Kevättalvi

Ulkona on vielä kovin talvista, mutta minulla on silti aika keväinen fiilis. Valon lisääntyminen tuntuu vuosi vuodelta aina vain paremmalta.


Kevätpuuhia

On ollut niin keväistä tänä viikonloppuna, että otin esiin kukkamullat. Pelargoniat ovat saaneet rakkautta ja huolenpitoa. Siistimistä, leikkausta, uutta multaa ja laitoinpa pari pistokastakin taimimultaan.

Ulkona vielä talvi

Syksyllä jaoin ylimääräisiä ensimmäisen ja toisen vuoden taimia pois. Nyt taas kuitenkin multasormet syyhyävät niin, että parhaita pistokkaita ei vain voi heittää pois. Pakko laittaa multiin. Joskus saatan juurruttaa pistokkaita vedessä ennen istuttamista, mutta useammin laitan pistokkaan suoraan multaan. Jätän 2-3 lehteä ja hiukan vartta ja sinne vaan tökkään multaan juurtumaan.

Pistokkaita

Odotan jo innolla ulos pääsyä, että saan ottaa viime syksynä värkätyn istutuspöytäni käyttöön. Sitä odotellessa, istutuspöytänä minulla toimii puuhella. Siinä on hyvä levitellä sanomalehtiä ja multia, enkä ole kuitenkaan kenenkään tiellä.

Toisen vuoden taimi

Talvetan pelakuut sisällä ikkunalla. Joka ilmansuuntaan näitä riittää. Reilu 20 erikokoista ruukkua on ympäri taloa. Keskittäisin nämä muuten yhteen paikkaan, mutta kissalla täytyy tietysti joka ikkunalla olla oma vahtipaikka, joten olen päätynyt sijoittelemaan hajautetusti.

Kolmannen vuoden pistokas

Kokemus on osoittanut, että pohjoisella ikkunalla on paras paikka läpi talven. Siihen tulee kyllä hajavaloa muistakin ilmansuunnista. Pääasia, että valoa riittää. Muuta eroa ei oikeastaan ole, kuin että pohjoisen asukkeja ei tarvitse kastella niin usein.

Suoraan multaan

Aah, tämä viherterapia oli todellakin paikallaan! Talvea on kuitenkin vielä jäljellä.

Kevättalvi

Mieli virkeänä taas viikon haasteita kohti.

It still looks like a proper winter outside. But inside the house it is allready spring. This weekend the pelargoniums got som love and care.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Julkisivu, Kasvit, Keittiö, Pihalla Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s