Vieraseteisen siivouspäivä

Iso eteinen olisi kiva. Sellainen, missä mahtuisi seisoskelemaan vieraiden kanssa, toivotella tervetulleeksi ja saatella väljästi. Sellainen hallimainen, johon mahtuisi vieraiden lisäksi kaikkea muuta kivaa. No, sellaista meillä ei ole. Eteisneliöitä kyllä on, mutta ne ovat jakaantuneet eri puolille taloa. Kaksi eteistä, kummassakin sisääntulo on portaita nousten ja hiukan ahtaasti.

Vieraseteinen

Ollaanhan me itse tähän totuttu, mutta kun porukkaa tulee vierailulle, miettii, että voisihan eteisessä vähän tilavampaakin olla. On tässä kuitenkin omat puolensa. Kahdessa eteisessä siis. Niitä on alettu nimittää arki- ja vieraseteisiksi. Arkieteinen on lähempänä kodinhoitohuonetta ja isompia vaatesäilytyksiä. Tämä vieraseteinen sen sijaan pysyy arjessa siistimpänä ja naulakossa on aina tilaa yllätysvieraiden takeille.

Sisääntulo, kapeat portaat

Vieraat kyllä vieläkin haahuilevat ulkona kahden identtisen etuoven välillä, eivätkä tiedä, mistä sisään tulisivat. Joskus tulee avattua ovi arkipuoleltakin. Tai itse asiassa lähes aina. Siskolta saa suoran palautteen: ”Ettekö jo voisi päättää, mistä täällä tulla sisään!”

Yritän siis välillä hienostella ja olla emäntänä the ”Bouquet residencessä” ja kutsun vieraat vieraseteisen puolelta sisään. Varsinkin jos on juhlan aihetta. Todellinen luonteeni on vissiin kuitenkin the Bucket housen emäntä ja sukulaiset ja tuttavat ovat vähän niin kuin itse päättäneet kulkea arkieteisen puolelta.

Eteisessä

Mutta asiaan. Tämä vieraseteinen oli ensimmäiset 6-7 vuotta remonttieteisenä ja remonttiroinan säilytyspaikkana. Olen todella nauttinut kun remontti tällä puolella saatiin valmiiksi ja eteinen käyttöön. Tänään tein pidentyvien ja valoisampien päivien inspiroimana eteisessä kevätsiivouksen ja napsin muutaman kuvankin.

Hoppmosse

Boråstapeterin Hoppmosse tapetista tykkään edelleenkin, se tuo muuten niin harmaaseen sisustukseen sopivaa piristystä. Tapetti jatkuu yläkertaan saakka. Patterin värin poimin tapetista. Juuri tuo sinisen sävy on tämän hetken suosikkivärini.

Eteisen peili

Peili ikkunaseinää vastapäätä tuo eteiseen yllättävän paljon valoa lisää. Maalasin vanhan maalaisromanttisen valkoisen peilin samalla värillä kuin seinä. Näin sain hiukan häivytettyä sen koristeellisuutta ja liiallista romanttisuutta. Tuntuu toimivan, peili ei ärsytä minua enää lainkaan. Ei tarvinnut hankkia uutta peiliä, se on joskus pienestä kiinni. Onneksi on ystäviä, joilta saa hyviä neuvoja ja vinkkejä.

Puiset portaat

Portaat isäntä teki remontissa kokonaan uudelleen. Aiemmin portaiden alapäässä oli väliovi sekä portaat piilossa seinän ja oven takana. Onneksi päätettiin avata suljettu portaikko, eteinenkin muuttui avarammaksi ja tilavammaksi.

Vanha naulakko

Naulakon paikalta otimme pois isot kaapit, jotka tukkivat eteistä turhan paljon. Ne tulivat osittain jopa välioven eteen. Naulakko riittää tämän eteisen tarpeisiin, kaappi oli täysin turha.

Ovenpidike puulelusta

Tähän olin kaavaillut alkujaan välioveksi ikkunallista ovea. Remontin vuoksi hankimme ensin kuitenkin samanlaisen kuin muuallakin, että remonttikamat eivät näkyisi ruokailuhuoneeseen. Nyt voisi alkaa jo miettiä mistä ikkunallinen väliovi löytyisi. Kuvassa puulelu toimittaa ovistopparin virkaa.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

We have two front doors and also two small entry ways. Other one for our selves and this one for quests. This one stays cleaner during weeks and the other one has all our clothes, shoes, skates, skis and so on.
Lighter days inspired me today to clean this entry for spring.
Have a lovely weekend!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Remontti, Sisäremontti, Sisustus, Tuunausta, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Vieraseteisen siivouspäivä

  1. Sue sanoo:

    Ihania eteiskuvia ❤ Näyttää raikkaalta! Meillä samoja elementtejä ja myös sama tilanne kun kaksi kuistia (vieraat ihmettelee mistä sisälle). 😀 Tutummat kulkee meidän oman väen ovesta ja "vieraat vieraat" vierasovesta. 🙂

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s