Äidin koppi

No niin, olen vouhkannut roskakatoksesta jo pari vuotta ja vouhkaaminen vain yltyi, kun orapihlaja-aita kiskottiin pois tien vierestä. Roskis tuli näkyviin, kun pensaitaa ei enää ollut.

Uusi roskakatos

Isäntä ilmeisesti näki saman, kun ryhtyi vielä tähänkin projektiin ennen talven tuloa. ”Tehdään tästä äidille koppi.” Lause jäi kolmivuotiaan mieleen ja nyt lapsi esittelee roskakatosta kaikille äidin koppina. Ihan kiva!

Ruma roskis näkyvissä

Nyt parempi

Asettelusta meinasi tulla kynnyskysymys. Esitin vain yhden toiveen: tien suuntaisesti. Isäntä ymmärsi väärin (tahallaanko?), että pihatien suuntaisesti. Enhän minä tosiaankaan tainnut tarkentaa, että maantien suuntaisesti. Meinasin nostaa metelin, mutta alustat oli jo tehty, niin en sitten viitsinyt. Minun silmääni se näyttää väärin päin vinolta, isännän silmään ilmeisesti oikealta. Tähän on tyytyminen. Tien puolelle, katoksen viereen on tarkoitus istuttaa koivuangervopensaat.

Uusi katos roskikselle

Katselimme valmiiden tällaisten katosten hintoja ja laatuja ja päädyttiin taas siihen, että itse kannattaa tehdä. Maalatahan se olisi joka tapauksessa pitänyt itse. Saatiin samalla romuja pois nurkista, kun kattoremontista jääneet kattopellin palat käytettiin tähän.

Roskakatos tien varressa

Pieni juttu, mutta piha ja talo saivat ihan uutta ryhtiä tästä. Näyttää aika lailla huolitellummalta – vaikka onkin väärin aseteltu 🙂 (Salaa myönnän, että ehkä se on ihan hyvä näin.)

Ja vielä tästäkin suunnasta

Roskiksen paikka on aina vähän ongelmallinen, kun sen pitää olla tuossa tien vieressä tyhjentäjiä varten. Se on vähän niinkuin portinpylväs ja ilman katosta tai suojaa aika tökerö. On tuota nyt vähän mukavampi katsella joka suunnasta kuin pelkkää roskista.

Krysanteemit

Our new shed for a carbage can. Nicer than earlier although I’d rather put garbage can somewhere else to hide it.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Julkisivu, Pihalla. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin: Äidin koppi

 1. Hyvältä tuo roskakatos näyttää. 🙂 Meillekin sellainen varmaan pitäisi kyhätä, mutta ei taida aika tällä vuodella enää riittää.

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   No joo, tuollaisia samanlaisiahan on pitkin maanteitä joka toisen huushollin kohdalla. On se ainakin parempi kuin pelkkä roskis. Jotenkin hassua, että tuon roskiksen on oltava tuossa toivottamassa kaikki tervetulleeksi ensimmäisenä.

   Tykkää

 2. Milla sanoo:

  Näyttää todella hyvältä! Noinkin päin…Ehkä se on itse asiassa jopa loogisempi, ehkäpä 🙂 Mutta ihana oli poikasi huomautus, voi vain ihmetellä miten tarkkoja pienet lapset ovat aistimaan.

  Liked by 1 henkilö

 3. Noin päin mäkin olisin sen kyllä asentanut. Onhan siihen itse helpompi viedä roskapussi kuin ei tarvitse kiertää pömpelin ympäri. Hyvä tuli! Mun miehellä oli entisen asuntomme taloyhtiössä peräti oma roska-astia. Hän rupesi hallituksen puheenjohtajana ollessaan ajamaan pahvinkeräysastian hankkimista ja kun sellainen lopulta saatiin, siitä tuli ”Jarin astia” 🙂 Että parempi oma koppi kuin roskis.

  Mä kans aikani meinasin, että tars rakentaa roskakatos, mutta kun sellaista ei maagisesti putkahtanut maasta roskiksen suojaksi, niin silmäni onkin jo tottunut pelkkään roskikseen.

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Taisin selittää tuon asetteluongelman vähän hassusti. En tietystikään halunnut, että suuaukko olisi maantielle päin! Sehän vasta kivaa olisi kierrellä sitä koppia, että saisi roskat laitettua roskiin 🙂 On varmaan muutkin blogin lukijat ihmetelleet että what?! Katsos tämä meikäläisen matemaatikon luonne on vähän pikkumainen: koppi on mielestäni n. 18 astetta väärässä kulmassa…
   Matemaatikon luonnetta varmaan sekin, että meikäläisen silmä ei totu mihinkään (paitsi jostain syystä meidän ruma, keltainen piano ei enää ärsytä) ja en pääse yli tuollaisista yksityiskohdista. ONNEKSI olen päässyt naimisiin kärsivällisen miehen kanssa 🙂

   Tykkää

 4. Paluuviite: Muistelot | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s