Kevätsekoaminen

Sekosin tänään taimimyymälässä.

Jouluruusu kevätauringossa

Tarkoitukseni oli hakea lamoherukan taimia ja hainkin. Mutta sen lisäksi ostin orvokkeja, yrttejä, jouluruusun, porkkanan, malvikin ja herneen siemeniä… ja lankaköynnöksen talvella kuolleen tilalle.

Yrttejä ja viljeltävää

Kotiin ajellessani vasta tuli mieleeni, että ehkä olisi pitänyt multaakin tuoda.

Yritit toistaiseksi keittiössä

Jouluruusu etenkin oli täysi heräteostos. Se oli niin kaunis! En edes tiedä kuuluuko se istuttaa ruukkuun niinkuin kesäkukat vai maahan niinkuin perennat. Ja kestääkö se pientä pakkasta niinkuin orvokit? Toisin sanoen, uskaltaako sen jo nyt jättää ulos? Tarvitsisin vähän neuvoja sillä saralla. Osaako joku auttaa?

Lankaköynnös

Got some greens today from the plant market. Forgot to buy soil though. Chirstmas rose is so beautiful.

Jouluruusu

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Keittiö, Pihalla Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Kevätsekoaminen

  1. Vai sekosit, no sellaista sattuu tähän aikaa vuodesta 😉 Mun ei kannata sanoa jouluruusun kasvattamisesta mitään, mun kokemus siitä kasvista rajoittuu yhden yksilön tappamiseen 😦 Muuten en sinänsä ihmettele jouluruusua huhtikuussa – mulla joulukaktus innostui juuri hiljattain kukkimaan 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Minulla alkaa juuri orkidea, mikä ei sinänsä ole mitenkään kummallista, mutta yleensä se on ollut takuuvarma joulukukka.
      Katsotaan kuinka jouluruusun käy. Milla tuossa alapuolella minua vähän opastaakin. Taidan laittaa sen sitten ruukkuun ja loppukesästä maahan…

      Tykkää

  2. Milla sanoo:

    Kuulostaa niin kovin tutulta 😀 Sitten kotipihalla miettii, että mihin ihmeeseen nämä kaikki laitetaan…Itselläni on kasvanut pihalla iso jouluruusu yli 6 vuotta, mutta nyt näyttää siltä kuin viime talvi olisi tappanut sen. Itse hankin juuri kaksi jouluruusua ja tälläkin hetkellä (kun ulkona sataa jotain rännänsekaista moskaa…) ne ovat ulkona.

    Uskon, että viihtyvät ulkona huomattavasti paremmin kuin sisällä ja itse aion jossain vaiheessa kaivaa nämäkin yksilöt maahan. Jouluruusut ovat ainakin meidän pihallamme olleet kevään ensimmäisimpiä kukkijoita. Äh, rakkauteni jouluruusuihin on sitä luokkaa että voisin puhua niistä loputtomiin 😀 Ihania hetkiä taimitarhassasi ❤️

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Taidan olla myös rakastunut – jouluruusuuni. En ole ennen ajatellut, että se voisi pihassakin kukkia. Olen kyllä tykännyt joulukukkana. Eli ruukkuun siis ja loppukesästä maahan. Kiitos neuvoista – taas!

  3. Aliisa sanoo:

    Tuo on tuttu ”tauti”, taimitarhassa sekoaminen mutta aah niin ihana ”tauti” 🙂 Sekoan varsinkin yrttivalikoimasta. Usein on mullakin käynyt niin että kotona huomaa jotain tärkeää unohtuneen eli multa.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Aliisa, luulen että tätä on tosiaan liikkeellä. Nyt jo on mielessä sitä sun tätä hankittavaa pihaan. Uusi reissu taimitarhalle heti vapun jälkeen 🙂

      Tykkää

  4. Paluuviite: 12 kuvaa puutarhavuodesta 2016 | Tuulentupa

  5. Paluuviite: Vapaapäivä | Tuulentupa

Kommentoi