Elvytystä

Oi voi sentään minun pelargonioitani! Olen ennen muinoin pitänyt itseäni jonkin asteisena viherpeukalonakin, mutta peukalo on kyllä nyt muuttunut poropeukaloksi.

Karu näky

Vuosia säilymään saamani pelargoniat ovat yhtä lukuunottamatta kuolleet kaikki talven aikana. Yhden selviytyneen lisäksi kaksi on kiikun kaakun saako ne elvytettyä. Siirsin ne syksyllä yläkerrasta kellariin talvehtimaan ja jotenkin unohdin ne sinne tyystin alkusyksystä. Sen sijaan äitini punaiset pelargoniat ovat talvehtineet samassa paikassa ja voivat oikein hyvin. Omani ovat taineet kituuttaa jo kesällä, enkä tehnyt niille mitään ennen kellariin siirtoa.

Ainoa selviytyjä

Huonolta näyttävät huonekasvinikin. Kiinanruusun heitin jo pois kun en saanut sitä elvytettyä. Kumiviikunasta tippui suurin osa lehdistä ja se typistyi tuollaiseksi miniviikunaksi. Ehkä tämä on merkki siitä, että fokus on nyt toisenlaisessa taimessa (=pikkuapulainen) ja muut toissijaiset asiat tuppaavat unohtumaan.

Tehohoidossa

Kuvissa olevat yksilöt pääsivät keittiön ikkunalle tehohoitoon. Ei auta  kuin käydä kukkaostoksilla, uusia saa onneksi kaupasta. Vaikka pelargonioissa ei siitä olekaan kyse, niillähän on sielu ja perintö. Ja kun ne saa säilymään vuodesta toiseen, ne ovat joka vuosi upeampia ja vahvempia ja palkitsevat omistajansa keväisin selittämättömällä mielihyvällä.

Orkidea ruokapöydällä

Valopilkkuni ovat tällä hetkellä orkideat. Valkoiset ovat olleet kukassa marraskuusta asti ja vaaleanpunainen alkoi kukkia heti joulun jälkeen. Ne ovat minunkin hoidossani uskollisesti tehneet kukkia vuosittain.

Silmän iloa

Kevät kuitenkin tulee, oli pelargonioita tai ei. Mielihyvän määrä lisääntyy samassa suhteessa kuin valon määrä. Eikä tämän viikon lomakaan ole ollenkaan pöllömpi juttu 🙂

Mukavaa viikkoa!

Oh no, almost all of my pelargonium look awful! Usually they are starting to wake up at this time of year after winter sleep. Not this year.

Spring is coming anyway and the days are longer and longer. People are also starting to wake up after the long ”winter sleep”. I can feel how the light brings all the energy back.

Have a nice week!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Elvytystä

  1. Saija sanoo:

    Kaunis orkidea! Mä pidän peukkuja että nuo ikkunalaudalla olevat yksilöt tykkäsivät tehohoidosta ja saisivat voimia. Tuo kumi(mini)viikuna näyttää ihan hyvältä, ehkä se tokenee. 🙂 Mulla ei oo ikinä ollut pelargoniota. Oon ihastellut niiitä vain ystävän puutalon kuistilla.

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      Saija, sinun postauksesta sain kipinän laittaa viherpuolta kuntoon. Onneksi. Parin viikon päästä olisi peli ollut varmaan kokonaan menetetty. Pelargoniat veivät sydämeni jo nuorena. Niitä on ollut minulla siitä asti kun muutin pois kotoa. Nyt saan ainakin hyvän syyn hankkia uusia lajikkeita 🙂

      Tykkää

  2. Paluuviite: Terveisiä tuttikeijulta | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Oi voi meidän pihaa! | Tuulentupa

  4. Paluuviite: Istutuspuuhia | Tuulentupa

  5. Paluuviite: Kiinni kesässä | Tuulentupa

Kommentoi