Pojalle sänky

Pojan vanha sänky on jäänyt auttamattoman pieneksi ja sitä ei tosiaankaan enää roudata uuteen huoneeseen. Olen katsellut lukemattomia sänkyjä, joita oltaisiin voitu harkita uudeksi sängyksi. On ihania ja tyylikkäitä ja kovin kalliita, on kompromissin makuisia edullisia vaihtoehtoja. Kierrätettyjä ja uusia. Mikään ei ole oikein tuntunut sopivalta. 

Pojan huone on aika iso ja sänky hukkuu huoneen nurkkaan, joten tuumasimme, että sänky saisi olla jo hiukan isompikin. Isompi kuin ehkä vielä 8-vuotiaalle olisi välttämätöntäkään. Kun meille tarjottiin ilmaiseksi käyttämätöntä 90 cm leveää runkopatjaa, emme tohtineet siitä kieltäytyä. Otimme sen kiitollisuudella vastaan ja mietin, että on ainakin joku sänky siksi aikaa kunnes oikea ja kiva sänky löytyy.

Sängyn reunusten prototyyppi soviteltavana

Meillä oli pojan huoneessa koronakevään ajan minun etätoimisto ja sänkykin pedattiin sinne valmiiksi, jotta huone olisi hiukan kotoisampi. Sitä siinä sitten töiden lomassa katselin ja olin edelleen sitä mieltä, että tämäkin sänky vinokaton alla nurkassa on vähän raasun oloinen. 

Mustaa maalia pintaan

Mielessäni kehkeytyi ajatus reunuksista, joista olisi samalla yöpöydiksi, säilytystilaksi, sängynreunuksiksi ja ennen kaikkea sängyn saisi näin vähän ulospäin nurkasta.  Parin päivän kuluttua isäntä roudasi ylös reunukset minulle katsastettavaksi. Isäntä teki liimalevystä juuri sen mitä tilasinkin. Aika kätevä isäntä ❤

Seinien suojaksi

Minulle jäi maalaushommat. Puolikiiltävää mustaa meillä oli ennestään ja sillä päätin tälläkin kertaa maalata. Pari kertaa telalla kauttaaltaan ja riittävän hyvä tuli. Tarvikkeiksi hankittiin siis liimalevyä, kahdeksan metallista jalkaa ja kumistopparit. Stopparit laitettiin seinää vasten, jotta laidat eivät kovasti kolhisi seiniä. Toimii ihan hyvin.

Toimii yöpöytänäkin

Päiväpeitoksi etsitään vielä jotain helpposti pedattavaa ja pikkupojalle sopivan hauskan näköistä. Nyt sänky on pedattu helmalakanalla ja vanhoilla vilteillä. Itse sänkyviritys solahti tuohon nurkkaan ihan mukavasti. On se ainakin parempi kuin pelkkä sänky nurkassa ja todellakin edullinen ratkaisu. Vai mitä sanotte?

Pojan sänky

Our son’s room is quite big and the bed seemed so small in the corner that I thought it needed something. I got an idea of the bed sides, what makes bed look bigger and at the same time it works as a night table, storage and beadhead. My husband made what I had ordered and I did the painting. It looks quite okay, at least the bed don’t look so tiny in the corner anymore.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Lapselle, Tuunausta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi