Havuja ja valoja

Meillä ei taideta pihaa hoitaa oikeaoppisesti oikein koskaan. Silloin tehdään kun on aikaa. Minä leikkasin tänään tuija-aidan! Tai siis pätkän tuija-aitaa. En ole koskaan pystynyt leikkaamaan sitä kerralla loppuun asti. Sain leikattua aidasta ehkä kuudesosan.

Kaamos

Oikea tuija-aidan leikkausajankohtahan olisi kevättalvella. Maalis-huhtikuussa. Ja miksikö minä leikkaan marraskuussa? Ensinnäkin siksi, että nyt sattui olemaan sopivasti aikaa. Ja toiseksi sen vuoksi, että saan siitä loistavat havut etupihan ruukkuihin ja ikkunoiden alle. Niihin kun vielä laitan jouluvalot, niin ovat oikein kauniit. Tuijan oksat kestävät hyvänä koko talven ja pitkälle kevääseen. Ei sen kiitollisempaa talvi-istutusta olekaan.

Aidan leikkuuta

Marraskuun leikkuusta on tullutkin minulle jo tapa. Viime vuonna loput havut kelpasivat paikalliselle yrittäjällekin joulutapahtumaan koristeiksi. Tänä vuonna ystävänikin varasi havuja jos satun leikkaustuulelle. En ole huomannut tuijan kärsivän lainkaan leikkaamisesta vääränä ajankohtana. Aiemmin leikkasin vain varovasti, mutta nyt olen tosiaan ottanut latvukset ja kaikki ronskilla kädellä.

Havuja koristeluun

Aitaa on about 50 metriä ja olen tähän asti saksinut sitä oksasaksilla. Tänään päätin, että keväällä vedän loput pensasleikkurilla, vaikka jälki olisi minkälaista. En pysy kasvuvauhdin perässä tällä tavoin. Aidan pohjoisen puoli onkin jäänyt huonolle hoidolle ja sitä on pakko alkaa leikata, muuten tämä massiivinen aita on kohta aivan kaamea.

Tuija

Aitaa leikatessa tulikin pimeä niin nopeasti, että en ehtinyt vielä asetella havuja mihinkään. Huomenna pääsen sitten tekemään talvi-istutukset etupihalle. Se onkin kivaa puuhaa.

Marraskuu

Ja koska tuli pimeä, enkä nähnyt enää tehdä pihatöitä, ihastelin sitten auringonlaskua ja kausivaloja. Ja kävin hakemassa jouluvalot kellarista valmiiksi. Ehkäpä viritän nekin huomenna odottamaan joulukuun alkua.

Kausivalot

Puoli neljä iltapäivällä

I cut our thuja fence today. It is no right season for that, but I needed some branch of it to make some Christmas decorations to the front yard. I have noticed that thuja do not mind cutting it when ever I have time or when ever I need some green branches.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Havuja ja valoja

  1. Tuijan oksat on kyllä kelpo havuja! Meidän tuijat on niin pikkuruisia, ettei niissä ole mitään leikattavaa. Odottelen sitä juttua niistä trendeistä, jotka ei miellytä sun silmää 😉 Mun arvaus on, että meidän listojen yhteinen nimittäjä on…Venetsia-tuoli, mutta saapas nähdä 🙂

    Liked by 1 henkilö

  2. Saara sanoo:

    Hyvä arvaus, mutta… 😁 Julkaisu odottaa kuvia, joita on vähän vaikea ottaa kun en ole koskaan valoisaan aikaan kotona. Jospa ensi viikonloppuna pilkahtaisi edes vähän pilven raosta.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s