Kirjahylly

No niin, jostain sain siis päähäni, että meidän ongelmaolkkarin mittasuhteet paranisivat, jos takaseinälle tulisi noin metrin korkuinen kirjahylly. Hohhoijaa!

Takaseinällä Billy hylly

Aloin nähdä kirjahyllyjä joka paikassa. Ne näyttivät silmääni niin tyylikkäiltä – erityisesti sellaiset, jotka olivat kirjoja täynnä. Pinterestiini tallentui toinen toistaan kivempia kuvia kirjahyllyistä. Piirsin jalallisesta, puisesta, tarkkaan mietitystä kirjahyllystä kuvankin ja isäntä jo lupasi sellaisen minulle tehdä. Siitä olisi kyllä tullut hieno.

Uusi kirjahylly olkkarissa

Isännällä on kuitenkin muutama projekti kesken, kevät tulossa ja pitää päästä venepuuhiin. Olen luvannut, että tänä keväänä jäädytetään muut projektit ja saa rauhassa rapsutella aarrettaan. Ajattelin, että armahdetaan miesparkaa hiukan ja aloin katselemaan nopeampia ja kivuttomampia vaihtoehtoja. Pinterestin kuvat, joissa oli yksinkertaisia valkoisia hyllyjä, näyttivät viehättäviltä ja tyylikkäiltä.

Moottorivene -kirja vuodelta 1953

Yhtenä päivänä sitten vaan tilasin Ikeasta kuormallisen lastulevyä (!iik!) ja kokosimme takaseinälle tuon:

Olohuoneen uusi hylly

Vähän vaati kekseliäisyyttä, että saimme tuotua keskellä seinää olevat pintapistorasiat hyllyn takaseinän läpi ja johdot kulkemaan valaisimiin ja telkkariin nätisti. Siinä se nyt kuitenkin on. Billy. Pölykammoisena ostin pari lasioveakin.  Voi olla, että niitä asennetaan jatkossa vielä lisää.

Johdot ja pistorasiat nätisti piilossa

Mittasuhteet paranivat hiukkasen kyllä. Huone lyheni ja leveni. Ihan pieni yksityiskohta pääsi kyllä unohtumaan. Olen vuosien varrella hankkiutunut tehokkaasti eroon kaikista kirjoista. Joka muutossa on lähtenyt pahvilaatikoittain kirjoja kiertoon. On meillä epämääräisiä kirja- ja lehtipinoja muutama, mutta eivät ne tuota hyllyä täytä.  Mitähän hyllyjen täytteeksi sitten keksisi?

Vitriinihylly peittää johdot

P.S. Löydätkö kuvista yhden kirjaerikoisuuden, voisipa puhua jopa kirjakömmähdyksestä?

I wanted to make our livingroom look shorter and wider. And I got an idea of the bookshelf. First I drew one and my husband promised to make it. It would have been super nice. But he has quite a few projects going on, so I decided to look for an easier way. One day I had ordered a pile of chipboard from Ikea, and now we have a shelf. Well, it is not wooden or design shelf, but quite okay anyway.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Olohuone, Sisustus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Kirjahylly

 1. Puuuvene 😀 Vai Billyn pukkas! Ihan hyvältähän se näyttää ainakin kuvissa. Mulla ei ois ongelmaa täyttää kirjahyllyä, niitä vaan tulee ja tulee…Tästä muistinkin että pitää käydä kirjakaupasta hakemassa pari tilaamaaki ale-kirjaa…

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Juu, Billy tuohon sitten tuli. Ja näyttää täyttyvän pikkuhiljaa, kirjojakin on enemmän kuin mitä luulin. Yllättävän hyvä siitä tuli.
   Me muuten luettiin pikkuapulaisen opettajan määräyksestä vartti porukalla joka päivä. Oli niin kiva tapa, että on jatkettu sitä omatoimisesti. Mukava yhteinen rauhoittumishetki ilman puhelimia ja pojan lukutaito karttuu. 👍

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s