Maalaushommia

Saatu kokeiltavaksi TwoFussyBlokes maalaustelat

Joskus sitä tarvitsee pienen sysäyksen, että saa aikaiseksi toteuttaa vuosia pohtimansa asian.

Lipastossa sävynä Pasaatituuli

Kun minulta kysyttiin, että olisiko minulla sopivaa projektia maalaustelan testaamiseen, vastasin, että kyllä projekteja olisi, mutta aikaa kovin vähän. Tela lähetettiin minulle, vaikka kerroin, että projektin toteuttamiseen saattaa mennä useampi tovi.

Kuultovalkoinen kaappi odottaa maalausta

2000-luvun alkupuolella minulla oli hetkellinen maalaisromanttinen kausi ja tulin hommanneeksi kaikenlaisia kuultovalkoisia kalusteita. Onneksi nämäkin pikkulipastot ovat täyttä puuta ja helposti muunneltavissa! Vetimet niihin vaihdoin jo muutama vuosi sitten ja nyt tuli vihdoinkin niiden maalauksen aika.

Kellastunut kaappi

Mäntykaapit ovat ajan saatossa kellastuneet kuultovalkoisen käsittelyn läpi ja ovat olleet tuunauslistallani pitkään.

Yöpöytä ennen

Se ei lopulta ollut kuitenkaan ajanpuute, miksi en heti ryhtynyt tuumasta toimeen. Vaan värin valitsemisen vaikeus. Makkarista piti alun perin tulla kokonaisuudessaan vaalean harmoninen ja seesteinen huone. Ensin sinne rantautui muorin kaappi, kirkkaan oranssilla ovella. Ja sen jälkeen kirkkaan petroliset Taimi ja Hilma. Millaisen värin voisi lipastoihin valita, jotta vaalea seesteisyys säilyisi, mutta sopisi oranssin ja petrolin kanssa yhteen?

Matossa on hyvät sävyt, kokeillaanpa sen kanssa näitä sävyjä. Ja kokeillaan vielä sopiisiko joku sävyistä tuolien kanssa yhteen. Entä oranssin kanssa? Sävyistä valikoitui melko neutraali vaihtoehto. Keskimmäisessä kuvassa kolmas sävy vasemmalta. Kun kuvaa katsoo, väri näyttää vaaleansiniseltä, lähes harmaalta. Sävy on Pasaatituuli.

Two Fussy Blokes

Tuumasta toimeen, kaapit osiin, vähän teippausta ja uusi tela käyttöön.

Maalatut kaapit

Valmiiksi maalatuissa kaapeissa väri näyttää melkoisen minttuiselta. Ajattelin ensin, että olen saanut kaupasta väärää sävyä. Mutta ei, kun värilastun vie maalatun pinnan päälle, niin näkee, että samaa väriä ovat. Tästä syystä sopivan värin valinta on aina minulle yhtä vaikeaa. En todellakaan hahmota pienistä värilastuista, miltä väri lopulta isolla pinnalla näyttää. Se on aina jotain muuta kuin olin kuvitellut.

Yöpöytä jälkeen

Silmäni on nyt tottunut näihin, minun mielestäni mintun värisiin, kaappeihin. Toinen niistä kuuluisi oikeasti vaatekomeroon, mutta en tiedä raaskinko nostaa sitä enää sinne piiloon. Nämä vahat murheenkryynikaapit ovatkin nyt oikeat kaappikarkit. Epätavallisen pastellinen ja minttuinen värivalinta minulta. Ehkä vähän vahingossa, mutta mitäpä sen väliä. Lopputulos ratkaisee.

Petroli, Pasaatituuli ja oranssi

Ai niin. Ja sitten se tela. Kyllä tuolla kelpasi maalailla. Mukana tuli kaksi telaa ja irtovarsi. Käytin teloista lyhytnukkaisempaa ja se varmaankin oli oikea valinta sillä jäljestä tuli kyllä tosi siisti. Tuntui hyvältä maalata laadukkaalla työkalulla. Kädensija on puuta ja tyylikäs. Kauneudella ja tyylikkyydellä on merkitystä, maalaushommissakin.

Kokeilussa oleva tela

I got TwoFussyBlokes painting roller for testing. I painted two old small drawers. The colour was supposed to pe light blue, almost gray, but it looks more mint for me. Actually I quite like it.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Makuuhuone, Sisustus, Tuunausta, Vanhat tavarat, Yhteistyö Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Maalaushommia

  1. Eeva sanoo:

    On ihanat! Omaan silmään tuo minttuinen vahinkoväri toimii oikein hyvin ❤

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s