Pergola

Saisinpa pergolan ja jonkinlaisen säleikön villiviineilleni!”

Säleikkö
Olen viime aikoina yrittänyt välttää kertomasta kaikkia suunnitelmiani ja haaveitani remontin ja talon suhteen isännälle. Ihan siitä  syystä, että mielestäni hän on ansainnut remppaamisessa taukoakin ja toiseksi, jospa nyt tehtäisiin ensin yläkerta valmiiksi ja sitten vasta suunniteltaisiin lisää…

Pergolan rakennelma

No, epähuomiossa yhtenä päivänä, alkukesän harvinaisena aurinkoisena hetkenä, patiolla istuskellessamme, sanoin ajatukseni pergolasta ääneen. Kun olin jo pation päähän juurruttanut äidiltäni villiviinin taimiakin. Isäntä siinä haukotteli ja kyseli vähän tarkemmin, että mikä ihmeen pergola?

Pikkuapulainen mittailee

Meidän isäntä on sen verran taiteilija, että kun tulee inspiraatio, niin tulostakin syntyy. Ilmeisesti nyt tosiaan tuli inspiraatio, sillä TA DAA: yhtäkkiä piha oli täynnä työkaluja ja pation päähän alkoi hahmottua pergola. Pikkuapulaisen avustuksella tietenkin.

Pieni pergola

Minulla on siis nyt pergola – ja säleikkö! Juuri sellainen kevytrakenteinen mitä olin ajatellutkin tuohon paikkaan.  Jos joskus tulee mieliteko, pergolaa voi jatkaa pidemmälle. Vielä säleikkö pitää maalata, mutta odotetaan, että saadaan ensin malvikit siitä alta pois. Kyllä meidän isi osaa!

Kesä, patio ja pergola

Ai niin, tämä postaus taitaa kuulua kategoriaan rakentaminen. Ajattelin vaan, kun siellä osastolla kerran ollaan blogit.fi:ssä.

My new pergola. I just love it!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Pergola

 1. Pergola ja villiviini! My words exactly! 🙂 🙂 Meillä ei kuitenkaan syntynyt ihan yhtä hienoa rakennelmaa kuin teillä. Luovuin suosiolla pergolasta ja kiinnitettiin terassin reunaan vaan sellainen pieni about 150cm korkea säleikkö, istutettiin villiviini sen viereen ja odotettiin innolla, että villiviini peittää säleikön. Nooooh, sitä odotetaan neljän vuoden jälkeen edelleen. Mä luulin että villiviini on suorastaan maanvaiva, sitä ei voi estää kasvamasta. Näköjään mun puutarhurin taidoilla voi 😦 Parempaa onnea teidän villiviinin kasvatukseen! Hieno tuo on ilman villiviiniäkin!

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   No voihan! Miten se villiviini teillä ei ole ollenkaan suostunut kasvamaan!? Toivottavasti nämä innostuvat kuitenkin. Juurrutin ne itse äidin villiviineistä. Juurtuneet ovat, mutta saa nähdä peittävätkö koskaan autotallin seinustaa ja pergolaa. Ajattelin siihen niiden joukkoon vielä jotain kärhöä, joka on ehkä vielä vaikeampi. Katsotaan nyt…
   Muistin juuri, että siskollani oli myös visio villiviinin peittämästä seinäkkeestä ja naureskeli tänä kesänä, että eivät ota kasvaakseen. Joten ette ole ainoat, joilla ei ole onnistunut.

   Tykkää

 2. Pergolat ovat mahtavai! Meilläkin oli sellainen aluksi, mutta sitten se alkoi uhkaavasti muuntua kasvihuoneeksi. Nyt se on jotain pergolan ja kasvihuoneen väliltä. 😀 Ja nyt haluaisin vielä sen pergolan, kun kasvihuone on jo melkein. 🙂 Olen aina haaveillut, että saisin viiniköynnöksen kasvamaan pergolaani. Se olisi mahtavan ihana kesällä ja siellä alla vihreässä majassa olisi mukava juoda vaikkapa kupponen kaakaota. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Miten pergola muuttuu kasvihuoneeksi? Vähän koettelee mielikuvitusta. Laitoitteko lasit tai jotain? Meillä itse asiassa kävi päinvastoin, purettiin kasvihuone, jonka tilalla on nyt siis patio ja pergola 🙂

   Tykkää

   • Ensin oli pergola j sitten tuli hinku saade se katettu ja muutettua kasvihuoneeksi eli muovitettiin seinät ja katto tehtiin jostain levyistä, joista valo pääsee läpi. Lasia ei uskallettu käyttää, koska olisvat kuitenkin menneet rikki routimisen yhteydessä. Ihan kiva tuli ja edelleen sanomme sitä pergolaksi. .D Lapsi-parat oppivat ihan väärin pergola-sanan käytön. 😀

    Liked by 1 henkilö

 3. Liisa sanoo:

  Aivan ihana pergola! Mulla oli haaveena tälle kesälle, mutta ehkä ensi vuonna 🙂

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Kiitos Liisa! Onnistui tosiaan ihan kivasti tuo pergola ja sopii yllättävän hyvin tuohon autotallin kylkeen. Saa nähdä lähteekö itse juurrutetut villiviinit siinä kasvamaan.

   Tykkää

 4. Paluuviite: Kesän remonttisaldo | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s