Pihatien materiaali

Pihatien pinnan valinta tuli minulle puskista, kun isäntä ja kaivinkonemies huikkasivat minut kesken ruoan laiton ulos ja pitikin äkkiä päättää mitä soran tilalle laitetaan. Olin ajatellut, että sillä samalla mennään kuin ennenkin.

Pihatien pinnoite, kivisoraa 0-10

Jouduin tekemään päätöksen kahden miehen painostamana siltä seisomalta. Kaivinkonemies suositteli samaa, kuin läheisellä hautausmaallakin on käytetty. Kivimurskaa 0-10 mm. Kuulemma ajan kanssa pienempi aines painuu alas, ja isommat senttiset kivet tulevat esiin, jolloin sisälle ei pitäisi kulkeutua hiekkaa yhtään. Tällä materiaalilla saataisiin pinta kovemmaksi kuin aiemmin. Tämä oli minulle ok.

Kivisoraa

Värit ovat minulle tärkeitä, enkä älynnyt siinä heti ajatella, että se olisi jotenkin eri väristä kuin aiempi aines. Kun sora tuotiin pihaan ja se oli siihen lätkitty tiiviiksi, järkytyksekseni väri oli ihan ankean ruskea. Ei käynyt yksiin harmaan talon kanssa mitenkään. Katsokaa vaikka kuvat yläpuolella! Minulle on vakuuteltu, että kyllä se siitä puhdistuu sateiden myötä ja paremman väriset kivet tulevat ajan kanssa esiin. Toivoa sopii, muuten tämä tulee tosi kalliiksi, kun haluan siihen päälle raikkaan harmaata kivisoraa.

Hienompi aines paikoitellen jo painunut syvemmälle

Tällä hetkellä piha ei ole enää niin ruskea, mutta hieno aines pölisee lapsen leikeissä vielä aika paljon. Täytyy nyt vaan uskoa, että sateet painavat pölyt kivien alle.

Pihatie saatiin kovaksi

Tässä tilanne toukokuun viimeiseltä päivältä auringon laskiessa. Vähän vielä rusehtava, mutta paikoitellen alkaa näyttää lupaavalta.

Tilanne toukokuun viimeisenä päivänä auringon laskiessa

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Pihalla Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pihatien materiaali

  1. Timo Suomi sanoo:

    Eikö tuo nyt ole täysin harmaa? En usko että ainakaan harmaanpaa on saatavilla..

    Tykkää

  2. Saara sanoo:

    No joo, on kuitenkin ainakin vielä vähän tumma, vertaan tätä meidän aiempaan kiveen, joka oli vaaleampi ja raikkaampi (myös harmaampi 🙂 ). Eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu…

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s