Pelkkää kattamista?

Instatuttavani tuossa muutama päivä sitten totesi, että hänen elämänsä on ”pelkkää kattamista”. Joulun kuluessa minulle tuli vähän sama tunne. Päivät rytmittyivät kattauksesta kattaukseen. Ruuat esiin ja pöytä koreaksi. Ruuat pois, kahvikattaus valmiiksi, pieni huili ja ruuat esiin…

Ruokailuhuoneen tunnelmaa

Tänä jouluna olen ottanut rennosti, enkä pohtinut etukäteen kattauksia enkä oikein mitään muutakaan. Fiiliksen mukaan. Juhlapäivinä on kuitenkin kiva laittaa pöytä vähän tavallista koreammaksi ja kattaa ruokailuhuoneeseen, vaikka olisimmekin vain keskenämme, me kolme. Ruokahuone on jostain syystä ollutkin aina minun suosikkihuone koko talossa. Se on jollain tapaa rauhoittavan seesteinen paikka ja pysyy yleensä siistinä arjen tiimellyksessäkin.

Ruokakamari on paikka, mihin pysähdytään ystävien ja perheen kanssa juhlapäivinä viettämään yhteistä aikaa. Se on tärkeää ja olen onnellinen, että meillä on siihen oma tila. Juhla tuntuu vähän juhalavammalta, kun syödään tai kahvitellaan jossain muualla kuin keittiössä, istutaan rauhassa ja sytytetään kynttilät.

Kattaus kynttilän valossa

Yksinkertainen ja ennakkoon suunnittelematon kattaus näytti tällä kertaa tältä. Matalalla profiililla ja helpon kautta. Ei turhia krumeluureja. Ainoastaan jouluruokien ja kahvin esille laittoa tasaisin väliajoin.

Kynttilän valossa

Kattausrumba helpottikin jo eilen, koska Ikean lihapullat ja HopLopin nakit. Mukavia välipäiviä teille siellä ruutujen takana!

Dining room is my favorite room in this house. It is calm and peaceful and we usually sit there with friends and family. At Christmas there were only three of us and taple settings were easy and simple. No planning in advance and paper napkins. But candles and family made it important and festive. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Astiat, Elämää, Sisustus, Tekstiilit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pelkkää kattamista?

 1. Erillinen ruokasali ois kyllä juhlaa! Kaunista on teillä! Meillä syötiin Ikean kasvispullia jo joulupäivänä kun osa sapuskoista piti olla vegaanisia tyttären takia.

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   No joo, nautin kyllä siitä, että meillä on erillinen ruokailuhuone. Sinne on tosiaan kiva kattaa aina kun on vähänkin juhlan aihetta. Lisäksi on kiva, että huushollissa on yksi huone, joka arjen timellyksessä pysyy suurin piirtein pölyttömänä ja siistinä.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s