Kohti kevättä

Ulkona on mitä ihanin talvikeli, mutta sisällä alkaa olla jo kevään merkkejä. Kyllä, nyt jo tammikuussa!

Ikkunalla tammikuussa

Manailin lokakuussa, kun en tiennyt mihin olisin kaikki pelargoniat sijoittanut talvisäilytykseen. Vaikka vanhaa taloa asummekin, meillä ei ole sellaista ihanteellista puolikylmää tilaa, joten pelakuille on aina löydyttävä paikka sisältä. Keittiön ikkunalaudan on valloittanut kissa, kissa tykkää tarkkailla kylän raittia myös yläkerran aulan ikkunalla ja siellä on jo muitakin viherkasveja tehohoidossa. Itse asiassa vähän joka ikkunalle on hyvä jättää Siirille vapaata tilaa.

Pelakuut pohjoisella ikkunalla

Niinpä isäntä värkkäsi meille vielä yhden ikkunalaudan alakerran itäiselle ikkunalle työhuoneeseen. Siihen en jättänyt kisulle omaa paikkaa, ettei ehdi tottua tuohonkin vahtipaikkaan. Vaikka selvästi tekisi hänen mieli myös itäisen puolen variksia tiirailla.

Uusi ikkunalauta

Aiemmin pidin meidän eteläistä keittiön ikkunalautaa parhaana paikkana talvettaa pelakuut. Saatoin kuitenkin olla väärässä. Vaikka tuo ikkunalauta onkin valoisin paikka huushollissa, siinä on lämpöpatteri alla, joten kukkia pitää kastella useammin ja myös huolehtia alta kastelusta, jotta juuret eivät kuivu.

Keittiön ikkunalla vihertää jo!

Nyt suurin osa pelargonioistani talvehtii työhuoneessa itä ja -pohjoisikkunoilla. Työhuoneessa on lattialämmitys, joten patteri ei paahda kukkien alla ja kasteluksi riittää kierros harvemmin kuin kerran viikossa. Muutama isompi pelargonia on keittiössäkin mutta työtasolla eli ei suoraan patterin päällä. Siinä näyttää jo pukkaavaan kovasti uutta vihreää, eivätkö ole lainkaan tiputtaneet lehtiä. Hyvältä näyttää!

Pelakuut itäisellä ikkunalla työhuoneessa

Leikkaan näitä piakkoin, viimeistään helmikuun lopulla. Leikkaan niin paljon kuin vain raaskin. Ja otan parhaista pistokkaat. Tällä reseptillä ainakin Mårbacka ja valkoinen isokukkainen pelargoniani jaksavat valloittaa vuodesta toiseen.

Kevättä kohti

Kylläpä tuli keväinen fiilis kun huomasin uudet vihreät lehdet. Päivät alkavat pian selkeästi pidentyä ja saa alkaa miettiä pistokkaita ja muita mukavia asioita. Tästä se kevät alkaa!

I’m trying to keep my Pelargonium alive during the winter time. Only difficulty is to find enough space where they won’t dry and will get enough light. Looking good so far. And getting new green leaves already. Soon I’ll be cutting these quite a lot and then have new cuttings to plant also.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kohti kevättä

  1. Joulun jälkeen alkaa lähes heti kevätjutut olla mielessä! Ihanan näköiset nuo pelakuut tuossa ikkunalla ❤

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s