Mittasuhteet vinksallaan?

Tiedättekö sen tunteen, kun huusholliin tulee kauan odotettu uusi huonekalu – valaisin, matto tai muu vastaava  – ja sen jälkeen ei enää mikään muu toimikaan? Minulla kävi uuden sohvan kanssa juuri niin.

Olkkari, mittasuhteet pielessä

Kun hartaasti toivomani uusi sohva lopulta rantautui meille, olen ollut aivan neuvoton. Sohva on matalampi kuin aiempi, joten ainakin taulu, peili ja valaisin seinällä ovat liian korkealla. Sohvapöytä on väärän mallinen ja liian korkea. Ja kaikki muukin tuntuu mättävän.

Puolisen vuotta olen metsästänyt sopivaa sohvapöytää kelpuuttamatta mitään. Itselläni on siitä aika vahva mielikuva, joka hankaloittaa etsimistä, koska sellaista ei taida olla olemassakaan. Jos nuo siniset tuolit jäävät tuohon (?), pyöreäkin voisi toimia. Jos eivät jää, suorakaiteen muotoinen lienee ainoa vaihtoehto. TAI rahi voisi olla yksi vaihtoehto ja sellaisiakin olen metsästänyt – huonolla menestyksellä. Miten olisi sohvaan oikeasti kuuluva rahi? Tarvitaanko silloin sohvapöytää lainkaan? Tosin, koska sohvaan on kahdet päälliset, tarvitsisi ne sitten olla rahiinkin.

Ongelmaolkkari

Koko takaseinälle puolestaan olen suunnitellut noin metrin korkuista kirjahyllyä. Tällöin peiliä ja seinälamppua ei tarvitsisi siirtää ja kirjahyllyn tarve ratkeasi. Lisäksi siitä saisi mukavasti sivupöydän sohvan viereen, jossa on tällä hetkellä puolen metrin turha tila. Olkkari myös ehkä lyhenisi hieman eikä tuntuisi niin pitkulaiselta.

Käytin tänään tilaisuuden hyväksi, kun Pikkuapulainen kavereineen oli pihalla ja sen jälkeen pelasivat pleikkaa. Sain raivattua legot olkkarista, imuroitua ja otettua jonkinlaisen kuvan tämän hetken tilanteesta. Otin kuvat vaikka hämärä ehti jo laskeutua. Kuvasta oli itse asiassa se hyöty, että tajusin sitä katsoessa noiden sinisten tuolien, Taimin ja Hilman, olevan itseasiassa mittasuhteiltaan sohvan kanssa aika sopivat. Nehän ovat tosiaankin yhtä matalat. Mitenkähän käy, jos nyt tuonne takaseinälle teetän isännällä sen kirjahyllyn?

Pakko oli vähän kuvankäsittelyssä testata. Kökkö kuva, mutta saa siitä käsityksen. Mites olisi?

This is our trouble room. Nothing is working. Scales are all wrong, especially after we got a new sofa. Now I’m thinking bookcase to back of the living room. Maybe. I was testing it with Photo Shop. Picture is not the best possible, but now it is easier to imagine how it would look like. What do you think?

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Olohuone, Sisustus Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Mittasuhteet vinksallaan?

 1. kk sanoo:

  Hyvä! Juuri tuollaista hyllyä tuo olkkari kaipaakin!

  Liked by 1 henkilö

 2. Anja Haapasalo sanoo:

  Mitäpä, jos lyhentäisit nykyisen pöydän jalkoja ja maalaisit sen, vaikkapa mustaksi. Riippuen tietysti kirjahyllyn väristä, joka tietysti yhdistyisi valkioseen pöytään ollessaan valkoinen?

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Hei, Kiitos hyvästä ideasta, mutta pöydästä on jo kerran lyhennetty jalat, joten taidan mieluummin etsiä toisen pöydän joka on jo valmiiksi vähän matalampi. Samoin maalaushomma, taidan etsiä jo valmiiksi mustaa, tämä kun on jo kertaalleen maalattu. Uskon, että nykyinen pöytä löytää meiltä toisen paikan. Tykkään pöydästä itse asiassa tosi paljon, harmi, että se ei sopinutkaan tähän kokonaisuuteen. Tosin, olen niin hidas liikkeissäni, että ennustan pöydän olevan tuossa vielä jonkin aikaa.

   Tykkää

 3. Kyllä kirjahylly peräseinällä näyttää hyvältä. Mun mielestä tosin kirjahylly taitaa näyttää aina hyvältä 😉 Jos olkkarissa ei oo kirjahyllyä, musta näyttää vähän siltä kuin jotain puuttuisi. Joten kannatan isännän työllistämistä sellaisen tekemisellä!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Ihmeen kauan me on ilman kirjahyllyä pärjättykin! Nyt joka puolella vaan lojuu epämääräisiä kirjapainoja. Hylly tulisi kyllä tarpeeseen. Isäntä lupasi jo sellaisen nikkaroida, vaan mahtaako ehtiä. Voi olla että yritetään löytää valmiina. Se jää nähtäväksi…

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s