Pretty

Tiedättekö mitä jäin eniten huolehtimaan parin päivän mökkireissulla? En keskeneräisiä töitäni, en päälle jäänyttä kahvinkeitintä, en murehtinut, jäivätkö pelakuuni sateen armoille, enkä myöskään miettinyt, tulivatko kaikki ikkunat kiinni.

Pioni

Viikkotolkulla olen henkeä pidätellen odottanut pioneiden kukintaa. Olen ollut tohkeissani siitä, että juurakoiden kahteenkin kertaan siirtely ei ole lannistanut niitä, vaan ovat  sitkeästi tehneet olosuhteisiin nähden paljon nuppuja. Olen valokuvannut pelkkiä nuppujakin ihan fiiliksissä.

Nuppuja pioneissa

Juhannusaattona huomasin, että nyt se on vihdoinkin tapahtuu, pionit ovat puhkeamassa kukkaan. Ihan hilkulla oli, että kieltäydyin lähtemästä mökille. Ei kotoa voi silloin olla pois, kun pionit kukkivat!

Ihan pian

Juhannuspäivänä mökillä oli hurja tuuli ja koska meidän pihaan tuuli osuu myös täysillä, pelkäsin pioneideni puolesta oikeasti. Onneksi pionit näyttävät olevan kuitenkin pahemmilta puhureilta hiukan suojassa. Onneksi!

Kauneinko kaikista?

Olen menettänyt näille sydämeni kokonaan. Olen muuttunut kukkahattutädiksi, joka kasvattaa pioneita, rakastaa kukkiaan ja elämä pyörii niiden ympärillä. Milloin tämä on päässyt tapahtumaan?

Pionipenkki

Pioneiden siirto onnistui yli odotusten. Niiden kukintaa voi joskus joutua siirron jälkeen odottamaan pidempäänkin. En jakanut niitä enempää kuin oli tarpeen vaan yritin siirtää ne mahdollisimman isoina möykkyinä. Laitoin kanankakkaa kunnolla lannoitteeksi ja lisäsin hyvää multaa kuoppaan. Tämä resepti tuntuu toimivan. Kumpienkin siirtojen jälkeen pionit kukkivat heti seuraavana kesänä siirrosta suhteellisen runsaasti.

Pionit maljakossa

Pionit ilta-auringossa

Haaveilen myös toisesta pionipenkistä. Taidan laittaa sen vähän varjoisampaan paikkaan, näin todennäköisesti takaan sen, että pionit eri penkeissä kukkisivat eri aikaan. Nämä nyt kuvissa olevat ovat aurinkoisessa paikassa. Kyllä, näin tulen tekemään – uuden terassin laidalle tulee ainakin pioneita.

Pionit puhkesivat kukkaan

My peonies are blooming. I just love them. I almost refused to leave to summer cottage for Midsummer because of these. I was so worried that wind will do the damage. My peonies were fine on Saturday evening when we returned home! I’ll have my daily cup of coffee just watching them.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Pretty

 1. Heiskaska sanoo:

  Pionit ovat kyllä valloittavia! Niitä on tulossa ehdottomasti myös meille, kunhan vain saadaan muu mylläys ensin tehtyä. Nauti kauniista kukinnasta!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Niin ovat! Tänä vuonna olin niin tohkeissani, että en tajunnut kuivuutta ja alkukukinnan jälkeiset nuput kuivuivat. Mutta ensi vuonna taas uudestaan… suosittelen.

   Liked by 1 henkilö

 2. Nimetön sanoo:

  Pionit ovat kyllä upeita, niin näyttäviä. Ja nuput ovat jo itsessään kauniita, täynnä odotusta suurista ja tuoksuvista kukista!

  Liked by 1 henkilö

 3. Pioni on kyllä ehdottomasti munkin suosikkikukka! Mä oon kans kuullut että se ei tykkää siirtämisestä, mutta varmaan jos siirtää tarpeeksi ison paakun maata mukana, niin se ei juuri huomaakaan siirtyneensä. Mulla on vaan yksi pioni – enkä oikein tiedä mihin saisin niitä mahtumaan lisääkään, mutta onneksi tuo yksi kukkii sinnikkäästi joka vuosi vaikka mun puutarhanhoito on vähän sitä sun tätä. Tänä vuonna unohdin kevätlannoituksen kokonaan – siis muiltakin kuin pionilta- ja pionin kukat ovat kyllä selkeästi pienemmät kuin yleensä.

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Minä kyllä lannoitin, mutta aika myöhään. Sen sijaan unohdin syyslannoitteet koko pihasta. Eipä tuo näyttänyt haittaavan.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s