä vaivasi kesät -15 ja -16. Nyt puu on kuitenkin kunnossa ja ilahduttaa minua joka päivä.

Iso puu etupihalla

Toki se roskaa nytkin. Kukintojen jälkeen pihassa sataa parin viikon ajan tuollaista putua ja sitä on joka paikassa. Tämä ei kuitenkaan haittaaa, kukinto on kuitenkin kaunis ja puu terve. Ja etupihallammehan tunnetusti tuulee usein ja kovaa, joten suurin osa roskista lentää itsestään pois.

Vuorijalavan ja syreenin kukintojen jälkeen

Jalava tuo meidän keittiöön sopivasti vähän varjoa paahteisimpina päivinä. Ilman sitä keittiössä ja koko talossa olisi varmasti aika tuskallista helteillä. Ja mikäs tuossa puun siimeksessä on kahvitellessa hellepäivinä.

Paras paikka helteellä

Hyvä että ei heti alettu kirvestä heiluttelemaan. Piha ilman vuorijalavaa ei olisi entisensä!

We have a huge elm tree (Ulmus glabra) on our front yard. Couple of years ago it did seem to have problems and all the leaves dried in the middle of the summer. We considered to cut down the whole tree. But we heard that this tree is protected in Finland, so it is not legal to cut it. We decided to wait and see another year. And luckily we did so, because now the tree is well and fine 🙂

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vuorijalava

  1. Hieno homma että jalava virkosi, mikä lie hanta riivasi muutama vuosi sitten! Toivottavasti ei samat vaivat toistu. Roskaavat puut on kyllä aika rasittavia, mutta puiden varjostusominaisuus on kyllä tosi tärkeä! Mullakin meinaa mennä välillä hermot männynneulasiin ja siitepölyyn (ja kuusen myös) mutta on se vaan hyvä, että noita puita on varjostamassa meidän taloa.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s