Sydäntalvella

Tammikuu on parhaimmillaan ihana kuukausi.

Tuulentupa sydäntalvella

Takana on pitkä syksy ja päivä alkaa pidentyä, maailma on valkoinen ja puhdas. Aurinko paistaa sen verran matalalta, että kaikki tuntuu kirkkaalta ja värit ovat selkeämmät. Pää alkaa seljetä mustan syksyn jäljiltä ja kevät on vielä edessä.

Sydäntalvi

Talviaurinko

Lenkkimaisemat ovat kauniit ja mikä tärkeintä, olen ryhdistäytynyt ja lenkkeilykuntoni on alkanut pikku hiljaa kohentua. Lapset ovat nauttineet ulkoilukeleistä ja Pikkuapulainen on viettänyt naapurin tytön kanssa pihassa aikaa tuntitolkulla.

Lenkkimaisemia

Lenkillä

Luistelemassa

Tähän aikaan vuodesta minuun yleensä iskee tavaran hävitysvimma. Se minulla on nytkin, mutta toimeen en ole ehtinyt tarttua koska meillä on taas remontti päällä. Eli hoidan yksin huushollia, kun isäntä rempppaa. Portaikosta ja eteisestä on kyllä tulossa hieno. Päätin laittaa osaan portaikkoa tapettia, enkä malta millään odottaa miltä lopputulos näyttää.

Sensuroimaton kuva keittiöstä

Sensuroimaton kuva keittiöstä talviauringossa näyttää, että kamaa lojuu siellä täällä ja paikat kaipaavat järjestelemistä. Vähintäänkin joulukortit pitäisi kai laittaa sentään jo pois jääkaapin kyljestä.

Työpiste

Pelargoniat sinnittelevät. Kaksi olen menettänyt, mutta muut sitkeästi porskuttavat ikkunalla. Olen tänä vuonna talvettanut niitä keittiön ja makuuhuoneen ikkunoilla. Katsotaan selviävätkö ne. Sormet jo syyhyäisivät multien vaihtoon, mutta ei ehkä ihan vielä. Pitkäksi kasvaneesta Mårbackasta nappasin kuitenkin yhden pistokkaan.

Pelakuut ikkunalla

Pihassa jouluvalot saavat vielä tammikuun loppuun asti olla päällä. Valot ovat erityisen kauniit juuri ennen pimeää, iltahämärässä.

Iltapäivällä töiden jälkeen

Iltaruskon aikaan

Sen lisäksi, että olen saanut itseni lenkkeilemään, olen päässyt tekemään lumitöitä. Se on talvista mielipuuhaani. Todellakin! Ensinnäkin on mahtavaa, että on lunta. Toisekseen se on parasta liikuntaa omassa pihassa. Meillä on sen verran paljon kolattavaa pihaa, että kerralla menee vähintään tunti aikaa. Hyvä jumppa.

Lumitöitä ja lumileikkejä

Auringonlasku

I just love January. It’s already past the darkest winter, but spring is still ahead. Wolrd is bright, white and pure. The fresh air and lot of outdoor activities. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Elämää, Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin: Sydäntalvella

  1. Marika's sanoo:

    Olet saanu kauniisti kuvattua talven ja juuri sen miksi se on paras. En ole talvi-ihminen mutta kyllä tämä sydän talvi on ihana. Valoisuus ja päivä lisääntyy.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kiitos. Kamera kulkee kyllä usein mukana. Tänään oli mielestäni ensimmäinen päivä, kun ei enää ollut pimeää puoli viideltä kun kotiuduttiin töistä. Voiton puolella ollaan!

      Tykkää

  2. Taru sanoo:

    Ihania kuvia taas. Kyllä tammikuu on kaunis 💙

    Täällä on kolmekymppiä pakkasta (tai -29,3 juuri nyt jos tarkkoja ollaan). Siitä huolimatta palloiltiin aamulla pihalla verikuuta kuvaamassa. Niin upea se oli, että vieläkin on henkäisevän autuas fiilis.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kiitos Taru. Luulin, että meillä on paljon lunta, mutta sitten katsoin kuvat ja totesin, että sitähän ei ole nimeksikään. Osaan kuvitella, että teillä on korkeammat nietokset siellä. Hrr! -30 astetta on kyllä aika paljon!

      Tykkää

      • Taru sanoo:

        Puolisen metriä vain on hangen paksuus. Varsin vähän viime talveen verrattuna. Mutta, vielä on paljon talvea jäljellä. Minä tykkään kun on oikein kunnolla lunta, se tekee tunnelmasta ja maisemista niin ainutlaatuisia 🙂

        Liked by 1 henkilö

  3. Pipo-otus sanoo:

    Onpas kauniita kuvia. 🙂 Ja mä taas ajattelin että onpas hurjan siisti keittiö… Mutta niin, minustakin tammikuu on parhaimmillaan tosi ihana. Alkaa olla valoa, lumi piristää ja kevät on edessä.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kiitos. Kaikki taitaa olla suhteellista ja taisi jäädä kameran rajauksen ulkoppuolelle pahimmat pinot tavaraa. Valo on parasta. Tänään oli ensimmäinen päivä kun ei ollut enää pimeää kun tultiin töistä kotiin.

      Tykkää

  4. On vaan niin himpskatin KYLMÄ! Kylmyys ulkona kai vaikuttaa muhun jotenkin sisälläkin vaikkei meillä sisällä pitäisi sen kylmempi olla pakkasella kuin plussakelilläkään, mutta ei vaan mitkään villat ja vällyt tunnu mulle riittävän. Matalalta paistava aurinko näyttää tehokkaasti, että meillä ei asu kovin innokkaita pölyn pyyhkijöitä 😦 Toivotaan että pelargonit säilyy itse kullakin!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Kävin ystävän kanssa eilen lenkillä kun pojat oli jumpalla. Oli -22 pakkasta, mutta kun pysyttiin liikkeessä niin ihan yllättävän hyvin tarkeni. No, ei me sentään tuntitolkulla kävelty, siinä jumpan aikana ehtii just 40 minuutin kävelyt tehdä.
      No toi on kyllä kevättalven huono puoli, pölyt ja sormenjäljet ja sen sellaiset kun tulee valossa esiin.

      Tykkää

Kommentoi