Tuolit

Kesähän nyt ei olisi mitään, jollen kantaisi kotiin tuolia tai kahta. Tällä kertaa löysin Torista parilla kympillä kaksi wieniläistuolia. Tuskin todellakaan ovat aitoja Thonetteja, mutta kipaisin ne silti ostamassa heti kun ne Torissa huomasin.

Pari tuolia

Minulla on yläkerrassa Mummoltani saatu tuoli, jolla on luonnollisesti minulle suuri tunnearvo. Mummon tuoli lienee kohtuullisen vanha, olen itse saanut sen jo noin 15 vuotta sitten ja Mummolla se on mielestäni ollut niin kauan kuin muistan. Vähintäänkin 70-luvulta, jos ei 60-luvulta. Tuoleja oli kaksi ja taannoin kyselin toisen peräänkin, että mihin on mahtanut joutua, mutta sitä ei enää kukaan muistanut. Olen havitellut omalle tuolilleni paria, mutta tätä mallia en ole haravoimallakaan löytänyt. Voihan olla että näitä on vaikka kuinka, mutta minun haaviini ei ole osunut.

Makuuhuoneen tuoli

Mutta nyt löysin! Hieno homma. Nyt minulla on niitä kolme. Tietysti tykkään näistä ensimmäisen tuolin tunnearvonkin vuoksi, mutta pelkistetty, yksinkertainen malli miellyttää myös. Löysin kuvan vanhasta Thonetin mainosjulisteesta, jossa on lähes samanlainen malli. Tallensin sen Pinterestiin ihan mielenkiinnosta wieniläistuolien historiaa kohtaan.

Wieniläistuolit

Kaikki kolme tuolia ovat tukevaa tekoa, eikä Mummolta saatu tuolikaan ole vuosien saatossa alkanut yhtään natista liitoksistaan. Tämä on hyvä, sillä ajattelin kahta muuta tuolia pinnatuolien seuraksi ruokapöydän ympärille. Pöydän ympärillä olevat tuolit alkavat yksi toisensa jälkeen notkua, eikä koskaan voi tietää kenen vieraan alta tuoli lakoaa. Niitä on pakko alkaa kunnostaa tai kunnostuttaa, joten pari lisätuolia tulee tarpeeseen.

Pari projektia

Tässä vielä pohdin, että maalaisinko uudet tuolit yläkerran tuolin tapaan kiiltävän mustaksi. Vai maalaisinko kaikki kolme tuolia eri värisiksi. Kiiltävän musta kyllä sopii tuohon peilipöydän viereen kivasti, joten en taida raaskia sitä maalata uudelleen. Jos taas maalaan kaksi muuta jollain toisella värillä, en mieluusti valitse kiiltävää maalia. Hmmm… pitää vielä pohtia.

Torilöytö

Eli hiontaa ja maalaushommia luvassa. Harmi, että loma loppuu tähän viikonloppuun. Toivottavasti silti ehtisin ainakin hioa nämä hyvän sään aikaan eli toisin sanoen haluaisin hiontahommat tehdä ulkona.

I found couple of these chairs similar to my chair upstairs that I have got from my Grandmother years ago. I have been looking for another one like this quite some time and not have succeeded. Now I have three!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Makuuhuone, Sisustus, Tuunausta, Vanhat tavarat Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s