Valkoiset narsissit

Kevätkimppu keittiön pöydällä

Kevät on jo pitkällä vaikka koleat kelit pysäyttivätkin sen etenemisen viime viikolla. Hyvä puoli on se, että kukat kukkivat pitkään ja ehdin minäkin kiireiltäni nauttia keväästä, eikä se mene ohi liian nopeasti.

Kevät on jo pitkällä

Erityisesti etupihan kukkapenkit ovat minulle jokapäivänen ilonaihe palatessani töistä. Jotain uutta ilmestyy joka päivä näkyviin.

Etupihan kulmakukkapenkki

Tietyt sipulikukat eivät ole tähän mennessä menestyneet meidän pihassa lainkaan. Olen istuttanut toinen toistaan hienompia narsisseja ympäri pihaa, mutta kukat eivät ole koskaan nousseet. Joitakin olen sen verran paljon odottanut, että olen käynyt lopulta kaivelemassa, että mitä sipuleille on oikein tapahtunut. Johonkin ne ovat joka kerta kadonneet. Jostain luin, että narsissin sipulit eivät kelpaisi myyrille?  Mikä eläin niitä sitten syö? En todellakaan tiedä, mutta meidän narsissin sipulit kaikkoavat aina seuraavaan kevääseen mennessä kuin tuhka tuuleen.

Pikkunarsissit

Isoja narsisseja en ole enää yrittänytkään istutella mutta pääsiäiseltä jääneet pikkunarsissit istutan joka vuosi uskollisesti jonnekin päin pihaa. Jotkut niistä ovat joskus nousseet ja kukkineet, mutta eivät enää seuraavana vuonna. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että etupihan kukkapenkeissä narsissitkin saavat olla rauhassa.

Orkideanarsissit?

Pikkunarsissit ovat kaikki tallella ja tuntuvat viihtyvän tuossa pation ja syreenipensaiden välissä. Nämä ovat näin ulkona kasvatettuna pienempiä kuin krookukset ja kukkivat aika paljon myöhempään.

Valkoiset narsissit

Ja sitten nämä kauniit valkoiset narsissit! Ihanat! Googlettamalla päättelin, että kyseessä olisi orkideanarsissi Thalia. Mene ja tiedä. Taisin saada viime vuonna nämä äidiltäni pääsiäiseksi ja istuttelin ne sitten tuohon aurinkoiseen penkkiin kun olivat kukkimisensa kukkineet.

Valkoinen pikkusydän

Valkoinen pikkusydän ja narsissit ovat aika sekaisin tuossa ja molemmat kukkivat yhtä aikaa. Pikkusydän täytynee siirtää varjosampaan paikkaan. Viime vuonna se selvästi kärsi liiasta auringosta. Yritän kuitenkin säilyttää nämä narsissit tässä. Jospa myyrä tai mikä ikinä se sitten onkaan ollut, mikä minun kukkasipulit aina vohkii, jättäisi nämä rauhaan.

Kimppu valkoisista pikkunarsisseista

Mikä ihaninta, nyt saa taas omasta pihasta kerättyjä kukkia. Tässä kimpussa on valkoisia narsisseja, pikkusydämen lehtiä ja alppikärhön oksa nuppuineen. Niin nautin näistä kimpuista, niiden keräämisestä ja pihalla hypistelystä! Se tekee sielulle hyvää.

Narsissit

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Valkoiset narsissit

 1. Onpa kauniita noi valkoiset narsissit! Mulla ei kans yleensä narsisseja juuri ilmaannu vaikka olen kans niitä istutellut. Tänä vuonna kukkii tasan yksi! En tiedä syökö joku ne vai miyä niille tapahtuu…

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Niin, ihmettelen vaan, että jos narsissi ei kerran kuulemani mukaan kelpaa syötäväksi oikein kenellekään, niin mihin ihmeeseen ne haihtuu. Joku kommentoi Facessa, että myyrien käytäviin maan alla… Hmm.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s