Kotikoulun pääsiäisaskartelut

Kohta kolme viikkoa kotikoulua takana. Enpä olisi uskonut kuinka raskasta, intensiivistä, mielenkiintoista ja ainutlaatuista aikaa tämä on ollut. Ykkösluokkalaisen koulunkäynnin ohjaaminen oman kiireisen työn ohessa ei ole mikään läpihuutojuttu.

Pääsiäiskoriste

Voisihan tähän suhtautua rennomminkin ja höllentää vähän kravattia. Toisaalta olemme halunneet pitää arjen rutiinit ja ryhdin koulutyössä, jotta selviäisimme tästä kaikki täysissä sielun ja ruumiin voimissa kesään asti. Pojan opettaja on osannut antaa hyvät raamit ja rytmin päiviin ja pikkuhiljaa meille on kehittynyt oma tapa hoitaa pojan koulu. Kyllä tämä tästä.

Suunnitelma ja valmis pupu

Ainutlaatuista tässä on harvinainen tilaisuus seurata oman lapsen koulunkäyntiä ja oppimista. Toki tilaisuus on tarjoutunut erityisen ikävällä tavalla, mutta haluan yrittää nauttia siitä silti. Meille onkin uutta pohtia lapsen kanssa päivittäin erilaisia luovia tapoja suorittaa opettajan antamia tehtäviä. Kravattikin on tainnut jo matkan varrella hiukan löystyä.

Pääsiäispupu

Lapsen kanssa yhdessä on tehty pihataidetta, videoita, tarinoita, käsitöitä, askartelua, jumppahetki ja vaikka mitä. Yli-innokkaina vanhempina saatamme innostua ja osallistua liikaakin. Toisaalta ainoaa lasta on vaikea motivoida työskentelemään yksinään.  Tuotoksina on syntynyt video auringon ja tuulen taistelusta, omakuva, ihka oikea linnunpönttö, jumppavideo, astia pääsiäisruoholle ja kaikenlaista muuta hauskaa.

Pääsiäistiput

Palmusunnuntain kunniaksi ilahdutan teitäkin kouluprojektien sivutuotteilla: Tiput ja Pupu – olkaa hyvät!

Tänä sunnuntaina meillä virvotaan ukki ja mummi etänä ja etsitään munia kotona. Miten teillä? Mukavaa palmusunnuntaita.

Edit 9.4.2020
Kävikin niin hauskasti, että tuo meidän ylimmän kuvan askartelu komeilee nyt Ilta-Sanomien verkkolehdessä. Me pojan kanssa oikein varsinaiset ”askartelun ammattilaiset tai harrastajat” – hmm!?

Some Easter crafts to cheer you up on Palm Sunday. 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Elämää, Lapselle, Tuunausta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Kotikoulun pääsiäisaskartelut

 1. Pilvi sanoo:

  Aivan varmasti on mielenkiintoista ja ihanaa päästä lasten koulunkäyntiin hieman lähemmäs kuin tavallisesti. Mutta huh huh, sanon minä työmäärälle, mikä kaikkien koululaisten vanhemmilla on samaan aikaan, kun omat työt puskevat päälle poikkeusoloissa ja poikkeusjärjestelyin. Nostan hattua sille, millä mielellä kaiken!

  Liked by 1 henkilö

 2. Pilvi sanoo:

  edellisestä jäi lause vajaaksi …millä mielellä teet ja otat tuon kaiken! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Kiitos Pilvi, kieltämättä nyt on takki aika tyhjä. Neljä viikkoa ilman vapaapäiviä ja aamusta iltaan. Ihanaa on ollut pojan kanssa ja kotoilu, mutta tauko totta tosiaan nyt pääsiäisenä tulee tarpeeseen. Hyvää pääsiäistä, taidatte olla saaristossa?

   Tykkää

 3. No on teillä ainakin pääsiäiskoristeet kohdillaan 😀 Mä yleensä panostan pääsiäiseen enempi kuin jouluun, mutta tänä vuonna ei yllättäen oikein jaksa innostaa. Eipä tarvinnut tänä vuonna ostaa niitä virpomispalkintoja – ja syödä niitä lopulta itse kun virpojia tulee kymmenen sijaan yksi 😉

  Ei tätä toistakaan introverttia kotona hengailu henkisesti rassaa. Varmasti rassaisi jos olisin yksin, mutta toistaiseksi ollaan miehen kanssa ihan puheväleissä. Tytär kyllä kohta varmaan pimahtaa yksin parvekkeettomassa yksiössään jo viikon kestäneen hyvin lievän flunssan kourissa. Minä häntä yritän joka ilta puhelimitse piristää ja viihdyttää ja se on aika raskasta, koska puhelimessa puhuminen ei oo mun leipälajini. Toivottavasti menisi häneltä jo vähitellen flunssa ohi!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Eipä meilläkään tavanomaisesti olla laitettu tänä vuonna mitään. Ei ehdi, eikä neljän viikon taukoamattoman työputken jälkeen jaksakaan. Tänään vähän siivosin ja vaihdoin tietysti ruokailuhuoneeseen pöytäliinan, se saa riittää. Kaikki koristeet on alakerrassa ja pysyvätkin varmaan siellä. Ruohot kylvettiin ja vihertävät nyt kivasti. Ja onhan meillä askarteluja on tupa täynnä. Itse asiassa yksi niistä päätyi Ilta-Sanomien verkolehteenkin 🤣😂🤣😂

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s