Yläkerran suihku ja wc

Olipa kerta kaikkiaan tosi hyvä juttu, että ei lopulta tehty kompromisseja yläkerran suihkun ja wc:n kanssa. Remontin ollessa siinä vaiheessa, että piti lopullisesti päättää suihkun ja vessan mittasuhteet ja lopullinen sijainti, pyörittelimme ajatusta suuntaan ja toiseen. Meille tuli melkein rempan ainoa kunnon riitakin aiheesta. Ei haluttu blokata yläkerran avaruutta, mutta ei haluttu kuitenkaan luopua suihkusta.

Suihku

Nyt kun kaikki on valmiina, voimme todeta, että avaraa yläkerrassa on edelleen ja että suihku on tuiki tarpeellinen ja ihanaa arjen luksusta. Vaikka wc ja suihku tehtiin niin pieneksi ja kapeaksi kuin rohjettiin, on kummassakin nyt aivan riittävästi tilaa. Suihkussa pituussuunnassa jopa enemmän kuin tarvitsisi. Suihkun mitat kynnys pois luettuna ovat 80 x 125 cm, eli oikein hyvin mahtuu suihkuttelemaan. Allaskaapin eteen jää 95 cm tilaa tepastella, joten siinäkin on tilaa ihan riittämiin.

Veski

Pieniä WC- ja suihkutiloja harvoin esitellään blogeissa tai sisustuslehdissä. Yksi syy on varmasti se, että niistä on vaikea saada kunnon kuvia, kun kuvaaja vain yksinkertaisesti ei pääse kohteesta tarpeeksi kauaksi. Eikä valoa ole ikkunattomissa tiloissa riittämiin. Eikä kyllä vessanpöntöistä viitsi paljoa kuvia esitellä, vaikka pystyisi sen kauempaakin ottamaan.

Suihkun ja vessan lattialaatat

Olin niin tai näin, ajattelin kuitenkin näyttää pienen vilauksen meidän yläkerran suihkusta ja wc:stä. Olen ollut todella tyytyväinen kaikkiin valintoihin vaikka wc:n valmistuttua pääsimme ottamaan sen käyttöön vasta puolitoista vuotta myöhemmin. Panostimme kunnon laattoihin, mustat kuusikulmaiset laatat lattiassa ja 20×20 cm kiiltävät mustat ja valkoiset laatat seinillä. Altaassa, allaskaapissa ja peilikaapissa sen sijaan säästimme, ne ovat Ikeasta ja peilikaappi on entisen yläkerran veskin vanha kaappi.

Veskin allas ja kaapit

Hanat ovat, kuten meillä kaikkialla muuallakin, Damixan Merkurit. Missään vaiheessa en ole haikaillut mustia tai messingin värisiä hanoja mihinkään, tykkää kromisista. Käytimme näitä hanoja jo edellistäkin asuntoa rempatessa. Laatu on ihan ok, mutta erityisesti tykkään niiden yksinkertaisen tyylikkäästä ulkonäöstä.

Suihkuseinä ja suihkuverho

Kapea, puolen metrin suihkuseinämä tarvittiin suihkutilan seinän jatkeeksi altaan ja suihkun väliin. Tilasin maitolasisen ja ainakin luulin tilanneeni kulmikkaat kromiset reunukset. Tuollainen tuli! Siinä vaiheessa remonttia otti kyllä päähän, maitolasia seinämä ei ole nähnytkään ja pyöreät reunukset ovat kuin suoraan 80-luvulta. Tuo oli jo kiinnitetty, kun totesin tilanteen, joten sen vaihtaminen olisi vienyt hermot. Yllättävästi silmä on siihen jo tottunut, vaikka ei ihan tyylikkäimmästä päästä suihkuseinämiä olekaan.

