Patio

Krysanteemi uudenkarhealla patiolla

Vaahtosin vielä pari postausta sitten tekemättömistä pihatöistä. Yläpihan reunakiviurakka on ollut mielessä koko kesän. Meidän piti yhtenäistää reunakiviä, suoristella vinksahtaneita ja lisätä puuttuvat pätkät. Etupiha ryhdistäytyisi kertaheitolla. Sitä siis suunniteltiin.

Pihatöitä

Mainitsemani postauksen jälkeen päätin, että otan loppukesän rennommin. Tehdään mitä tehdään – jos huvittaa. Ja tehtiinkin sitten etupihalle patio. Ei mitään reunakiviä, paitsi pation kohdalle. Josko niitä reunakiviä sitten ensi kesänä. Kivetkin on valmiina, haettiin alennusmyynnistä viime viikonloppuna.

Ei ihan onnistunut kukkapenkki

Mutta että patio siis.  Saatiin siihen yhtäkkinen inspiraatio. Meidän yläpihan vanhat sireenipensaat siirrettiin lähemmäksi naapurin rajaa viemäriprojektin yhteydessä – kun oli kerran kaivuri pihassa. Näin etupihalle tuli pari metriä leveyttä useamman metrin pituudelta. Olin jo aloittanut siihen jonkinlaista kukkapenkin tapaista. Lamoherukkaa ja valkoista kurjenpolvea monta metriä. Toisessa päässä pikkusydäntä ja kuunliljaa sen vuoksi, etten viime syksynä keksinyt niille parempaakaan paikkaa.

Jotain tälle on tehtävä!

En oikein ollut tyytyväinen tuohon pitkään osuuten. Lamoherukka oli vähän pettymys. Tai ei oikeastaan pettymyskään, mutta se saattaisi sopia paremmin itsekseen ja ehkäpä toisenlaiseen paikkaan.

Tuumasta toimeen

Ajatus patiosta oli aiemminkin käväissyt mielessäni. Silloin etupiha vain oli paljon kapeampi. Tuohon kohtaan paistaa nimittäin ilta-aurinko pisimpään. Kuinka mukava siinä olisi istuskella ilta-auringossa hörppimässä iltakahvia!

Kuoppa

Tuumasta toimeen. Kun kerran reunakiviäkin hankitaan, niin hommataan nyt muutama pationkin laatta – samalla. (Isäntä meillä muuten inhoaa sanaa ”samalla”. Miksiköhän?) Patio on nyt valmis. Reunakivet eivät. Ehtiihän ne.

Patio

Patiolle tuli antiikkilaattaa harmaana ja mustana, reunakiviksi tulee koko yläpihalle antiikkikiveä samoissa väreissä, mutta kahta kokoa. Haaveilin vielä vähän aikaa sitten noppakivistä, mutta tulin sitten kuitenkin siihen tulokseen, että yksinkertaisempi saattaa sopia tähän meidän pihaan paremmin. Luulisin, että asennuskin on jonkin verran helpompaa. Ja nämä kivet ovat yhteensopivammat alapihan jo olemassaolevien reunakivien kanssa. Ne ovat harmaata yksinkertaista betonilaattaa.

Asennushiekkaa vaille valmis patio

Roudattiin patiolle vielä lainakalusteetkin tähän loppukesäksi. Samantapaisia etsitään, jos löytyisi vaikka mustana tai sen verran halvalla, että viitsisi maalata mustaksi.

Vastaavia terassikalusteita etsitään

New patio in the front yard. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Pihalla Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Patio

  1. Paluuviite: Kulmakukkapenkki | Tuulentupa

  2. Paluuviite: 12 kuvaa puutarhavuodesta 2016 | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Patio uusiksi | Tuulentupa

  4. Paluuviite: Joutoalueesta suosikkinurkkaus | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s