Kevättä keittiöön

Minulle on tullut keväisin tavaksi tuoda kevättä keittiöön yrteillä. Kun kevät on tarpeeksi pitkällä ja yrtit eivät enää viihdy keittiössä, siirrän ne yrttimaalle, eli vanhaan kottikärryyn keittiön ikkunan alle. Yrtit tuovat keittiöön ihanan tuoksun ja keväisen fiiliksen. Tänä vuonna kaivoin esiin valkoisia ruukkuja. Suurin osa mustista oli jo käytössä. Erilaiset valkoiset ruukut näyttävätkin rivissä aika kivalta.

Yrtit ja värinokkonen

Huomasin myös, että jokaiseen ruukkuun liittyy jonkinlainen muisto. Toinen vasemmalta, vanha valkoinen arabian ruukku, muistuttaa koronakeväästä vuosi sitten. Kotikoulusta ja siitä kaikesta säätämisestä töihinkin liittyen. Yrtit, pelargoniat, kukkaruukut ja sen sellaiset saavat minut palautumaan paremmin kuin mikään muu. Ruukun ostin Tori.fi:stä muutaman mustan samanlaisen mukana.

Yrtit valkoisissa ruukuissa

Yrttien sekaan sulautuu myös värinokkonen. Minulla värinokkonen nippa nappa selviytyy talvien yli. Jäljelle jääneestä nokkosesta saa keväällä nopeasti juurrutettua pistokkaat ja istutuksen jälkeen se kasvaakin vauhdilla. Värinokkonen on äidiltä aikoinaan saatu, joten kuva siitä sopiikin äitienpäivän illan postaukseen.

Rosmariini

Rosmariinille ei löytynyt enää sopivaa ruukkua, joten sujautin sen tuohon puuhellan päällä olevaan vapaaseen kippoon. Siinä se tuoksuu, kunnes siirretään muiden muassa ulos. Yleensä istuttelen yrttikottikärryn vasta kesäkuun puolella.

Kevät keittiössä

Mukavaa äitienpäivän iltaa ja uutta työviikkoa!

I like to bring some herbs to kitchen to feel the spring. Herbs make kitchen smell fresh and the greens make me feel closer to the summer. In June I will plant these herbs outside in an old wheelbarrow nearby kitchen. It’ll be my mini kitchen garden.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Keittiö, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kevättä keittiöön

  1. Onpa nättiä! Mä suorastaan kadehdin sitä, että yrtit ynnä muut rentouttaa sua. Yrtit aiheuttaa mulle pikemminkin stressiä 😀 Ensinnäkin ne yleensä kuolee suht vikkelään sekä sisällä että pihalla – paitsi maassa kasvavat monivuotiset kuten mäkimeirami (oregano), josta ei taida päästä eroon vaikka haluaisi ja joku toinen, jonka nimeä en ees muista 🙂 Toisekseen mä oon hyvin huono käyttämään yrttejä. Basilikaa osaan viskoa italialaisten ruokien päälle ja persiljaa ihan mihin vaan, mutta mitä niillä kaikilla muilla tehdään? Joten parempi että ostan yrttini pääasiassa kuivattuina 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      No, itse asiassa nämä yrititkin nuupahtivat vähän liian nopsaan. Oli pakko siirtää ne ulos aika pian. Yksi kuoli, loput sinnittelevät ulkona. Ennen ovat sentään vähän pidempään kestäneet. Minä käytän kesällä yrttejä, koska on kivasta saatavilla. Salaatissa ja ruuassa. Tosin pojan kanssa on täytynyt miettiä vähän tapoja uudelleen, hänen mielestä ne ovat ruuassa roskia.

      Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s