Viritys

Onneksi löysin sille pariksi tuon hauskan Ikean suihkuverhon, niin katse kiinnittyy enemmän siihen. Halusin yläkertaan nimenomaan vain suihkuverhon, en mitään kiinteitä lasiovia tai muuta vastaavaa. Niiden puhtaana pito on alakerrassa ollut aika työlästä. Tuumasin, että suihkuverhon voi heittää pesukoneeseen tai ostaa jopa uuden aina välillä.

Suihkuverhon virittäminen olikin sitten oma tarinansa. Verhotankoa tuohon ei saanut järkevästi, joten tuota pyöriteltiin aika kauan ennen kuin isäntä kehitteli siihen tuon virityksen. Ikean verhokiskot ja suihkuverhorenkaita kaksin kappalein, niin saatiin verhon pituus oikeaksi.

Shampoohylly

Kiva, että isäntä jaksoi vielä värkätä tuon pikkuikkunan oven yläpuolelle. Sitä kautta tulee päivisin hiukan luonnonvaloakin vessaan ja jos sieltä näkyy valo, tarkoittaa se yleensä, että vessa on varattu. No, oikeastihan tuolla ikkunalla ei ole mitään käytännön funktiota, mutta se on minusta aika siisti yksityiskohta.

Yläkerran veski

Yläkerran vessa oli juuri tällä paikalla myös ennen remonttia. Ovi oli toiseen suuntaan, oikealla seinustalla. Lavuaari oli oven paikalla ja koko vessa hiukan kapeampi. Suihku lisättiin ja levennettiin tilaa lavuaarille, jotta saatiin ovi tähän päätyyn. Oikein onnistunut ratkaisu, toimii hyvin käytännössä. Remontin alkuvaiheessa meillä oli juuri pohjaratkaisuihin apuna suunnittelija ja hänet kutsuttiin vielä apuun myöhemminkin, kun emme olleet ihan varmoja vessan sijainnista. Suunnittelija oli tuolloin vähintäänkin tarpeellinen. Itse ei pysty pelkästään paperilta hahmottamaan, miten suunnitelmat toimivat käytännössä. Onneksi älyttiin pyytää apua!

Our new upstairs toilet and shower. It is nice to have also shower upstairs although the whole bathroom is quite small. But it is big enough for our needs. I still love all the choises we made even though bathroom was already renovated couple of years ago. Especially I like black floor tiles.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Remontti, Sisäremontti, Sisustus, Tekstiilit, Tuunausta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Yläkerran suihku ja wc

 1. We added a bathroom upstairs, but opted not to add a shower. Instead, we have a really spacious room for toilet and basin plus lots of storage space. That storage space has been greatly appreciated and much used. The shower & sauna downstairs is more than adequate.

  Liked by 1 henkilö

 2. Onpas näpsä minikylppäri! Meillekin tuli muuten aikoinaan erilainen suihkuseinä kuin mitä tilasin. Tilasin savun värisen lasin, mutta kirkas tuli. En sitten jaksanut lähteä sitä vaihtamaan ja sittemmin oonkin ollut sitä mieltä, että kirkas lasi onkin parempi, enemmän on valoa kylppärissä. Suihkuverhoihin joutuu aina viritteleen jotain jatkoja, tähän pitäisi saada jokin patenttiratkaisu. Meillä on kaksi suihkuverhoa, joita vaihdellaan ja molempiin on kolmannesta suihkuverhosta ommeltu puolen metrin jatkokappale!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Se on sitten kummallista, miten aina tulee tilatut kamat väärin! Ei muuten, mutta remppahommiin liittyvät. Olen miettinyt jopa, että onko puheeni niin epäselvää, että sitä ei mitenkään voi tulkita oikein.
   Totta, miksi suihkuverhoissa ei ole useampaa pituutta tarjolla!

   Tykkää

 3. Soili sanoo:

  Hei, kivalta ja käytännölliseltä näyttää. Mistähän olet hankkinut tuon korinaulakon tuohon lasiseinälle?

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s