Ekstratila makuuhuoneen kyljessä

Instagram-tiliäni @saara_tuulentupa seuraavat tietävätkin, että meillä kävi vieraita kameran kanssa kylässä viikonloppuna. Lauantai oli superkiva ja opettavainen päivä. Vierailua edelsi kutenkin parin viikon armoton siivoaminen ja miettiminen, miten kalustaisi loput yläkerrasta. Aika tietysti loppui kesken, kuten aina. En halunnut kuitenkaan tinkiä ajatuksestani, että yläkerta kalustetaan jo olemassa olevilla jutuilla, eikä lähdetä hankkimaan uutta. Ainoa kompromissi tehtiin aulan sohvan suhteen, joka hankittiin uutena. Muuten on käytetty vain vanhoja juttuja.

Yläkerran kaaveli

Yksi eniten päänvaivaa aiheuttaneista tiloista on korkein tila koko talossa. Tilan tarkoitus, korkeus, ikkunoiden korkeus ja vaatehuoneen oviaukko. Tämä korkea kaaveli on osa meidän makuuhuonetta ja se on tällä hetkellä ekstratilaa ilman sen suurempaa käyttötarkoitusta. Makuuhuone on tarvittaessa jaettavissa kahdeksi huoneeksi suunnitellulla seinän paikalla ja tällaisenaan makkari on aika iso. Tila on kuitenkin kaunis ja nautin sen väljyydestä ja siitä, että on tilaa hengittää. Ikkunasta on kivat näkymät joelle ja jäänkin usein vain tuijottelemaan ulos.

Makkarin sisustusta

Mutta, mutta, arvaattekin kai, että minulle hankalaa oli miettiä miten sen kalustaisi ennen vieraiden tuloa? Olen hidas sisustaja ja tarvitsen inspiraation ja näkemyksen. Kiire saa minut lukkoon. Haaveena oli saada ikkunoiden alle kunnon lepotuoli raheineen tai divaani. Utopistinen haave on Bruno Mathssonin 60-luvulla suunnittelema Karin klassikkotuoli raheineen. Voihan sitä unelmoida. Sitä paitsi, vanhoja, olemassa olevia kalusteitahan meidän piti käyttää.

Makuuhuoneen jatke

Tähän hätään kannoin Taimin ja Hilman yläkertaan ja vanhan sohvapöydän heille seuraksi. Ikkunat ovat sen verran korkealla ja tuolit matalat, että mittasuhteet ovat hiukan erikoiset. Jotain huone vielä kaipasi, joten hädissäni ripustin sitten lisäksi verhot, jotka olen joskus hankkinut Kodin ykkösen tyhjennysmyynnistä. Lyhentää en niitä ehtinyt, joten olkoon ylipitkät toistaiseksi. Lisäksi värkkäsin paremman idean puutteessa vaatehuoneen oviaukkoon mustavalkoisen verhon. Se toimii itse asiassa paremmin kuin ennalta osasin odottaa. Kankaan ostin muinoin pöytäliinaksi, mutta se on jäänyt kaappiin useammaksi vuodeksi odottelemaan käyttöön ottoa.

Makuuhuoneessa

Kaavelissa ei ehkä nyt ole ihan se tunnelma, mitä tavoittelin, mutta on ainakin vähän kalustetumman näköinen kuin tähän asti. Taimilla ja Hilmallakin on nyt enemmän tilaa ympärillään ja tulevat näin ollen enemmän oikeuksiinsa tuossa kuin konsanaan alakerrassa.

Thinking what kind of space this room on the side of bedroom will be. For now I’m using old, already existing furniture. Old vintage armchairs may now rest here for awhile and our old coffee table also. It is not quite what I thought it will look like, but quite okay for now.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Makuuhuone, Sisustus, Tekstiilit, Vanhat tavarat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ekstratila makuuhuoneen kyljessä

  1. Erinomainen paniikkiviritys sanon minä, Taimi ja Hilma sopivat tuohon mainiosti!

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s