Ovi

Oviprojektista vielä hiukan. Eipä taas(kaan) olisi ennakkoon uskonut, kuinka hankala ja pitkä projekti on yksien ulko-ovien vaihtaminen. Etenkin kun sen tekee itse. Useampi kesän kuuma päivä meni kun asenneltiin ovia paikoilleen, suurennettiin hienokseltaan oviaukkoa, siistittiin jälkiä, listoitettiin sisäpuolelta, kaikenlaista työtä, mitä ei ennalta osaa ajatella.

Kotiovi

Ovet ovat toki olleet paikoillaan jo tovin, mutta sisäpuolen työt jäivät kesällä kesken. Paneelitkin hajosivat oven yläpuolelta asennusvaiheessa. Pari viikkoa sitten saatiin kuitenkin meidän tämän hetken käytössä oleva ovi ympäristöineen valmiiksi myös sisäpuolelta. Ei ollut myöskään ihan pikkujuttu saada ovi näyttämään suoralta, kun seinät ovat vinot vähän joka suuntaan. Isännän hyvä idea oli maalata reunalistat samalla punasella kuin ovikin. Näin saatiin vähän huijattua silmää suoruuksien suhteen.

OVi

Nyt kun oli pakko listoja kropata ja paneelia korjata sain samalla viisi vuotta puheen asteelle jääneen valon oven päälle. Halusin tuollaisen pallolampun seinään. Ikean lamppu on ihan hyvä, mutta jätettiin siitä kantaosa pois. Kanta oli vähän muovisen ja keinotekoisen näköinen, ilman sitä lamppu on juuri sitä mitä halusinkin. Nyt on valoa myös syksyn pimeinä meidän eteisessä.

Valmis

Ovia tilatessa pähkäilin pitkään millaiset ikkunalasit oviin tilataan. Aiemmista kokemuksistani oppineena tiesin, että kuviolasi vaan on jotenkin aina vääränlaista. Tai sitten siihen kyllästyy nopeasti. En halunnut myöskään yhtään blokata valoa liian sumeilla ikkunoilla. Isännän yllytyksestä otin sitten ihan tavallista ikkunalasia. Päätin, että jos näkyy tieltä liikaa sisälle, laitan siihen sitten maitolasikelmun myöhemmin. Tai teen verhon. Tässä ovessa ei oikeastaan yhtään haittaa tämä läpinäkyvä vaihtoehto.  Tielle siitä ei juurikaan näy. Toinen ovi voikin olla sitten vähän eri juttu, kun nyt ensin saadaan siihen eteinen tehtyä.

Punainen ovi

Tämän hetken tilanne toisessa eteisessä onkin vähän ankea. Meidän piti vain ehostaa portaita ja avartaa portaikon alaosaa. Hupskeikkaa, nyt näyttääkin tältä:

Hohhoijaa!

On avartunut tosiaan! Meillä ei ole portaita, eikä oikein eteistäkään. Hohhoijaa!

Punaista pihassa

Koti

We finally got the other one of the red doors finished inside of the house. Other side of the house needs a little bit of taking care of before we might be able to use the other door too. We were only supposed to fix the stairs a little and this happened!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Julkisivu, Remontti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Ovi

 1. On ne ovet vaan niin kauniit! ❤ Ja hupskeikkaa, välillä nää ”pikkurempat” saattaa vähän laajentua. Kokemusta on. 😀

  Liked by 1 henkilö

 2. Jaaha, lähti homma lapasesta toisessa eteisessä 😀 On muuten ärsyttävää yrittää rempata jotain kun olemassa olevat rakenteet on vinot joka suuntaan. Hyvin keksitty laittaa kaikki sisäpuolen listat punaisella, ei huomaa yhtään mitään vinoutta!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Juu-u, vähän tosiaan riistäytyi irti tämä rappusten ehostus. Nyt on jo rappuset aluillaan, joten toivoa on, että joskus päästäisiin käyttämäänkin yläkerran rempattuja tiloja.
   Punaiset listat olivat tosiaan hyvä keksintö, jopa minun silmää ei vinous häiritse nyt yhtään – ja se on sentään jotain se.

   Tykkää

 3. Maija sanoo:

  No mutta ovestahan tuli oikein kivan näköinen sitten loppujen lopuksi, mutta uskon, että itsekseen jos asentelee voi olla vähän tukalaa – ainakin minulle ja miehelleni olisi. Meilläkin oli juuri julkisivuremontti meidän omakotitalossa, niin hommasimme kaikki ovista, numerokylteistä ja ikkunoista uusiksi. Tosi kivan kontrastin tekee tuo punainen ovi teidän talonne julkisivuun, että oikein hieno!

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s