Voikukka

Ebba Masalinin opetustaulut ovat ainutlaatuisen kauniita. Vanhoissa opetustauluissa on kauniiden kuvien lisäksi oikea vanhan ajan koulutunnelma. Niistä näkee ja tuntee, että niitä on todella käytetty opetuskäytössä ahkerasti ennen piirtoheittimiä ja dokumenttikameroita.

Voikukka

Tulin aikoinaan siihen tulokseen, että minun ei ole mahdollista tuollaista taulua itselleni saada. Ensinnäkin hinnat nousivat pilviin ja lisäksi minua mietitytti niiden alkuperä ja mikrobit, mitä ne ovat mahdollisesti ajan saatossa itseensä imeneet.

Siiri-kissa

Eilen kipaisin yläkertaan kameran kanssa kuvaamaan uutta hankintaani ja sain Siiri-kissasta kuvausassistentin.

Voikukka paikallaan

Työkaverin kanssa tuli keväällä puheeksi, että hän oli vuosia sitten huutanut kotipaikkakunnallaan vanhasta koulusta pinon Masalinin tauluja ja aikoo nyt myydä ne. Kyseessä ei ainakaan ollut homekoulu, joten kiinnostuin asiasta. Muina naisina kysyin, että sattuisiko hänellä olemaan Voikukkaa. Ja olihan se!

Kuvausassari nukkuu

Teimme kaupat ja minä kiikutin Voikukan yläkertaan paikalle, joka tuntui odottavankin juuri tätä taulua seinälle. Keltainen yläkerran aula kaipasikin vielä juuri tätä lisäystä liian valkoisena hohtavaan nurkkaukseen.

Yläkerran aulassa

Joskus käy tuuri. Tällä kertaa voikukan muodossa.

Päikkärit

Kuvausassistenttini ei osunut samaan kuvaan voikukan kanssa, mutta oli muuten niin valokuvauksellinen, ja väreihin sopiva, että annoin hänellekin palstatilaa. Ja nukahti tietty paljon ennen kuin laitoin kameran pois. Menin itsekin päikyille tuohon lämpimän kissan viereen. Loma ❤

A friend from work told me that she has bought years ago quite a few Ebba Masalin’s teaching boards. I always thought that it is not possible to get one of those. Well, now I have one! It is old and authentic and beautiful. Our yellow lobby is now complete.
My assistant did not want to pose in the same picture with Dandelion and finally fell asleep.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Kisu, Sisustus, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Voikukka

 1. Näyttääpä kivalta! Nämä Masalinin opetustaulut olivat kovassa huudossa vajaa 10 vuotta sitten ja silloin hankin omani. Nyt se ei ole seinällä, mutta päätyy varmasti vielä uudelleen esille!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Niin olivat, ostin itsekin uusversion Masalinista tuolloin 10 v sitten. Nyt se uusi näyttää kyllä ihan rupanalta tuon oikean aidon vanhan rinnalla.

   Tykkää

 2. Paluuviite: Uusvanhaa ja uutta vanhaa | Tuulentupa

 3. Paluuviite: Kärpässieni – osa II | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s