En raaski luopua

Minulla on muutamia esineitä, joista en syystä tai toisesta raaski luopua. Joillekin on ollut vaikea keksiä käyttötarkoitustakaan. Eivät ne aina niin hienojakaan ole, mutta en raaski luopua. Yksi tällainen esine, vanha piirtoheittimen kärry, löysi vihdoinkin uuden tarkoituksen.

Makuuhuoneessa

Mahtavatko kaikki lukijatkaan tietää edes, mikä on piirtoheitin? Taitaa olla sen verran muinainen kapistus. Piirtoheitinkärry tarttui mukaani vuosia sitten muiden kärryjen mukana yhden koulun roskakuormasta. Kerran jo kiinnitettiin tuohon päälle toinen tasokin, mutta se ei näyttänyt siinä sittenkään hyvältä. Pitäisi löytää sopivan kokoinen ja vahvuinen laminaattitaso siten, että se tulisi kärryn sisään samaan tapaan kuin jo olemassa oleva tasokin on. Eli poistettiin ensimmäinen yritys ja kärry on taas alkutekijöissään. Sopivan laminaattipalan etsimiseen ei ole riittänyt aikaa tai motivaatiota.

Piirtoheitinkärry

Kärry ajelehti huoneesta ja nurkkauksesta toiseen toimettomana. En tietystikään raaskinut sitä heittää pois, olin varma, että keksin sille vielä jotain käyttöä. Ja niin tosiaan lopultakin näyttää nyt käyneen. Kärry ajautui tuohon makkarin kummalliseen kaksoisnurkkaukseen ja solahti siihen, niin kuin aina olisi siinä ollut.

Peikonlehti

Peikonlehti oli talven ja kissanpennun riipaisun jäljiltä säälittävässä kunnossa ja nostin sen kärryn päälle toipumaan. Näyttää viihtyvän siinä erinomaisesti, koska nyt, puoli vuotta myöhemmin, peikonlehtikin on alkanut kukoistaa.

Kukkakärry

Niin vanhasta piirtoheitinkärrystä tuli kukkakärry. Ja hieno tulikin. Jostain syystä tykkään siitä ihan älyttömästi. Vielä kun tuo peikonlehti toipuu hiukan lisää, alkaa tuokin nurkkaus näyttää asutulta. Kissanpentukin on jo kasvanut ja jättää kasvini suurimmaksi osaksi rauhaan.

Old trolley for overhead projector found a new meaning. It is now trolley for my plants. I just couldn’t throw it away but I did not know what to do with it. Finally I know.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Kisu, Makuuhuone, Sisustus, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: En raaski luopua

 1. No onhan se nyt kyllä hauska kärry ja sopii tuohon hyvin! Mulla on muisto piirtoheittimestä jossain – en oo varma missä…Piirtoheittimen merkki oli Vista Varia, mutta joku oli näppärästi vähän sabotoinut noita kirjaimia, niin että piirtoheittimessä luki Virtsa Vaiva 😀

  Liked by 1 henkilö

 2. On hieno! Piirtoheitin myös on ihan tuttu kapistus vielä jopa yliopisto-opintojen ajalta..!

  Liked by 1 henkilö

 3. Saara sanoo:

  Niinpä, oi niitä aikoja 🤓

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s