Yrttejä

Multasormet alkoivat syyhytä niin kovasti, että oli ihan pakko lähteä hakemaan multaa, lannoitteita ja sen sellaista vielä vappuaattona. Ei voinut odotella vapun yli, ei sitten millään. Alkuperäinen tarkoitus oli napata vain puutarhamyymälän pihasta multasäkit ja käydä pikaisesti sisällä maksamassa.

Yrtit keittiössä

Mutta eihän sitä tokikaan voinut olla vilkaisematta vähän muutakin. Aika pienellä sentään pääsin ja maltoin olla sekoamatta sen enempää tällä kertaa. Vain muutama yritti tarttui matkaan. Voi mikä tuoksu meidän keittössä nyt onkaan! Rosmariini, sitruunatimjami ja tummanpuhuva basilika tuoksuvat kaikki voimakkaasti.

Sitruunatimjami

Istutin yrtit vuosi sitten ostamiini Arabian vanhoihin ruukkuihin. Ruukut ovat ihanat, mutta aika monelle kasville liian pienet. Yritit ovat näihin juuri passelit. Muutaman viikon kuluttua istutan yritit taas keittiön ikkunan alle kottikärryyn – hyväksi havaittuun pienoisyrttitarhaan. Yhteen Arabian ruukkuun istutin talven jäljiltä selvinneen värinokkosen.

Arabian ruukut + yksi

Juurrutettu värinokkosen alku sai kodikseen sen sijaan vanhan mustan ruukun, joka on kulkenut mukanani vuosikymmenet. Se on ollut lapsuudenkodissani niin kauan kuin muistan ja sain sen mukaani kun muutin kotoa pois. En ole käyttänyt sitä varmaankaan 20 vuoteen, mutta jokin siinä on viehättänyt minua niin, että en ole sitä poiskaan heittänyt.

Vanha musta kukkaruukku

Nyt löysin ruukun kellarista uudelleen, putsasin kunnolla ja istutin juurrutetut värinokkoset toistaiseksi siihen. Sopii mielestäni tämän rivin jatkoksi mainiosti.

Siivottu keittiön nurkkaus

Vähän leikittelin että miten näitä nyt sitten keittiöön sijoittelisi. Värinokkonen päätyi kuitenkin eri paikkaan ja yritit tuohon String-hyllyn alle. Samalla siivosin keittiön nurkkauksen, jossa olen pitänyt etäkonttoria jo monta viikkoa. Konttori siirtyy nyt pysyvästi yläkertaan, kunnes muutamme pojan huoneen ja meidän makuuhuoneen sinne. Sen jälkeen kotitoimisto siirtyy vanhaan makkariin. Ehkäpä näin saamme kaikki vähän rauhaa ja eroa vapaa-ajan ja työn välille.

Yrtit

Tämä vappu kului siis kotona puuhastellessa. Huomenna haravan varteen. Mikäs sen mukavampaa!

I needed to have more green therapy and to put my hands into soil. So I bought couple of herbs and planted them into old black pots. Herbs smell lovely and look  nice in the kitchen for now. Later, in the end of May or beginning of June I’ll plant herbs outside.

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Kasvit, Keittiö, Vanhat tavarat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s