Liikuteltava minikasvimaa

Meidän yrttilaatikot ovat pihan perällä melko kaukana keittiöstä.  En ole todellakaan mikään sadonkorjaaja, joten kasvimaata minulla ei ole ollenkaan.  Yrttejä tykkään kuitenkin käyttää ja olisi kätevää, että niitä olisi suhteellisen lähellä keittiötä. Tässä on siihen ratkaisu.

Mansikkaa ja yrittejä kottikärryssä

Kasvatankin tästä eteenpäin aina yritit kottikärryssä, jonka voin roudata tuohon keittiön ikkunan alle. Ensi kesänä varmasti kärryissä on enemmänkin yrittilajikkeita

Kasvimaa kottikärryissä

Kaunistukseksi laitoin kärryyn myös kuunliljaa ja kesäbegoniaa. Tämä yhdistelmä on nyt hyväksi havaittu. Sateista ja myrskyistä huolimatta ne kukkivat ja vihertävät kauniisti.

Mansikat laitoin Pikkuapulaista varten ja muutama niistä on tänä kesänä suuhunkin asti saatu. Tuotekehittely on vielä sen verran kesken, että joku linnunpelätinsysteemi tuohon täytyy keksiä, jos siinä mielii mansikkaa viljellä. Onhan mansikka tosin ihan kiva katsellakin vaikka satoa ei pääsisi korjaamaankaan.

Herbs, strawberries and flowers in a wheelbarrow. Now I’m able to park my herbs anywhere I want. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Liikuteltava minikasvimaa

  1. Taru sanoo:

    Ihan mahtavan idean oot kyllä keksinyt! Erittäin käytännöllistä, kaunista ja näppärää 🙂

    Ja mun silmissä oot kyllä sadonkorjaaja. En itse kykenisi, tai siis millään saisi aikaiseksi mitään kasvatukseen viittaavaa… Vaikka mulla on nyt erinäisten sattumusten (pitkä juttu) summana esim. kasvihuone takapihalla. Mutta ei siellä kyllä kasva yhtään mitään, ja tuskin tuleekaan 😀

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Taru, laitapa ihan kokeeksi ensi keväänä tomaatin taimia kasvihuoneeseen. Siellä ne kasvavat melkein itsekseen. Kasveihin voi jäädä koukkuun. On niin ihanan mieltä rauhoittavaa iltasella käydä kasvihuoneella kastelemassa istutuksia ja seurata taimien kasvua (edellisessä elämässä minullakin oli kasvihuone).

      Tykkää

      • Taru sanoo:

        Jaa-a 🙂 En tiiä, ainakin toistaiseksi on niin paljon inhoa sitä kohtaan, etten tahdo mennä koko pömpeliin. Iloissamme se hankittiin kissatarhaksi, oikein kuningasideana. Jostain käsittämättömästä syystä karvalapsukaiset kuitenkin pelkäsivät sitä ihan järjettömästi, ja kaikki tulivat välittömästi seinien läpi. Kaksi traumatisoitui ja yhtä ei ole löytynyt lainkaan. Eihän tapahtunut tietty ole kasvihuoneen tai kenenkään syy, mutta voipi mennä vähän aikaa ennen kuin pystyy / kantsii päättää mitä tönölle tehdään. Välillä olen suutuspäissäni suunnitellut pistäväni lekalla matalaksi, se ajatus on tuonut hieman lohtua :))

        Tykkää

      • Saara sanoo:

        Oh no! Minun vanhasta kasvihuoneesta muuten juoksi kanssa yksi kissa lasien läpi ulos vaikka ovikin oli auki. Ehkäpä sitten on vaan parempi käyttää sitä lekaa ja unohtaa tomaatit.

        Tykkää

  2. Pilvi sanoo:

    Voi miten mieletön idea ja aivan ihanalta myös näyttää. Paljon hienompi kuin mitkään istutuslaatikot! 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Pilvi, kiitos! Tämän etu on se, että saan sen sinne missä sitä tarvitaan. Kaunistamaan rumaa nurkkausta tai keittiön lähelle 🙂

      Tykkää

  3. Milla sanoo:

    Tämä on aivan todella mahtava! Mahtuu vaikka pienelläkin pihalle, ja on samalla todella kaunis. Ihana!

    Liked by 1 henkilö

  4. Paluuviite: Variksenpelätin | Tuulentupa

  5. Paluuviite: Yrttejä | Tuulentupa

  6. Paluuviite: Viherrystä | Tuulentupa

Kommentoi