Uusvanhaa ja uutta vanhaa

Mitä sisustukseen tulee, asetelmat eivät ole vahvinta osaamistani. Taidan olla vähän tylsä sillä saralla.

Vanhoja aarteita

Nautin yleensä eniten siitä, että kaappien, pöytien ja hyllyjen päällä ei ole juuri mitään. Olen käytännön ihminen ja pölyjen pyyhkiminen ei ole lempipuuhaani. Silmäni ja sieluni lepäävät parhaiten kun tavaraa ei ole liikaa. Tästä syystä olen laittanut lähes kaikki omistamamme koriste-esineet kiertoon. Kellarissa on säilytyksessä kuitenkin muutamia vanhoja aarteita, joita en ole raaskinut antaa pois.

Helmitaulut

Reilu vuosi sitten, kun meille oli tulossa toimittaja ja kuvaaja lehtijuttua tekemään, muistelin, että meillä on yksi vanha helmitaulu kellarissa hyvässä tallessa. Ajattelin, että sen olisi voinut kaivaa esiin pienen helmitaulun kaveriksi makuuhuoneeseen. Sitä vain ei etsimälläkään löydetty. Ajattelin, että olen senkin varmaan heikkona hetkenä antanut pois.

Iso ja pieni helmitaulu

Nyt kellaria raivatessani löysinkin sen ja otin esiin. Pikkuhelmitaulu sai kaverin ja kaapin päällinen ei näytä enää niin tyhjältä. Onneksi en sentään kaikkia esineitä ole hukannut ja kierrättänyt!

Uusi versio Masalinin Kärpässienestä

Kymmenen vuotta sitten, kun näiden taulujen kulta-aika oli, hankin itselleni uusversion Ebba Masalinin Kärpässienestä. Se sopii kivasti oranssin kaapin oven kanssa, joten sen paikka on ollut viime aikoina tuossa kaapin vierellä. Mutta! Voikukan tultua taloon, tämä versio näyttääkin sen kanssa vähän ruppanalta ja … no, siltä mitä onkin eli uusvanhalta.

Helmitaulut

Kaunishan tämäkin on, mutta eletty elämä ja vanhan esineen arvokkuus puuttuu. Se on myös pienempi kooltaan. Voikukka on tuossa seinän takana, joten mieleeni tuli, josko tämän kärpässienenkin saisi jostain vanhana. Ehkäpä saakin, katsotaan nyt…

Found a bigger abacus down stairs finally. I was already looking for it a year ago, when we had an editor and photographer visiting. I already thought I have given it away. But now, when not looking for it, I found it and took it with smaller abacus in our bedroom. Ebba Masalins teaching board is a new version of old ones. Hoping that I could find this similar picture as an old version as well as Voikukka.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Makuuhuone, Sisustus, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Uusvanhaa ja uutta vanhaa

  1. Mä yritän myös välttää koriste-esineitä, mutta olen siinä tosi huono! Liian usein tulee kannettua kirppikseltä jotain söpöä ja turhaa ja sitten se pian alkaa taas jo suunnilleen harmittamaan..

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s