Pikkuremppaa

Joululomalla, kun oltiin koko porukka käytännössä koko loma sisätiloissa sairastelemassa, minua alkoi toden teolla nyppiä huushollissa kaikki, mikä on jäänyt rempassa kesken tai muuten päässyt repsottamaan. Lista on aika pitkä.

Tällainen tuli

On huonoja valintoja, kuten kodinhoitohuoneen tiskipöydän taustalevy ja silikonit, lautalattioissa on paikkaamattomia ruuvin reikiä ja siistimättömiä putken menoja, on pudonneita naulakoita ja putsaamatta jääneitä saranoita, pari kiinnittämätöntä listaa, uretaanin roiskeita makuuhuoneen valkoisella seinällä, eteisen tapetin uusimista, maalaamatta jääneet oven karmit…

Ei hyvä!

Isäntää ei tohdi kovin paljon näistä hätyyttää, kun tekee yläkertaa sen minkä töiltä ja perheeltä ehtii.  Eipä ole muuta vaihtoehtoa kuin alkaa itse töihin.

Pikkuremppaa

Keittiön ja eteisen välisen oven karmit jäivät syystä tai toisesta maalaamatta vaikka koko keskikerros käytiin läpi viitisen vuotta sitten. Ja siitä asti se on harmittanut ja pistänyt silmään. Kun ympärillä on uutta, vanha näyttää auttamattoman nuhjuiselta. Koska tervehdyin meistä ensimmäisenä joululomalla ja oli kovasti tarve tehdä jotain, sain kuin sainkin oven pielet hiottua ja maalattua sekä saranat putsattua. Pikkujuttu, mutta niin merkittävä. Mahtavaa kun on siisti sisäänkäynti keittiöön!

Suti käteen ja toimeksi!

Fiksattu oviaukko

Kodinhoitohuoneeseen laitettiin remontin valmistuttua hätäratkaisuna kaksipuolisella teipillä kiinnitettävät pyyhekoukut. Arvattiin jo kiinnittäessä, että tokkopa siinä kovin kauan kestävät. Ja niinhän siinä kävi, että yksi tuli alas repien mukanaan seinän maalipinnan. Siinä sitten mietittiin, että pitääkö koko seinä uusia mokoma! Päätin kuitenkin kokeilla, miltä näyttäisi tuollainen maalattu laudanpätkä ja siihen kiinni samat koukut. Kellarista löytyi tilkka vanhaa harmaata maalia ja kas – ihan kiva naulakkohan tästä tuli. Saa olla tuossa toistaiseksi.

Pyyhkeet naulakossa

Pyyhkoukut laudan pätkässä

Seuraavaksi putsaan olohuoneen oven saranat ja ehkäpä jopa maalaan makuuhuoneen ikkunaseinän, johon tosiaan ikkunoita asennettaessa pääsi valumaan uretaania jättäen rannun jäkeensä. Tarpeeksi kauan kun jotain epäkohtaa tuijottaa, tulee tosi hyvä mieli, kun sille vihdoinkin saa jotain tehtyä. Toimeen tarttuminen on vaan joskus niin vaikeaa.

Niin tekisi mieli keittiöön uutta tapettia, että onkohan pakko opetella itse tapetoimaankin 🙂

Ja koska postaus ja kuvat olivat tylsääkin tylsemmät, lisään vielä tulppaanit keskiviikkoillan piristykseksi. Leppoisaa loppuviikkoa!

Tulppaanit

Fixing the small things that have bothered me for a while. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Remontti, Sisäremontti, Sisustus, Tekstiilit, Tuunausta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pikkuremppaa

  1. Tarpeeksi kauan kun jotain epäkohtaa tuijottaa niin…siihen tottuu 😉 Joskus tapahtuu kyllä niinkin, ainakin mulle. Naulakosta tuli oikein hieno, hyvä keksintö!

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Niinhän sitä sanotaan. Mutta minä en totu. Isäntä kyllä tottuu, mutta minä en. Paitsi pianon väriin olen yllättäen tottunut. Kaikista kamalin huonekalu (voiko pianoa sanoa huonekaluksi?) onkin yhtäkkiä alkanut tuntua kivalta…

      Tykkää

Kommentoi